Må vi sælge et hus, hvor vi har lejere?

Advokat Søren Vasegaard Andreasen, Jensen Advokatfirma Vejle, besvarer spørgsmål om juridiske forhold. Har du et spørgsmål, du ønsker besvaret, kan du sende det til [email protected]. Udvalgte spørgsmål vil i anonymiseret form blive besvaret her i avisen.

 

 

Spørgsmål:

 

Hej

 

Håber du kan hjælpe.

 

Vi har haft vores hus til salg i en del år valgte så sammen med Home at leje huset ud, da vi gerne ville flytte i mit barndomshjem.

 

Huset blev hurtigt lejet ud, men lejerne ønskede ikke tid på leje kontrakten (standard kontrakt), som vi sammen med Home valgte at sige ja tak til.

 

Nu er der så en, som gerne vil købe huset men uden lejer.

 

Kan vi sælge huset ?

 

Hvem kan sige lejer op ?

 

Hvor længe opsigelse har lejer ?

Læs også
Boligøkonom: Luftfoto kan bidrage til bedre ejendomsvurderinger

 

Køber er udlejer men ønsker selv at bo i huset ! ( men vil gerne købe det privat )

 

Er vi fanget når vi først har fået lejer ind i vores hus, som vi jo gerne vil sælge ?

 

Håber virkelig vi kan sælge vores hus……

 

På forhånd tak for hjælpen

 

 

Svar:

 

Læs også
Derfor bliver benzinprisen ved med at være høj, selv om olieprisen er meget lav

I må godt sælge huset, selv om der er lejere i det. Køber overtager alle pligter som udlejer overfor lejerne.

 

Imidlertid ved jeg fra konkrete tilfælde, at flere ejendomsmæglere vurderer, at salgsprisen på en ejendom med lejere, sagtens kan være ½-1 mio. kr. mindre, end hvis der ikke var lejere i ejendommen. Lejerne påvirker altså i et eller andet omfang den forventede salgspris.

 

De fleste købere er også kun interesseret i at købe et hus, som de kan overtage straks til eget brug, hvorfor mange potentielle købere vil gå udenom huset.

 

I kan ikke opsige lejer med den begrundelse, at I ønsker at sælge huset. Uanset hvad der måtte stå i lejekontrakten. Køber kan derimod opsige lejer med den begrundelse, at køber selv ønsker at bo i huset. Opsigelsesvarslet i dette tilfælde er 1 år.

 

Ofte gør enten sælger eller køber det, at de tilbyder lejer et kontant beløb for at flytte hurtigst muligt. For sælger er det mere attraktivt at sælge en ejendom uden lejere (højere salgspris), og for køber er det mere attraktivt at købe en ejendom uden lejere, så køber kan flytte ind straks.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…