Getting your Trinity Audio player ready...
|
Da sangeren Isam B sammen med kendiskokken Claus Meyer den 10. marts fejrede starten på ramadanen med et arrangement på Nørrebro, udtalte Isam B i den forbindelse til Berlingske, at Ramadanen er:
”En måned, der opfordrer os til næstekærlighed, samhørighed og fællesskab i en tid med krig, død og ødelæggelse.”
Den næstekærlighed og samhørighed, som Isam B fabler om, kommer i muslimske lande især til udtryk med krav til kristne og andre ikke-muslimer.
Med trusler om straf og fængsel tvinges både de og muslimerne til at overholde ramadan-reglerne med forbud mod mad og drikke samt rygning og ”intimt samvær mellem ægtefæller” i tiden fra solopgang til solnedgang.
Bryder muslimer såvel som ikke-muslimer disse regler, vanker der bøder og fængselsstraffe til de formastelige.
I Saudi Arabien endog pisk.
Hold dig langt væk fra disse lande
Har du planer om at besøge et muslimsk land i Ramadanperioden, der varer fra den 11. marts til den 9. april, bør du tænke dig om to gange.
En enkelt fejltrin såsom at tage en slurk vand i perioden mellem solopgang og solnedgang, kan komme til at koste dig bøde eller fængsel for slet ikke at tale om pisk.
På grundlag af oplysninger fra den amerikanske Kongres’ internationale lovbibliotek kan Den Korte Avis her bringe en oversigt med de muslimske lande, der straffer overtrædelser af Ramadan-reglerne.
Det gælder:
Irak: Enhver overtrædelse af Ramadan-reglerne vil blive straffet med fængsel på mellem fem måneder og et år eller bøde i henhold til den irakiske straffelovs artikel 240 (lov nr. 111 af 1969)
Kuwait: Enhver person, muslim eller ikke-muslim, der overtræder Ramadanens bestemmelser vil blive arresteret og straffet med bøde eller fængsel i op til en måned i henhold til lov nummer 44 af 1968.
Saudi-Arabien: Ifølge det saudiarabiske indenrigsministerium kan den straf, der pålægges personer (muslimer eller ikke-muslimer), der spiser eller drikker i løbet af dagen i Ramadan-måneden, være fængselsstraf eller pisk.
Marokko: Den marokkanske straffelov, dekret nr. 1.59.413, som ændret, foreskriver, at en muslim, der spiser eller drikker offentligt i løbet af dagen i Ramadan-måneden uden en legitim undskyldning, straffes med fængsel fra en til seks måneder og en bøde. (Dekret nr. 1.59.413, art. 222.)
Qatar: Lov nr. 11 af 2004 i straffeloven pålægger straffen med fængsel i op til tre måneder eller en bøde på 3.000 Qatar riyal (ca. 824 USD), eller begge straffe mod enhver person (muslim eller ikke-muslim), der spiser eller drikker offentligt i løbet af dagen i Ramadan-måneden. (Lov nr. 11 af 2004, art. 267.)
Forenede Arabiske Emirater: Føderal lov nr. 3 af 1987 straffer enhver person (muslim som ikke-muslim), der spiser eller drikker offentligt i løbet af dagen i Ramadan-måneden med fængsel i op til en måned eller en bøde på 2.000 emiratiske dirham – cirka 3.800 danske kroner.
Kongeriget Jordan: Den jordanske straffelov (lov nr. 16 af 1960), som ændret, sanktionerer enhver, der spiser eller drikker offentligt i løbet af dagen i Ramadan-måneden, med en måneds fængsel og en bøde. (Lov nr. 16 af 1960, art. 274.).
Oman: Den omanske straffelov, dekret nr. 7 af 1974, som ændret, straffer muslimer, der spiser eller drikker offentligt under ramadanen med ti dages fængsel eller en bøde eller begge straffe.
Den Korte Avis kan ikke garantere, at listen over muslimske lande, der straffer både muslimer og ikke-muslimer for overtrædelser af Ramadan-reglerne, er komplet.
Men det er, hvad avisen har kunnet få oplyst via en artikel fra det amerikanske kongresbibliotek.
Islam – en svag religion
Tilbage står den ubestridelige kendsgerning, at islam som religion er så svag, at de muslimske magthavere har set sig nødsaget til indføre strafferetlige regler med trusler om fængsel og pisk for at tvinge de troende til at overholde religionens vigtigste helligdage.
Det svarer til, at man i Danmark gjorde det strafbart ikke at holde Jul.
Islams svaghed understreges yderligere af det faktum, at ikke-muslimer i nogle muslimske lande tvinges til at underkaste sig Ramadan-reglerne.
For slet ikke at tale om det faktum, at man med dødsstraf forsøger at forhindre muslimer i at skifte religion, medens man med stening til døden indtræffer, skræmmer kvinder til at indordne sig islams krav til ærbarhed.
Det er i sig selv foruroligende, at nogen overhovedet kan finde på at sende lykønskningshilsner, når denne brutale karikatur af en religion fejrer sine helligdage i form af Ramadanen.
Ikke desto mindre gjorde blandt andre nuværende udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) det, da han i 2016 var statsminister.
Kilder til denne artikel:
https://blog.wego.com/ramadan-in-kuwait/
https://dk.politik.narkive.com/atqIj5k7/ellemann-komite-med-rabiate-islamister