Britisk indenrigsminister vil gøre op med konventionerne – antallet af folk, der har krav på asyl, har nået uantagelige højder

Den britiske indenrigsminister Suella Braverman er en strammer i udlændingepolitikken (Foto: Stefan Rousseau/Ritzau Scanpix)
Getting your Trinity Audio player ready...

De internationale asylregler og migration udgør nu en giftig cocktail for Europa, lyder det nu fra den britiske indenrigsminister, Suella Braverman.

 

Hun vil derfor have et opgør med diverse konventioner.

 

I en tale i Washington i tirsdags i den amerikanske tænketank, American Enterprice Institute, lagde den britiske indenrigsrigsminister ikke fingrene imellem.

 

”Fortolkningen af FN’s flygtningekonvention fra 1951 er nu blevet så bred, at den reelt giver mindst 780 millioner mennesker verden over ret til at flytte til et andet land,” lød den sønderlemmende kritik fra Suella Bravermann.

 

Giver beskyttelse til de forkerte

Hun fandt det blandt andet ”helt skævt”, at konventionen eksempelvis giver beskyttelse til personer, der frygter forskelsbehandling på grund af homoseksualitet.

 

”Vi vil ikke være i stand til at opretholde et asylsystem, hvis det i virkeligheden blot er det at være homoseksuel eller kvinde, og frygte for diskrimination i sit hjemland, er tilstrækkelig til at kvalificere sig til beskyttelse,” understregede Braverman.

 

Hun oplyste, at ikke færre end 1.334 personer sidste år søgte asyl i Storbritannien med henvisning til deres seksualitet, samt at 72 procent af dem fik asyl på det grundlag.

 

Vestlige ledere kom under beskydning

I sin tale langede den britiske indenrigsminister også ud efter vestlige ledere generelt.

 

Hun beskyldte dem nærmest for fejhed, fordi de ikke er indstillet på en gennemgribende revision af FN’s forældede flygtningekonvention.

 

Braverman fastslog således, at de har forhindret alle forsøg på ”enhver seriøs reform af frygt for at blive stemplet som racister eller uliberale”.

 

En giftig cocktail for Europa

Den britiske indenrigsminister fastslog videre i sin tale, at det nuværende migrationsniveau udgør en direkte eksistentiel trussel mod Europa og kaldte multikulturalismen for et vildledende dogme.

 

“Ukontrolleret immigration, utilstrækkelig integration og et misforstået dogme om multikulturalisme har vist sig at være en giftig cocktail for Europa i løbet af de sidste par årtier,” lød det fra Suella Braverman, som understregede:

 

”Multikulturalisme stiller ingen krav til indvandrere om at integrere,”

 

Hun påpegede i den forbindelse blandt andet, at:

 

”Ligesom det er en grundregel i historien, at nationer, der ikke kan forsvare deres grænser, vil ikke overleve længe, ​​er det også en grundregel for politik, at politiske systemer, der ikke kan kontrollere deres grænser, ikke vil opretholde folkets samtykke.”

 

Kriminalitet og migration hænger sammen

Den britiske indenrigsminister fastslog ligeledes i sin tale, at kriminalitet og illegal indvandring hænger sammen og brugte Storbritannien som eksempel, da hun opfordrede til en global nytænkning af, hvordan man tackler ulovlig migration.

 

Hun oplyste, at politichefer har fortalt hende, at de illegale kanaloverfarter i stigende grad bliver brugt af organiserede kriminelle grupper til at smugle folk ind for at arbejde for dem.

 

Der er her tale om “forhøjede niveauer af kriminalitet”, som hun udtrykte det, og som især er relateret til stoffer, udnyttelse og prostitution.

 

Storbritannien er hårdt ramt

Blandt de europæiske lande er især Storbritannien hårdt ramt af illegal indvandring og asylansøgere.

 

Helt aktuelt vælter det ind med illegale indvandrere og asylansøgere i et sådant omfang, at det har været nødvendigt at indkvartere dem i hoteller til en samlet udgift på otte millioner pund om dagen.

 

Det svarer cirka 69 millioner danske kroner.

 

Sidste år modtog Storbritannien ikke færre end 606.000 asylansøgere og illegale migranter.

 

Det store antal skyldes dog blandt andet flygtninge fra Ukraine og Hong Kong.

 

Mangler over 200.000 skolepladser

Migrationen har også medført mangel på skolepladser.

 

Således oplyste Braverman i sin tale i Wahsington, at myndighederne i 2026 har behov for ekstra 213.000 skolepladser på grund af det høje fødselstal blandt udenlandsk fødte mødre.

 

Ligeledes står immigrationen bag næsten halvdelen af den nuværende efterspørgsel på nye boliger i England, pointerede den britiske indenrigsminister, Suella Braverman.

 

Som ventet gik hendes tale ikke upåagtet hen.

 

Protester fra FN og Røde Kors

Straks efter talen udsendte FN’s Flygtningeorganisation, UNHCR, en erklæring, hvor det blandt andet blev understreget, at:

 

”FN’s Flygtningekonvention er lige så vigtig i dag, som den var, da den blev vedtaget,” hed det i erklæringen, som fortsatte:

 

”Hvor personer er i fare for forfølgelse på grundlag af deres seksuelle orientering og herkomst er det afgørende, at de har mulighed for at søge sikkerhed og beskyttelse.”

 

Heller ikke hos Røde Kors var der klapsalver at hente hos lederen af den britiske afdeling, Mike Adamson:

 

”Vi kan ikke ignorere årtiers gode arbejde og bringe folk, der søger sikkerhed og beskyttelse, i fare. Flygtningekonventionen er i dag mere vigtig end nogensinde,” lød det fra Mike Adomson.

 

Men det sidste er der så åbenbart delte meninger om.

 

Kilder til denne artikel:

https://www.thetimes.co.uk/article/braverman-says-migrant-crisis-is-a-threat-to-security-6ndlxbljv

 

https://www.reuters.com/world/uk-home-secretary-call-changes-un-refugee-rules-2023-09-26/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…