Mia-sagen: Mystikken breder sig – Anklagemyndigheden ved endnu ikke, hvad den drabssigtede mand skal tiltales for

Siden den 10. februar sidste år har en 36-årig mand siddet varetægtsfængslet og sigtet for drabet på den 22-årige sygeplejerske Mia Skadhauge Stevn.

 

Et drab der både dengang og siden har vakt stor opmærksomhed på grund af omstændighederne.

 

Nu viser det sig efter et års varetægtsfængsling, at Anklagemyndigheden ved Nordjyllands Politi endnu ikke kan finde ud af, hvad han skal tiltales for.

 

Politiets efterforskning i sagen er først nu blevet afsluttet og overgivet til anklagemyndigheden, som i de kommende måneder skal gennemgå det omfattende materiale.

 

”Først når vi har afsluttet dette arbejde, vil Anklagemyndigheden tage stilling til sagen,” oplyser specialanklager ved Nordjyllands Politi, Mette Bendix, i en pressemeddelelse og fortsætter:

 

”Derfor kan vi ikke udtale os nærmere om selve tiltalespørgsmålet for nuværende.”

 

”Vi kan kun tilføje, at der bliver tale om et længerevarende juridisk arbejde, da det er et omfattende efterforsknings-materiale, som der skal tages stilling til,” understreger Mette Bendix.

 

Sagt på godt dansk, så ved Anklagemyndigheden på nuværende tidspunkt altså ikke, om der overhovedet er grundlag for at rejse tiltale, eller hvad den sigtede i så fald skal tiltales for.

 

For en sikkerheds skyld har Anklagemyndigheden dog forhåndsberammet sagen til at foregå i Retten i Aalborg over otte retsdage fra 7. – 29. juni.

 

I den slags sager vil tiltalen normalt lyde på enten vold med døden til følge eller forsætligt drab.

 

Bliver anholdt og sigtet inden der er fundet et lig

Mia-sagen tegner efterhånden til at blive en af Danmarks mest besynderlige drabssager.

 

Den 22-årige sygeplejerskestuderende Mia Skadhauge Stevns bliver den 7. februar sidste år meldt savnet efter en bytur i Aalborg den 5. februar.

 

To dage efter og endnu inden nogen anede, om Mia var i live eller ej, anholder politiet den 9. februar klokken 11:20 to 36-årige mænd og sigter dem for drabet på Mia.

 

Politikommissær Frank Olsen, der er leder af efterforskningen hos Nordjyllands Politi, giver denne forklaring på anholdelsen:

 

”Grunden til, at vi sigter for drab, er, at vi ikke har fundet Mia endnu, og det er højst usædvanligt. Mia er kendt som en omsorgsfuld pige, der altid ville give besked til veninder eller forældre, og nu går vi ind i fjerde døgn, hvor vi ikke har hørt fra Mia.”

 

Der bliver fundet dele af et menneske

Dagen efter, altså den 10. februar, bliver dele af et menneske fundet i Dronninglund Storskov i Nordjylland.

 

Da der udelukkende er tale om ligrester, er det ikke muligt at identificere ofret, men Retsmedicinske undersøgelser og DNA-spor viser en uge efter fundet, at der er tale om den 22-årige sygeplejerskestuderende.

 

Ligeledes er der fundet spor af Mia i Hammer bakker.

 

Under et grundlovsforhør ved Retten I Aalborg den 10. februar bliver den ene af de to 36-årige mænd varetægtsfængslet og sigtet for drabet på Mia, medens den anden bliver løsladt og er nu totalt renset.

 

Grundlovsforhøret finder vel at mærke sted inden fundet af ligresterne samme dag, og en uge før det er blevet fastslået, at der er tale Mia Skadhauge Stevn.

 

Bliver samlet op af en person i en sort VW Golf

Det er meget lidt, der er sluppet ud til offentligheden om efterforskningen i den besynderlige sag.

 

Som udgangspunkt oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse den 10.februar, at ”en nordjysk mand på 36 år fra Flauenskjold er sigtet for på ukendt vis at have dræbt Mia Skadhauge Stevn et sted i Nordjylland.”

 

Under efterforskningen kommer det frem, at et overvågningskamera viser, at Mia den 6. februar klokken 6:09 stiger ind i sort VW Golf ved Netto på Vesterbro

 

På grundlag af bilens registreringsnummer finder politiet frem til den 36-åriges adresse og finder her en tilsvarende bil, og som politiet formoder at være den bil, Mia er steget ind i.

 

Og som nu tilsyneladende er det eneste, der danner grundlag for drabssigtelsen mod den 36-årige.

 

Klippede bremserøret på ekskærestens bil

I forbindelse med anholdelsen og sigtelsen erklærede den 36-årige sig uskyldig i drabet på den 22-årige sygeplejerskestuderende.

 

Hvordan han siden har forholdt sig til de gentagne forlængelser af varetægtsfængslingen hvor fjerde uge, er uvist bortset fra, at han frivilligt har accepteret den ene forlængelse efter den anden

 

Der er tale om en mand, der er er kendt af politiet.

 

I 2010 blev han således i Vestre Landsret idømt 60 dages ubetinget fængsel for at have klippet bremserørene over på sin ekskærestes bil.

 

Ligeledes er han dømt for blufærdighedskrænkelse ved at stå og onanere uden for vinduerne hos en 16-årig pige, som han belurede.

 

Blufærdighedskrænkelsen fandt sted i Frederikshavn i 2005 og var uopklaret indtil 2010, hvor hans DNA blev fundet ved bremserørene på ekskærestens bil.

 

En matchsøgning viste, at det også var hans DNA, der blev fundet i forbindelse med blufærdighedskrænkelsen i 2005.

 

Men nu er sigtelserne af en helt anden karakter i en sag, der kan minde om U-bådskaptajn Peter Madsens drab på den svenske journalist Kim Wall og parteringen af hendes lig.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…