Hanne With fik halsen skåret over og lejligheden oversprøjtet med blod – nu efterlyser politiet vigtigt vidne efter DNA-gennembrud i 32 år gammel mordsag

Medierne har flere gange skrevet om den 32 år gamle sag - her er det i en artikel fra 2012 i Berlingske
Getting your Trinity Audio player ready...

Drabet i 1990 på Hanne With var brutalt og blodigt.

 

Hendes ven fandt hende med halsen skåret over.

 

Hun havde desuden fået adskillige knivstik på kroppen og lejligheden i Fensmarksgade var oversprøjtet med blod.

 

Sportstrænet og karseklippet

Hun blev sidst set i live, da hun var var kørt i taxa fra Halmtorvet til lejligheden.

 

Ifølge taxachaufføren sammen med en yngre sportstrænet og karseklippet mand.

 

Politiet mente, at manden kom fra provinsen og afhørte dengang mere end 150 mænd.

 

Nu er der opsigtsvækkende gennembrud i den 32 år gammel mordsag.

 

Der er fundet DNA på den myrdedes tøj, der har ført til anholdelse af en 53-årig slagteriarbejder i Aalborg.

 

Desuden efterlyser politiet et centralt vidne, som et år efter mordet ringede til politiet og sagde, at han vidste, hvem morderen var.

 

Opsigtsvækkende DNA-spor har i dag ført til anholdelse

Drabet er gennem årene løbende blevet efterforsket, og i takt med udviklingen i dna-teknologien har Københavns Politi især koncentreret sig om analyser af dna-materiale, som er fundet på drabsofferets bukser, og som med meget stor sandsynlighed stammer fra gerningsmanden.

 

En analyse foretaget af Retsgenetisk Afdeling på Retsmedicinsk Institut har nu givet politiet et gennembrud i den 34 år gamle sag. Analysen har nemlig påvist, at dna-materialet stammer fra et nært familiemedlem til en konkret person, hvis dna findes i politiets dna-register.

 

På den baggrund anholdt Københavns Politi i går en 53-årig mand og sigtede ham for drabet på Hanne With. Manden blev anholdt på sin arbejdsplads i det nordlige Jylland. Han har gennem mange år boet i området omkring Ebeltoft, Grenaa og Randers.

 

I det seneste døgn har Retsgenetisk Afdeling analyseret den sigtedes dna, og resultatet viser, at manden med meget stor sandsynlighed er ophavsmand til dna-materialet på offerets tøj. En række efterforskningsskridt skal nu afdække sagen yderligere.

 

Den sigtede er fundet ved hjælp af såkaldt slægtskabssøgning, hvor dna-spor fra den formodede gerningsmand bliver sammenlignet med eksisterende materiale i politiets dna-register – men i stedet for at søge efter en matchende profil, leder man efter nære familiemedlemmer til den person, der har afsat sin dna.

 

Metoden må ikke forveksles med genetisk slægtsforskning, som inddrager internationale, kommercielle dna-databaser, og som på nuværende tidspunkt ikke bliver brugt af dansk politi.

 

Efterlyser tidligere anonymt vidne

Efter at Københavns Politi nu har anholdt en 53-årig  mand på grundlag af en DNA-test og sigtet ham for drabet, efterlyser politiet nu en mand, der i oktober 1991 henvendte sig anonymt med oplysninger i drabssagen.

 

Vidnet arbejdede dengang på Vestjyske Slagterier i Lemvig og kontaktede mandag den 7. oktober 1991 klokken 21:20 politiet, da han mistænkte en tidligere kollega for at have begået drabet på Hanne With nytårsnat 1989-90.

 

Kursus på slagteriskolen

Ifølge vidnet havde den tidligere kollega opholdt sig i København omkring gerningstidspunktet og havde været på kursus på Slagteriskolen i Roskilde.

 

Fordi vidnet betingede sig anonymitet, har Københavns Politi ikke haft mulighed for at kontakte ham.

 

Men nu, hvor dna-spor har ført til anholdelsen af en 53-årig mistænkt, er oplysningerne i vidneudsagnet potentielt meget vigtige for at afdække sagen.

 

Stor betydning for efterforskningen

Det er vigtigt for den videre efterforskning, at politiet får kontakt med den anonyme person.

 

Det understreger siger vicepolitiinspektør Brian Belling, der er leder af Afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi.

 

”Det er af stor betydning for den videre efterforskning af sagen, at vi igen hører fra det vidne, der kontaktede os den 7. oktober 1991,” siger Brian Berling og forsætter:

 

”Vi går ud fra, at når han valgte at kontakte politiet, så er det fordi, han har en helt konkret viden om sagen og den mistænkte, og det er vi selvfølgelig meget interesseret i.”

 

Medierne har flere gange gennem årene skrevet om mordet på Hanne With, som her i Berlingske i 2012.

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2024/hanne-with-blev-draebt-i-1990-nu-har-dna-spor-foerer-til-anholdelse-af-53-aarig-mand/

Del på Facebook