Siger farvel og tak: Kristian Thulesen Dahl genopstiller ikke for det parti, hans selv var med til at stifte for næsten tredive år siden

Kristian Thulesen Dahl (Foto: Privat)

Dansk Folkepartis tidligere formand, Kristian Thulesen Dahl, genopstiller ikke for det parti, han selv var med til at stifte for 26 år siden.

 

I et interview med Radio4 siger den tidligere og engang succesombruste DF-formand blandt andet, at:

 

”Dem, der har et stort problem med mig i partiet, har ikke bare fået mig til at gå af som formand, nu opnår de også, at jeg ikke genopstiller til næste folketingsvalg. Så hvad mere ønsker de?,” lyder det fra Kristian Thulesen Dahl.

 

Kristian Thulesen Dahl oplyser, at han fortsætter i partiet frem mod det kommende valg.

 

”Det at melde sig ud er ikke noget, man lige gør,” som Thulesen Dahl udtrykker det, ligesom han også vil ”have tid til at sige farvel”.

 

Det var den offentlige udmelding fra partiet om, at man vil tilbyde Thulesen Dahl flere ordførerskaber end det nuværende som forsvarsordfører, der fik Kristian Thulesen Dahl til at trække stikket.

 

”Den dialog skulle have være holdt internt,” siger han til Radio4.

 

Og nu overvejer Søren Espersen sin stilling

Som følge af Kristian Thulesen Dahls udmelding overvejer en af Dansk Folkepartis tunge drenge, tidligere næstformand Søren Espersen, sin stilling.

 

”Det er så dramatisk, det der er sket med Kristian, som jeg har haft et godt samarbejde med. Mange går også fra vores lokale bestyrelser i øjeblikket, og jeg er selv i vildrede. Derfor er jeg nødt til at have en tænkepause,” siger han til TV.

 

Han vil dog ikke svare på, om hans overvejelser går på ikke at genopstille for Dansk Folkeparti eller helt melde sig ud af partiet.

 

Politisk næstformand, René Christensen: En forløsning

Hos Dansk Folkeparti udtrykker politisk næstformand, René Christensen tilfredshed med Thulesen Dahls udmelding.

 

”Det giver noget afklaring for Kristian men også partiet, så på den måde er det også en forløsning,” siger han til TV 2 og udpeger Thulesen Dahl som årsag til en del af uroen i partiet.

 

”Der har været meget uro, og den har Kristian været en del af. Nu kan både vi og Kristian komme videre. Jeg er sikker på, at det har været en svær beslutning, ”siger han til TV 2.

 

Holder øjne og ører åbne, hvis Inger Støjberg stifter et parti

I interviewet med Radio4 understreget Kristian Thulesen Dahl, at han endnu ikke har lagt sig fast på, om han vil melde sig ind i et andet parti eller tilslutte sig Inger Støjberg, hvis hun stifter et nyt parti.

 

”Nu skal Inger Støjberg jo først stifte et nyt parti, og mange DF’ere vil selvfølgelig komme til at tage stilling til, om det er interessant i forhold til deres nuværende medlemskab af Dansk Folkeparti,” siger Thulesen Dahl til Radio4 og tilføjer:

 

”Jeg skal bruge noget tid nu på at finde ud af, hvad fremtiden skal bringe. Men jeg vil holde øjne og ører åbne.”

 

Kun Pia Kjærsgaard er tilbage

Dansk Folkeparti blev den 6. oktober 1995 stiftet af en udbrydergruppe fra Fremskridtspartiet.

 

Af gruppen, der foruden Pia Kjærsgaard bestod af Kristian Thulesen Dahl, Poul Nødgaard og Ole Donner, er således nu kun Pia Kjærsgaard tilbage.

 

Partiet fik sin største vælgersucces i 2015, da Dansk Folkeparti med Kristian Thulesen Dahl som formand opnåede 21,1 procent eller lidt over en femtedel af samtlige afgivne stemmer, men blev så efterfølgende halveret ved valget i 2019.

Kilder til denne artikel:

https://www.radio4.dk/nyheder/thulesen-dahl-jeg-stiller-ikke-op-for-dansk-folkeparti-til-naeste-valg/

https://nyheder.tv2.dk/politik/2022-06-17-det-er-en-forloesning-siger-naestformand-om-thulesen-dahls-udmelding

https://nyheder.tv2.dk/politik/2022-06-17-soeren-espersen-overvejer-sin-fremtid-i-df-det-er-saa-dramatisk

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…