Italien løbet over ende af ekstremt højt antal illegale migranter fra Middelhavet – Løkke vil have flere afrikanere til Danmark

Et rekordstort antal illegale migranter fortsætter med at strømme ind i Italien.

 

Alene i denne weekend ankom 3.600 illegale migranter til den italienske ø Lampedusa. 193 er uledsagede mindreårige. Det skriver det italienske nyhedsbureau Ansa.

 

Den tyske avis Die Welt skriver, at et ekstremt antal migranter kommer over Middelhavet, og at asylcentrene i Italien er overfyldte.

 

Det samlede antal for i år er over dobbelt så mange som sidste år, siger Italiens indenrigsministerium.

 

Italiens premierminister Giorgia Meloni indkaldte mandag til hastemøde om den uoverskuelige situation.

 

De mange illegale migranter rammer hele Italien, idet de bliver overført til fastlandet med færge og fly. Derfra vil flere af dem forsøge at komme videre mod nord til Tyskland. Nogle vil videre nordpå til Danmark og Sverige.

 

Illegale migranter kommer også ind via Grækenland og Spanien, og antallet stiger i det meste af Europa.

 

En stor del forsøger at komme til Storbritannien, hvor den konservative regering er i store vanskeligheder med deres forsøg på at holde dem ude med en stram indvandringspolitik.

 

Lars Løkke Rasmussen vil have afrikanere til Danmark som arbejdskraft

I Danmark har udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen markeret sig med et forslag om at åbne for afrikanske migranter.

 

Danmark mangler arbejdskraft, og det problem skal blandt andet afhjælpes med afrikanere, mener Lars Løkke. Han mener, at den illegale indvandring kan stoppes ved at lade afrikanere komme legalt til Danmark. Da han for nylig var på besøg i Kenya sagde han over en telefon til Berlingske:

 

“En del af at etablere ægte partnerskaber er at slå fast, at vi ikke skal have illegale indvandrere til til Europa, men vi er da nødt til at åbne vores dør på en kontrolleret måde, så unge afrikanere blandt andet kan komme til Europa og dygtiggøre sig, knytte bånd og derefter vende hjem igen og bygge deres lande op”.

 

Næste dag sagde Løkke dog til Børsen, at det var en strøtanke, og at der ikke er konkrete planer.

 

Men presset for at åbne grænserne vil fortsætte.

 

Befolkningen vokser dramatisk i flere afrikanske lande, samt i Mellemøsten. Derfor vil stadig flere forsøge illegalt at komme ind i Europa.

 

Politikere viger tilbage for at gøre det, der skal til for at bremse tilstrømningen til Europa.

 

Derfor vil planerne om legal indrejse gribe om sig. Sådan som de også gjorde det i den internationale Marrakesh-aftale, der blev indgået, da Lars Løkke var statsminister.

 

Dansk Flygtningehjælp er begejstrede for Løkkes ide. De vil have ordnede forhold og sikre rejseruter for afrikanere, der vil til Europa, skriver generalsekretæren i Berlingske onsdag.

 

Og argumentet om behovet for arbejdskraft vil i stigende grad blive brugt for at åbne grænserne endnu mere.

 

Men ingen i regeringen taler om de konsekvenser det vil få for adfærd, kultur og sammenhængskraft i Danmark og Europa.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…