Hun blev fundet som ligrester, der var umulige at identificere – nu har politiet rejst tiltale i Mia-sagen

 

Hun blev fundet som ligrester, der var umulige at identificere – nu har politiet rejst tiltale i Mia-sagen

 

Poul Erik Andersen

 

Den 10. februar sidste år bliver der fundet ligrester efter et menneske i Dronninglund Storskov i Vendsyssel.

 

Da der udelukkende var tale om ligrester, var det ikke muligt at identificere noget offer.

 

Først en uge efter fundet viste Retsmedicinske undersøgelser og DNA, at der var tale om resterne den 22-årige sygeplejerskestuderende Mia Skadhauge Stevn.

 

Ligeledes blev der fundet spor efter Mia i Hammer Baskker.

 

Hun blev den 7. februar 2022 meldt savnet efter en bytur i Aalborg den 5. februar, og dermed startede en af dansk kriminalhistories mest besynderlige sager.

 

Og som først nu har fået et midlertidigt punktum.

 

Politiet har rejst tiltale – men er i øvrigt tavse som østers

Således oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse, at der nu er rejst tiltale i, hvad der blev kendt som Mia-sagen.

 

”Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi har nu afsluttet sit arbejde med den juridiske vurdering af politiets meget omfattende efterforskningsarbejde i Mia-sagen,” oplyser specialanklager Mette Bendix i en pressemeddelelse og fortsætter:

 

”Og det betyder, at der nu foreligger et anklageskrift i sagen.”

 

Sagen, der er berammet til at foregå i Retten i Aalborg over ni retsdage fra den 7. – 29. juni, har fra start været omgivet af mystik.

 

Blev anholdt uden at vide, om Mia var i live

To dage efter, at Mia var blevet efterlyst og endnu inden nogen anede, om Mia er i live eller ej, anholder politiet den 9. februar to 36-årige mænd og sigter dem for drabet på Mia.

 

Politikommissær Frank Olsen, der er leder af efterforskningen hos Nordjyllands Politi, gav denne forklaring på anholdelsen:

 

”Grunden til, at vi sigter for drab, er, at vi ikke har fundet Mia endnu, og det er højst usædvanligt,” forklarede Frank Olsen dengang og fortsatte:

 

”Mia er kendt som en omsorgsfuld pige, der altid ville give besked til veninder eller forældre, og nu går vi ind i fjerde døgn, hvor vi ikke har hørt fra Mia.”

 

Under grundlovsforhøret bliver den ene løsladt

Dagen efter bliver der afholdt grundlovsforhør, hvor den ene af de to mænd bliver løsladt, medens anholdelsen af den anden opretholdes.

 

Næsten samtidig dukker nyheden om fund af ligrester op, men ingen kan på det tidspunkt finde ud af, hvem ofret er.

 

Det blev som nævnt først opklaret en uge senere.

 

Nyt problem: Hvad skal den anholdte tiltales for?

Den anholdte var som det er sædvane i den slags sager udelukkende sigtet og altså varetægtsfængslet på begrundet mistanke.

 

Og ligeledes for at undgå, at han lægger hindringer i vejen for denm videre efterforskning ved eksempelvis at fjerne spor eller påvirke vidner med mere

 

Men tiden går, og den ene fire uges varetægtsfængsling afløser den anden uden at politiet tilsyneladende ikke et skridt videre i opklaringen af sagen ved blandt andet at få fastlagt stedet for drabet for slet ikke at tale om, hvordan hun var blevet dræbt og hvorfor.

 

Det er blandt andet disse faktorer, der skal være på plads, inden politiet kan udforme et anklageskrift, der holder vand i retten.

 

Men nu skulle den altså være hjemme, oplyser anklagemyndigheden, efter at politi og anklagemyndighed efter mere end et års efterforskning har fået stykket et anklageskrift sammen.

 

På ukendt vis et sted i Nordjylland

Det er meget lidt, der er sluppet ud til offentligheden om efterforskningen i den besynderlige sag.

 

Som udgangspunkt oplyste Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse den 10.februar i år, at ”en nordjysk mand på 36 år fra Flauenskjold er sigtet for på ukendt vis at have dræbt Mia Skadhauge Stevn et sted i Nordjylland.”

 

Under efterforskningen kommer det frem, at et overvågningskamera viser, at Mia den 6. februar klokken 6:09 stiger ind i sort VW Golf ved Netto på Vesterbro

 

På grundlag af bilens registreringsnummer finder politiet frem til den 36-åriges adresse og finder her en tilsvarende bil, og som politiet formoder at være den bil, Mia er steget ind i.

 

Og som nu tilsyneladende er det eneste, der danner grundlag for drabssigtelsen mod den 36-årige.

 

Klippede bremserøret på ekskærestens bil

I forbindelse med anholdelsen og sigtelsen erklærede den 36-årige sig uskyldig i drabet på den 22-årige sygeplejerskestuderende.

 

Hvordan han siden har forholdt sig til de gentagne forlængelser af varetægtsfængslingen hvor fjerde uge, er uvist bortset fra, at han frivilligt har accepteret den ene forlængelse efter den anden

 

Der er tale om en mand, der er er kendt af politiet.

 

I 2010 blev han således i Vestre Landsret idømt 60 dages ubetinget fængsel for at have klippet bremserørene over på sin ekskærestes bil.

 

Ligeledes er han dømt for blufærdighedskrænkelse ved at stå og onanere uden for vinduerne hos en 16-årig pige, som han belurede.

 

Blufærdighedskrænkelsen fandt sted i Frederikshavn i 2005 og var uopklaret indtil 2010, hvor hans DNA blev fundet ved bremserørene på ekskærestens bil.

 

En matchsøgning viste, at det også var hans DNA, der blev fundet i forbindelse med blufærdighedskrænkelsen i 2005.

 

Men nu er tiltalen af en helt anden karakter i en sag, der kan minde om U-bådskaptajn Peter Madsens drab på den svenske journalist Kim Wall og parteringen af hendes lig.

 

Læs mere her:

https://denkorteavis.dk/2023/mia-sagen-mystikken-breder-sig-anklagemyndigheden-ved-endnu-ikke-hvad-den-drabssigtede-mand-skal-tiltales-for/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…