Kartoffelferie på Flynderupgård

Foto: Rune Gissing Frantzen

Kartoffelferie, det er det oprindelige navn for efterårsferie. Logisk nok kommer navnet  af, at skolen var lukket, så børnene kunne hjælpe med kartoffelhøsten. Det kan man stadig komme til at opleve rundt omkring i landet.

 

Flynderupgård

Flynderupgård i Espergærde, Nordsjælland, er sådan et sted. De har altid meget at byde på hvad angår natur og gode oplevelser. Udover de faste museumsudstillinger er der i kartoffelferien fokus på børnenes underholdning og ikke mindst læring. Man kan se nærmere på gammeldagslandbrug og deltage i høsten af både ruger og kartofler, lave rugelygter, fodre dyrene, male mel eller besøge grisene i stalden. Derudover kan man ryge sild  eller presse æblemost af hjemmebragte æbler! Sildene sælges efterfølgende for én tyver!

 

Udover sild sælges der et stort udvalg af hjemmedyrket økologiske grøntsager og hjemmelavede sennep, eddike, marmelade mv. Alt sammen til fair priser der kan konkurrer med supermarkederne.

 

De frivillige ‘madmødre’  serverer altid dejlige lune og kolde retter til fornuftige priser. Kartoffelferien byder selvfølgelig på dejlig varm kartoffelsuppe med rugbrød for bare 30 kroner, eller 3 frikadeller med rugbrød for 35. Den søde tand kan tilfredsstilles med hjemmelavet æblekage eller ‘bag selv’ pandekage på de åbne grill.

 

Se de dejlige billeder nedenfor

Flynderupgård er et egnsmuseum med en bred udstilling

 

Der laves pandekager over grillen!

 

Salg fra gårdbutikken

Udover landbrug hører der også en dejlig have til Flynderupgård

 

Køkkenhaven forsyner køkkennet med grønt det meste af året. Her ses flere slags kål, porre, persille, mv.

Læs også
Gode råd til de mange, der skal med fly til udlandet – her er de populærer rejsemål

 

 

Der laves hjemmelavet æblemost i saftpressen

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…