Massiv folkelig modstand mod uhæmmet indvandring afgjorde store tyske valg – “katastrofalt sammenbrud” for Socialdemokratiet

Arkiv fra Tyskland

Vælgerne i to store delstater i Tyskland stemte søndag om en ny regering. Det var delstaterne Hessen og Bayern.

 

De tyske vælgeres modstand mod den uhæmmede indvandring afgjorde valget.

 

Tyske kommuner har længe været i oprør over den mange illegale migranter og asylansøgere, der overbelaster velfærdsydelserne som bolig, skoler, sundhed og sociale udgifter.

 

Dertil kommer omfattende kriminalitet, vold og klaner/bander, der får mere og mere magt.

 

De ansvarlige for den store tilstrømning af illegale migranter, blev straffet godt og grundigt ved de to valg.

 

Det er frem for alt de tre partier, der danner regering i Tyskland: Socialdemokratiet (SPD), De Grønne og FDP. De har ladet stå til over for strømmen af illegale indvandrere til Tyskland.

 

Kæmpe fiasko for Socialdemokratiet

I delstaten Hessen blev valget en kæmpe fiasko for den socialdemokratiske spidskandidat Nancy Faeser, der er indenrigsminister i den føderale regering og dermed en central landspolitisk figur. Partiet fik sølle 15 procent.

 

I Bayern kom Socialdemokratiet under 8 (!) procent – et historisk lavpunkt. Se tallene fra optællingen mandag aften her

 

De to andre regeringspartier fik også historisk dårlige valg.

 

80 (!) procent af vælgerne ønsker en helt anden indvandringspolitik, end den, som den socialdemokratisk ledede føderale regering fører. Det skriver den tyske avis BILD.

 

Avisen har spurgt en ekspert fra analyseinstituttet INSA, om indvandringspolitikken afgjorde valget:

 

INSA-chefen, Hermann Blinkert,  svarer meget klart: ​​”Ja. Vores tal viser tydeligt, at indvandring var det afgørende spørgsmål for flertallet af vælgerne i Bayern og Hessen. Vælgerne i begge forbundsstater ønsker en helt anden indvandringspolitik.”

 

“Det betyder, at vælgerne ønsker en begrænsning af indvandringen til Tyskland,” siger han.

 

Ifølge Binkert har vælgerne ikke tillid til, at den socialdemokratisk ledede koalitionsregering har viljen til at begrænse indvandringen.

 

Vælgerne stoler ikke længere på de tre regeringspartier Socialdemokratiet, De Grønne og FDP.

 

Et stigende antal vælgere søger mod de to indvandringskritiske partier AfD og Unionen, der kun stiller op i Bayern, siger Blinkert:

 

“Når det kommer til indvandring, har vælgerne en tendens til at stole på Unionen og AfD.”

 

AfD opnåede nye rekordtal i Hessen og i Bayern i Vesttyskland.

 

CDU belønnet for en mere indvandringskritisk holdning

CDU, der er det store borgerlige parti, fik et særdeles godt valg i Hessen.

 

Det sker efter, at partiet har fjernet sig fra Merkels laden-stå-til indvandringspolitik. Under CDU’s nye leder og kanslerkandidat, Friedrich Merz, er partiet blevet klart strammere i udlændingepolitikken. Og det har vælgerne nu belønnet.

 

Selv SPD’s parlamentariske gruppeleder i Hessen, Günter Rudolph, måtte erkende dette: ”Vi nåede ikke igennem med vores problemer. I sidste ende overskyggede migrationspolitikken alt.”

 

I Bayern har lederen af CDU’s søsterparti, CSU, samme vurdering.

 

Bayerns premierminister Markus Söder proklamerede på valgaftenen: “Opgaven er, at vi ændrer indvandringspolitikken i Tyskland.”

 

Nu bliver det interessant at se, om regeringen i Berlin forstår skriften på væggen og begrænser tilstrømningen af illegale migranter og asylansøgere til Tyskland.

 

Det sker næppe. Dertil er de tre partier for naive, for frygtsomme og for indbyrdes uenige. Men det kan blive straffet hårdt, hvis disse partier ikke retter ind efter vælgernes budskab.

 

BILD kalder de to valg for et katastrofalt sammenbrud for SPD, og skriver, at FDP’s overlevelse er truet.

 

Tyskland får sandsynligvis en CDU-ledet regering efter næste valg.

 

Det skal så vise sig, hvor meget CDU og dets samarbejdspartnere er i stand til at tage vælgernes reaktioner til sig.

 

Én ting står helt klart: De tider er forbi, hvor de tyske vælgere lod sig trække rundt af frygtsomhed og politisk korrekthed i en sådan grad, at de lod Angela Merkel forme udlændingepolitikken, der åbnede for en massiv tilstrømning.

 

Nu begynder tyskerne at sige fra. Hvor langt denne udvikling vil gå, er foreløbig svært at sige.

 

Men Friedrich Merz kan i hvert fald blive en politisk leder, som har viljen og evnen til at trække tysk politik et stykke vej væk fra Merkels skygge og en slap udlændingepolitik.

 

Hans politik bringer partiet tættere på den virkelighed vælgerne oplever ødelægger deres trygge tilværelse.

 

Det er på høje tid. Den hidtidige tyske udlændingepolitik er åbenlyst uholdbar. Nu skal det vise sig, hvor langt tyskernes vilje til at lægge kursen om vil række.

 

Merkel kunne ikke se noget forkert i den enorme tilstrømning til Tyskland. Hun havde tværtimod et slogan, der lød: “Weiter so” – vi skal videre ad samme spor.

 

Men nu er det ved at gå op for de fleste tyskere, at man ikke bare kan fortsætte som hidtil. De har sendt en eftertrykkelig besked til deres politikere: Situationen skriger på at stramme op i den udlændingepolitik, som er ved at ødelægge Tyskland.

BILD

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…