Palæstinenseren Ibrahim A. burde være sendt ud af landet, men han blev – det kostede to unge livet

Faximili BILD

Ikke-vestlige migranter strømmer vedvarende til Danmark. Mange, mange flere strømmer til andre europæiske lande, frem for alt Tyskland.

 

En stor del af disse migranter bliver i de europæiske lande, hvor de er kommet ind – selv om meningen er, at de skal tage tilbage til deres oprindelsesland.

 

Vi kender i høj grad problemet i Danmark. Men i Tyskland har det en voldsomhed, som langt overgår, hvad vi kender til. Med alvorlige og ofte fatale konsekvenser.

 

Gik amok i toget

Det blev tyskerne forleden mindet om på den mest uhyggelige facon. En palæstinensisk indvandrer (fra Gaza), den 33-årige Ibrahim A., gik amok i et nordtysk regionaltog og huggede sin kniv i flere af passagererne.

 

Han dræbte to tilfældige unge mennesker og sårede yderligere fem, nogle af dem alvorligt.

 

Ibrahim A. havde egentlig ikke ret til at være i landet. Han burde i princippet have været udvist. Men myndighederne tolererede, at han bare blev – på såkaldt tålt ophold.

 

Det kostede så altså to unge livet, mens andre fik et frygteligt chok.

 

De har ikke ret til at være i landet, men de bliver bare alligevel – og får lov

Omkring 300.000 mennesker, der burde forlade Tyskland, bliver der bare alligevel.

 

En stor del af dem – cirka 250.000 personer – får lov at blive på såkaldt tålt ophold (tysk:”Duldung”). De har egentlig ikke noget fremtidsperspektiv i landet og som oftest heller ikke adgang til det legale arbejdsmarked.

 

Men myndighederne får dem ikke udvist. Man lukker øjnene og håber, at det går.

 

Mere end halvdelen af de udvisninger, som principielt burde gennemføres, bliver ikke til noget i praksis. Selv om de berørte migranter som oftest ikke har nogen fremtidsudsigt i det tyske samfund.

 

De bliver bare alligevel i landet. Hyppigt har de ikke de nødvendige papirer (eller også har de bevidst smidt dem væk), og for en stor del har de ikke adgang til det legale tyske arbejdsmarked.

 

Men de vil ikke rejse. I mange tilfælde kan de ikke udvises, netop fordi de nødvendige papirer mangler, eller fordi deres hjemlande ikke vil tage imod dem.

 

Sidste år fik Tyskland kun udvist 10.000 personer – og de 4.000 blev sendt tilbage til Tyskland igen.

 

300.000 migranter er bare strandet i landet

For tiden har Tyskland omkring 300.000 migranter, der egentlig skulle rejse ud af landet, men som bliver alligevel.

 

I de fleste tilfælde har de ikke adgang til arbejdsmarkedet, og de har ingen fremtid i Tyskland. Og fordi de mangler deres papirer, eller fordi hjemlandet simpelt hen nægter at tage dem tilbage, strander de i Tyskland.

 

Nu prøver man at sætte erfaren politiker på opgaven

Nu har de tyske myndigheder så hyret en erfaren politiker til den opgave at få udsendt de migranter, der ikke har ret til at blive i landet.

 

Det drejer sig om Joachim Stamp, der er tidligere integrationsminister for det liberale FDP i Tysklands største delstat Nordrhein-Westfalen.

 

Det kan være, at den rutinerede Stamp kan få løst visse konkrete problemer. Man kunne måske også tænke sig, at andre lande – herunder Danmark – kunne lade sig inspirere af hans arbejde.

 

Men selv de mest velmente initiativer fra sådan en mand forslår som en skrædder i helvede.

 

Nødvendigt med meget strengere grænsekontrol og meget hårdere udvisningspraksis

Hvis man virkelig vil gøre en forskel, så kræver det en meget strengere grænsekontrol og en meget hårdere udvisningspraksis, end man hidtil har været villig til.

 

Der er også brug for at lægge et mere kontant pres på de lande, der nægter at tage imod deres statsborgere.

 

Men nu forsøger man sig altså med at hyre en enkelt embedsmand til at snakke med myndighederne i migrantens hjemland og overtale dem til at tage vedkommende tilbage.

 

Man kan ikke påstå, at det aldrig vil give resultater. Men denne indsats er slet, slet ikke på højde med problemernes enorme omfang.

 

Dramatisk ændring i befolkningssammensætning

Den tilstrømning til Tyskland og andre lande, som vil føre til en dramatisk ændring i  befolkningssammensætning og kulturgrundlag, vil med de nuværende tiltag ubønhørligt fortsætte.

 

Europa bliver i stigende grad befolket af mennesker med ikke-vestlig baggrund og ringe forankring i de klassiske vestlige forestillinger om frihed, lighed og tolerance.

 

Tiltagende kriminelt anarki

I forlængelse af dette udvikler der sig et tiltagende kriminelt anarki i dele af samfundet, som er meget mærkbart i Tyskland.

 

Det kan komme fra de kæmpestore arabiske indvandrerklaner i det tyske samfund. Eller det kan komme fra voldspsykopatiske enkeltpersoner som palæstinenseren Ibrahim A., der knivdræbte to unge mennesker i det nordtyske regionaltog.

 

For nylig så man det i forbindelse med det voldelige anarki, der udviklede sig i indvandrertætte områder nytårsaften.

 

Politi og andre myndighedspersoner kæmper bravt. Men realiteten er, at der slet ikke er styr på det.

https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/abschiebe-beauftragter-im-amt-jetzt-soll-er-kriminelle-migranten-loswerden-82758070.bild.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…