S-minister til borgmestre: Stop kønsopdelt svømmeundervisning

Modelfoto, Colourbox
Getting your Trinity Audio player ready...

Mange muslimer ønsker kønsopdelt svømmeundervisning.

 

Det følger af islams kvindesyn, hvor kvinder er mænds ejendom (sura 4:34).

 

Hvis muslimske piger og kvinder skal gå til svømning, så må de ikke kunne ses af fremmede mænd, mener de rettroende muslimer.

 

Det har indtil videre 12 kommuner i Danmark bøjet sig for. Det er kommuner, hvor der generelt bor mange muslimer.

 

De tilbyder kønsopdelt svømmeundervisning.

 

Det er integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) imod.

 

Han har i et brev opfordret borgmestrene i de 12 kommuner til at tage ”alle redskaber i brug” for at forhindre ”udansk” kønsopdelt svømning.

 

Det siger han i en skriftlig kommentar til Ritzau.

 

Udlændinge- og Integrationsministeriet har spurgt landets 98 kommuner om forekomsten af kønsopdelt svømning i offentlige svømmeanlæg.

 

Integrationsministeren har igangsat undersøgelsen på baggrund af et beslutningsforslag fra maj 2023 om at forbyde muligheden for at opdele svømmehaller på baggrund af køn.

 

12 af dem har altså svaret, at de er bekendt med, at der tilbydes kønsopdelt svømning i kommunens svømmeanlæg.

 

Og det bekymrer Kaare Dybvad Bek, som kalder det ”udansk”.

 

– Jeg mener helt grundlæggende, at kønsopdelt svømning er udansk og undergravende for integrationen i Danmark.

 

– Vi skal ikke lade mellemøstlige normer diktere, hvordan vi indretter vores offentlige rum, siger han i en skriftlig kommentar til Ritzau.

 

Bekymringen er så stærk, at han nu har opfordret alle de relevante borgmestre til sætte en stopper for det.

 

– Jeg har skrevet et brev til de relevante borgmestre, hvor jeg kraftigt opfordrer til, at alle redskaber tages i brug for at forhindre kønsopdelt svømning, siger han i den skriftlige udtalelse.

 

Ministeren tilføjer desuden i et følgebrev om undersøgelsen til Udlændinge- og Integrationsudvalget, at han næste år igen vil gøre status på omfanget af kønsopdelt svømning og foretage en fornyet vurdering.

 

Fredag er der værdidebat i Folketinget, hvor emnet vil blive diskuteret. På dagsordenen er blandt andet en forespørgsel til statsministeren af Pia Kjærsgaard (DF) om regering værdipolitik med fokus på de udfordringer, der følger af indvandring.

 

Det er godt, hvis kønsopdelt svømmeundervisning bliver bremset. Men det er en meget svært opgave, når antallet af muslimer i Danmark stiger.

 

Det ved vi fra erfaringerne i Frankrig. I Frankrig forsøger man af al kraft at fastholde et sekulært samfund fri for religiøs styring, Det betyder blandt andet, at skoler skal være fri for religiøse symboler. Men de udløser netop nu meget alvorlige sammenstød især i områder med mange muslimer.

 

Kan Danmark undgå sammen udvikling?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…