Det er på tide at gøre en ende på UNRWA’s jihad mod Israel

Collage via samfundsnytt.se

af Bassam Tawil

 

Philippe Lazzarini, der er generalkommissær i FN’s Hjælpeorganisation for Palæstinensiske Flygtninge i Mellemøsten (UNRWA), har bekendtgjort, at han har besluttet at afskedige adskillige ansatte ved sit agentur, efter at israelske myndigheder havde tilvejebragt information om deres “påståede” involvering i Hamas’ massakre på israelere den 7. oktober 2023.

 

“For at beskytte agenturets mulighed for at give humanitær hjælp har jeg besluttet straks at opsige disse medarbejderes ansættelseskontrakter og indlede en undersøgelse for hurtigst muligt at nå frem til sandheden”, sagde Lazzarini. “Enhver ansat ved UNRWA, der var involveret i terrorhandlinger, vil blive stillet til ansvar, herunder ved retsforfølgelse.”

 

FN’s generalsekretær, Antonio Guterres, siger, at han er “forfærdet” over de israelske beskyldninger.

 

Guterres har bedt lederen af UNRWA om at undersøge de ansattes involvering i Hamas’ uhyrligheder og “sikre sig, at enhver ansat ved UNRWA, som det viser sig har deltaget i hændelserne den 7. oktober eller i nogen anden kriminel aktivitet, opsiges straks og henvises til en potentiel retsforfølgelse”, siger FN’s talsmand Stéphane Dujarric. “Der vil øjeblikkeligt blive gennemført en omfattende gennemgang af UNRWA.”

 

FN har længe ignoreret eller benægtet sine ansattes involvering i antiisraelsk terror og agitering, men organisationen foregiver nu chok og rædsel over deltagelsen af nogle af sine ansatte i Hamas’ uhyrligheder, hvorunder 1.200 israelere blev dræbt, tusinder af andre blev såret, og mere end 240 blev bortført til Gazastriben for at blive brugt som gidsler. Under blodbadet den 7. oktober blev israelere og andre (her og her) brutalt myrdet, fik halsen skåret over, blev lemlæstet og brændt levende.

 

FN behøver ikke indlede en undersøgelse “for at finde frem til sandheden” om sine ansattes involvering i terror og agitation mod Israel.

 

Der er ingen grund til, at FN og dets ledere skulle være “forfærdede”. Der har i årevis været rigeligt med beviser for den tætte forbindelse mellem UNRWA og Hamas, den palæstinensiske terrorgruppe, der overtog kontrollen over Gazastriben i 2007. Det står nu klart, at ledere i FN løj, når de sagde, at de ikke kendte til deres ansattes involvering med terrorgrupper. De havde kendskab til det, men de gjorde deres yderste for at formilde Hamas.

 

Peter Hansen, der er forhenværende leder af UNRWA, har åbent erkendt, at medlemmer af Hamas sandsynligvis har været ansat af agenturet. “Jeg er sikker på, at der er medlemmer af Hamas på UNRWA’s lønningsliste, og jeg betragter det ikke som en forbrydelse”, fortalte han i oktober 2004 den canadiske nyhedskanal CBC. Han tilføjede:

 

“Hamas som en politisk organisation betyder ikke, at ethvert medlem er en militant, og vi foretager ikke politisk kontrol og udelukker folk med én overbevisning frem for en anden.”

 

I de seneste år har der været adskillige tilfælde af palæstinensiske terrorister, der var ansat af UNRWA eller brugte agenturets faciliteter, udstyr og køretøjer til at udføre terrorangreb.

 

I 2003-2004 blev 13 palæstinensere ansat ved UNRWA anholdt for formodet involvering i terrorangreb på vegne af forskellige terrorgrupper, herunder Hamas. For eksempel brugte Nahed Rashid Ahmed Attalah, direktør for fødevareforsyning til UNRWA-flygtninge, køretøjer fra FN og sin frie rejsetilladelse fra FN til at hjælpe Folkemodstandskomiteerne, en sammenslutning af adskillige terrorgrupper i Gazastriben, med deres terroraktiviteter. Attalah indrømmede, at han ved flere lejligheder havde brugt sin FN-bil til at transportere våben, sprængstoffer og terrorister for at udføre terrorangreb mod Israel.

 

Siden begyndelsen af den nuværende krig mellem Israel og Hamas har israelske tropper lokaliseret snesevis af bomber i tasker fra UNRWA, såvel som geværer og 15 bombebælter. Terrorister fra Hamas har desuden skudt mod israelske soldater fra UNRWA-skoler.

 

En palæstinenser fra Gazastriben fortalte i december 2023 en israelsk officer følgende i en optaget samtale:

 

“Hamas er involveret i alt. Hamas bestemmer over UNRWA’s administrative medarbejdere. Hamas styrer UNRWA. Det er dem, der driver agenturet. Fra dén dag, hvor Hamas kom til magten, tog de kontrol over alt. UNRWA’s ansatte kommer fra Hamas. Afdelingslederne og de ledende medarbejdere er medlemmer af Hamas.”

 

I et sjældent ærligt øjeblik indrømmede FN i 2021, at UNRWA’s undervisningsplan omtalte Israel som “fjenden“, lærte børn matematik ved at tælle “martyrdøde terrorister” og inkluderede sætningen “Jihad er en af dørene til paradis” i undervisningen i arabisk grammatik.

 

På trods af denne indrømmelse gjorde FN ikke nogen nævneværdige tiltag for at bringe den antiisraelske agitation til ophør, og på trods af afsløringerne er Hamas-terrorister forklædt som skolelærere fortsat med at arbejde på UNRWA’s skoler i Gazastriben.

 

Israels forsvarsstyrker opdagede for nylig kopier af breve sendt fra Hamas’ bevæbnede gren til det Hamas-kontrollerede undervisningsministerium, hvori der blev opfordret til, at lærere kunne få fri til at deltage i “militære træningsøvelser”. Resultat: Mange palæstinensiske lærere var ansat af UNRWA.

 

I et brev står der:

“Emne:

Lempelig arbejdstidsplan

Med hensyn til den ovenfornævnte sag beder vi jer om at give broderen Nur-Aldin Naim Mahmoud Siam, der arbejder ved Aljanan gymnasium (som matematiklærer), en fleksibel arbejdstid, eftersom hans stilling hos os er af en sådan art, at den kræver konstante opfølgninger.”

 

I et andet brev fra Hamas’ bevæbnede gren til undervisningsministeriet står der:

“Emne:

Tildeling af arbejdsfri

Med hensyn til den ovenfornævnte sag beder vi jer om at frigøre broderen Moataz Abed-Alrazk Muhammad Alfara, der arbejder i uddannelsesforvaltningen i det vestlige Khan Yunis, da vi har brug for ham til militærtræning den 28/09/2023. Denne dato er ikke fleksibel.”

 

NGO’en UN Watch, der overvåger FN og dets agenturers handlinger, afslørede den 10. januar, at UNRWA-ansatte skolelærere i Gazastriben fejrede Hamas’ massakre og hyldede morderne som “helte”. Lærerne hyldede også den “uddannelse”, som terroristerne havde modtaget, delte triumferende billeder af døde eller bortførte israelere og opfordrede til henrettelse af gidslerne.

 

Ifølge UN Watch har en gruppe på Telegram, der består af 3.000 lærere i Gazastriben, tusindvis af hadefulde opslag. Disse 3.000 er udover de 133 UNRWA-lærere og personale, der blev udstillet for at udbrede had og vold i UN Watchs sidste rapport i marts 2023.

 

UNRWA-læreren Waseem Ula, der jævnligt har opslag med information om lønninger, har i Telegram-gruppen delt et foto af et bombebælte med sprængstoffer og med denne ledsagende tekst: “Vent, jødedommens sønner”. Han hyldede desuden Hamas-terroristen Akram Abu Hasanen som en “ven” og “broder” og bad Gud om at “lade ham komme i paradis uden dom”.

 

UNRWA-læreren Shatha Husam Al-Nawajha siger om Hamas-terroristerne: “De ammede jihad (hellig krig) med deres moders mælk. Må Allah give dem sejr”.

 

Om UNRWA-læreren Abdallah Mehiez: “Han gør Hamas’ arbejde ved at opfordre Gazas civile til IKKE at følge advarslerne om at flytte væk på sikker afstand, så de i stedet kan tjene som menneskeskjold. Inden UNRWA arbejdede denne terrorsympatisør for BBC…”

 

“Dette er UNRWA-lærernes hovedåre af agitation for jihadistisk terror”, siger UN Watchs administrerende direktør, Hillel Neuer.

 

Telegrams chatgruppe, der skulle støtte UNRWA-lærere, indeholder snesevis af filer med medarbejderes navne, identitetsnumre, tidsplaner og læseplansmateriale. UNRWA-lærerne deler imidlertid jævnligt videoer, fotos og beskeder, der opildner til jihadistisk terror og åbent hylder Hamas’ massakre og voldtægt af civile.

 

Da UN Watch udstillede gruppen på det sociale medie, benægtede embedsfolk ved FN, at lærerne arbejder for UNRWA.

 

“Vi udstillede for fem dage siden en gruppe på Telegram, hvor 3.000 UNRWA-lærere i Gaza er fulde af lovord om Hamas’ massakre den 7. oktober. UNRWA sår tvivl om, hvorvidt de arbejder for dem. FN’s talsmand nedvurderede os”, skriver Neuer.

 

“[G]ruppens administratorer og medlemmer er imidlertid en del af UNRWA..

“Blandt gruppens administratorer er Safaa Mohammad Al Najjar fra Rafah (UNRWA ID#30026166). Hun deler ofte administrativ information om UNRWA i gruppen, herunder lister over UNRWA’s ansatte…

Husk på UNRWA’s standpunkt, der med [talsmand] @Adnan_Hasna’s ord er, at ‘Vi ved ikke, hvem der er i denne Telegram-gruppe’.”

 

“I løbet af min militære karriere arbejdede jeg i stort omfang med UNRWA både på Vestbredden og i Gaza”, bemærker oberstløjtnant (res.) Peter Lerner.

 

“Min rolle som senior humanitær forbindelsesofficer var at facilitere de humanitære operationer. Jeg var inden for forsvaret og over årene på de sociale medier fortaler for vigtigheden af at støtte organisationens aktivitet… Nu er det tid til forandring. Forandring for en rehabilitering – så de palæstinensiske børns sind ikke længere kan forgiftes. Så der kan være en fælles vision om fred i dette land. Så den palæstinensiske ledelse lever op til sine forpligtelser (og ikke overlader dem til FN). Så begrebet flygtning ikke udnyttes af den ene eller den anden til at fjerne forbindelsen til dette land.”

 

Foreløbigt har landene USA, Storbritannien, Canada, Australien, Italien, Tyskland, Holland, Schweiz og Finland indstillet deres økonomiske støtte til UNRWA som reaktion på afsløringerne af UNRWA-ansattes involvering i terror mod Israel. Skatteydere i Vesten burde ikke finansiere terrorgrupper forklædt som humanitære organisationer. Disse organisationer har længe tjent som håndlangere for antisemitiske regimer og islamiske ekstremister, der forsøger at ødelægge verdens eneste jødiske stat. Det står nu tilbage at se, om disse lande vil nægte at give efter for pres fra palæstinenserne for at forny støtten til UNRWA.

 

Fortællingen om, at medlemmer af UNRWA’s medarbejderstab var involveret i, hyldede, talte for og hjalp med at fange Hamas’ gidsler, er afslørende. Et af gidslerne, der blev frigivet i november 2023, blev i 50 dage holdt fanget på loftet hos en UNRWA-lærer. Læreren låste ofret inde, gav kun lidt mad og negligerede hans medicinske behov.

 

Den fyrede medarbejder er kun begyndelsen.

 

UNRWA blev oprettet for at give nødhjælp og udviklingshjælp til palæstinensiske flygtninge, og ikke for at støtte udviklingen af terrorisme. Det er skammeligt, at verden var så længe om at tage stilling, når det var så tydeligt for alle, hvad der foregik.

 

Lærere fra UNRWA, der hyldede massakren på israelere, satte ganske enkelt handling bag det, som de i årevis havde lært deres elever.

 

Man må håbe, at Bidens regering nu indser, at den begik en alvorlig fejltagelse i 2021, da den bekendtgjorde genoptagelsen af den amerikanske støtte til UNRWA. Trumps regering havde indstillet den økonomiske støtte til UNRWA efter at have beskyldt den for at være “fuld af spild, svindel og foretagender til terrorstøtte.”

 

Det er på tide at afvikle UNRWA og gøre en ende på farcen med de palæstinensiske “flygtninge”. Der er ingen reelle flygtninge. Der bor millioner af palæstinensere – ofte under forfærdelige forhold (så Israel kan få skylden) – under det palæstinensiske selvstyres og Hamas’ kontrol samt i Libanon, Syrien og Jordan.

 

Det er FN, der muliggør og opretholder dette brud på menneskerettighederne. Disse palæstinensere lever under palæstinensiske og arabiske styrer, der for længe siden burde have integreret dem i stedet for at holde dem i “flygtningelejre” med det muntre “humanitære” løfte, at de en dag vil oversvømme Israel, gøre jøderne til en forfulgt minoritet i deres eget land og derefter udslette landet.

 

Bassam Tawil er en muslim bosat i Mellemøsten.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…