Kønsopdelt svømning: Regeringen nedstemte forslag fra DF om forbud mod opdelte svømmehaller – men nu har piben fået en anden lyd

Skærmprint YouTube
Getting your Trinity Audio player ready...

Socialdemokraters veje er ind imellem uransagelige.

 

I maj sidste år nedstemte partiet et forslag fra Dansk Folkeparti om at indføre et forbud mod kønsopdeling i danske svømmehaller.

 

Socialdemokratiet stemte sammen med Venstre, Moderaterne og venstrefløjen (SF, Ehl og Alternativet) imod forslaget.

 

For stemte Danmarksdemokraterne, De Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti.

 

Men nu Socialdemokratiet ved at kommet på andre tanker.

 

I et brev til de tolv kommuner, som praktiserer kønsopdeling i deres svømmehaller, skriver udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) blandet andet:

 

“Det offentlige rum bør ikke indrettes efter forældede mellemøstlige normer, som strider mod enhver nutidig forståelse af ligestilling i et moderne samfund som det danske.”

 

Islamiske regler skal ikke trækkes ned over anlæg i Danmark

Ifølge ministeren forsøger nogle borgmestre at få det til at fremstå, som om kønsopdelt svømning blot handler om drengehold og pigehold.

 

”Men det drejer sig om, at man har eksempelvis pigehold, og mens pigerne svømmer, må hverken en mandlig træner eller varmemester, ikke engang en far, opholde sig i rummet,” siger Dybvad Bek til Berlingske og understreger:

 

”Det er islamiske regler, som trækkes ned over nogle af de dyreste anlæg i Danmark.”

 

Truer med lovindgreb

Kaare Dybvad Bek lægger vægt på, at han i brevet til kommunerne forsøger at starte en dialog om kønsopdelt svømning.

 

Han har i den forbindelse bedt sit ministerium udarbejde en ny status i 2025 om omfanget af kønsopdelt svømning.

 

”Viser det sig, at lige så mange eller flere praktiserer det, kan det godt være, at vi skal gå et skridt videre fra Christiansborgs side,” siger han i interviewet med Berlingske.

 

Den radikale rådmand Azad Ahmad: Et forbud er udansk

Som landet ligger i øjeblikket tyder meget dog på, at kønsopdeling i svømmehaller i nogle kommuner på trods af ministerens opfordring er kommet for at blive.

 

”Det er ikke bare et tosset og populistisk forslag. Det er i mine øjne også direkte udansk og udemokratisk,” siger den radikale rådmand i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad, til DR.

 

Det argument anfægter dog ikke Kaare Dybvad Bek.

 

Til Berlingske siger ministeren blandt andet:

 

”At Rabih Azad-Ahmad vil hive sine egne religiøse normer ned over Aarhus Kommunes svømmehaller, er langt ude.”

 

Også fra den radikale borgmester på Københavns Rådhus og fra den konservative borgmester i Kolding lyder der afvisende toner.

 

Således fastslår den radikale Mia Nyegaard, som er kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, i en Kommentar til DR, at:

 

”Både Kaare og resten af regeringen og Christiansborg i det hele taget skal huske, at det er et kommunalt anliggende, og hvis de mener det så stærkt, så må de jo fremsætte et lovforslag, og så må vi tage det derfra.”

 

”Indtil da, så er det kommunerne, der bestemmer,” fastslår hun.

 

Socialdemokrater kritiserer ministeren – Herlevs borgmester støtter

Thomas Gyldal Petersen, der er socialdemokratisk borgmester i Herlev er enig med Kaare Dybvad Bek.

 

Borgmesteren siger til Berlingske, at han helt og holdent forstår Dybvad og hans kritik.

 

I Danmark svømmer drenge og piger sammen.

 

Men flere socialdemokrater kritiserede onsdag ministeren.

 

“Han skyder helt ved siden af”, siger Laura Rosenvinge, der er socialdemokratisk medlem af Økonomiudvalget og Socialudvalget i Københavns Kommune til Berlingske.

 

Avisen har også talt med Lasse Frimand Jensen (S), der er borgmester i Aalborg, som er en af de kommuner, der har kønsopdelt svømning:

 

“Foreningsfriheden er vigtig. At en svømmeklub har et anderledes tilbud end andre svømmeklubber, har jeg det egentlig fint med. På den måde rammer vi flest mulige borgere. Jeg vil gerne have så mange som muligt med i en forening og opleve det fællesskab.”

 

Socialdemokraten Arne Boelt, der er forhenværende borgmester i Hjørring siger både-og.

 

“Hvis nogen flytter til Danmark fra andre lande, så skal man være forsigtig med, at man kan lukke sig inde i sin egen kultur, hvis det begynder at nærme sig radikalisering. Så jeg er på ministerens hold,” siger han til avisen og fortsætter:

 

“Men det er lige voldsomt nok at sige, at det her er en del af det. Det har jeg ingen belæg for at tro på.”

 

Men sådan kan man ikke dele det op.

 

Islam er en totalitær ideologi, der stræber efter et religiøst styret samfund. Det giver sig udslag på forskellig vis. Ikke mindst i synet på kvinder, der betragtes som mænds ejendom, som det kan læses i Koranen sura 4:34.

 

Det indebærer blandt andet krav fra rettroende muslimer om, at kvinder skal holdes adskilt fra fremmede mænd. Det er det, vi ser praktiseret i kravet om kønsopdelt svømning.

 

Kvinder fra dybt muslimske lande

I 2021 undersøgte udlændinge- og integrationsministeriet holdningen blandt kvinder til kønsopdelt svømning.

 

Det resulterede i fire hovedpunkter, der fastslog, at ønsket især er udtalt blandt kvinder i de muslimske Menapt-lande:

 

  • Det er særligt kvinder med oprindelse i de muslimske lande i Mellemøsten og Afrika, de såkaldte MENAP-lande og Tyrkiet1 (MENAPT), der ville vælge kønsopdelt svømning, hvis de havde mulighed for det i deres by. Lidt over fire ud af ti kvinder med oprindelse i MENAPT, ville således vælge kønsopdelt svømning, hvis de havde mulighed for det i deres by.

 

  • Andelen, der ville vælge kønsopdelt svømning, stiger med graden af selvvurderet religiøsitet, især blandt kvinderne med oprindelse i MENAPT.

 

  • Nydanskere med oprindelse i MENAPT mener ikke, at kønsopdelt svømning svækker ligestillingen mellem kønnene i Danmark. Det gælder særligt de 18-29 årige.

 

  • Det er ligeledes særligt kvinder med oprindelse i MENAPT, der helst vil have, at deres børn kun svømmer med børn af samme køn. Godt hver tredje kvinde med oprindelse i MENAPT vil helst have, at deres datter kun svømmer med piger.

 

Integrationsminister Kaare Dybvad Bek understreger, muslimer skam må dyrke al den kønsopdelte svømning, de ønske, men det skal ikke ske i skatteyderbetalte svømmehallerr:

 

”Hvis dogmatiske muslimer vil bygge deres egen svømmehal, skal de gøre det. Jeg har bare svært ved at se, hvorfor skattekroner skal finansiere, at de kan opretholde parallelsamfund,” siger han til avisen.

 

Og det kan ministeren jo have helt ret i.

 

Så hvis muslimer vil dyrke Koran-svømning, må de selv til lommerne.

Opdateret10.4 klokken 17

Kilder til denne artikel:

https://www.dr.dk/nyheder/indland/direkte-udansk-og-udemokratisk-kaare-dybvads-opgoer-med-koensopdelt-svoemning

 

https://www.berlingske.dk/samfund/kaare-dybvad-bek-svarer-sine-fnysende-radikale-kritikere-skattekroner-skal

file:///C:/Users/Bruger/Downloads/Notat%203%20konsopdelt%20svomning.pdf

 

https://www.ft.dk/samling/20222/beslutningsforslag/B51/71/afstemninger.htm

S-minister til borgmestre: Stop kønsopdelt svømmeundervisning

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…