Sidste tur i Danmark: Han kørte vanvidskørsel og står nu til udvisning – uden bil

Colourbox

Om han havde kigget for dybt i sit hjemlands berømte Wyborowa vodka, inden en 35-årig polsk statsborger satte sig bag rettet i sin bil, skal være usagt.

 

Under alle omstændigheder blev en politipatrulje i Randers fredag aften i sidste uge opmærksom på mandens kørsel og stoppede ham.

 

”Da en alkometertest indikerede, at han var for beruset til at køre bil, blev han anholdt,” formuleres det diplomatisk i Østjyllands Politis døgnrapport

 

En promille på over 2,0

Alkometertestens indikationer viste sig imidlertid at holde stik i en sådan grad, at en blodprøve viste, at manden var stangstiv med en promille på over 2,0.

 

”Da kørsel med så høj en promille, betragtes som vanvidskørsel, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation,” fremgår det af døgnrapporten.

 

Han blev i første omgang sigtet for spirituskørsel og løsladt efter at have fået taget blodprøve.

 

Men så kom der lige et efterspil

Efter følgende har anklagemyndigheden imidlertid vurderet, at der er grundlag for at anmode om varetægtsfængsling af den 35-årige polske mand,

 

Så da han torsdag i denne uge dukkede op på politigården for at høre til sin sag, blev han anholdt igen.

 

Og denne gang anbragt bag lås og slå.

 

Det skyldes, at anklagemyndigheden ved grundlovsforhøret vil anmode om varetægtsfængsling i medfør af hjemrejseloven.

 

Det betyder på godt dansk, at anklagemyndigheden ud over dommen for vanvidskørsel ved den kommende retssag også vil have manden udvist.

 

Og vel at mærke uden den konfiskerede bil, og han er ikke den eneste, der efter vanvidskørsel har måttet vinke farvel til sin bil.

 

Langt over tusinde biler er nu beslaglagt

Da loven om vanvidskørsel trådte i kraft i marts sidste år, fik politiet mulighed for at konfiskere biler i de tilfælde, hvor ejerne var blevet dømt for at køre råddent.

 

I løbet af de halvandet år, der er gået, har loven vist sig at være en succes.

 

Både for trafiksikkerheden, men bestemt også for statskassen, der indkasserer beløbene, efterhånden som de konfiskerede biler bliver solgt.

 

En opgørelse fra Justitsministeriet viser, at indtil juni i år var ikke færre end omkring 1.200 biler blevet konfiskeret på grund af vanvidskørsel, rapporterer TV 2.

 

Det er i gennemsnit mere end to om dagen.

Kilder til denne artikel:

https://politi.dk/oestjyllands-politi/doegnrapporter/doegnrapport15092022/2022/09/15

https://nyheder.tv2.dk/krimi/2022-08-22-1200-beslaglagte-vanvidsbiler-her-er-nogle-af-dem

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…