Polioarbejdere blev angrebet og fire mennesker dræbt – i muslimske lande er mange modstandere af poliovaccine med vanvittig begrundelse

For godt en uge siden gik en lille gruppe modige mennesker fra hus til hus i Pakistans Khyber Pakhtunkhwa-provins. De tilbyder forældrene, at deres børn bliver vaccineret mod polio.

Det er farligt i det muslimske land.

 

Polioarbejderne bliver kørt rundt i politibil, og de er omgivet af betjente.

 

Men alligevel bliver de angrebet af en gruppe terrorister med skydevåben. Betjentene skyder igen.

 

Det ender med en tragedie.

 

Fire betjente bliver dræbt, og to bliver såret.

 

Ingen gruppe har endnu taget ansvaret for angrebet.

 

Angrebet er beskrevet flere steder blandt andet hos BBC,  jihadwatch og pakistanske medier som Times Now News (10. september)

 

Modstand mod poliovaccine i muslimske lande

Den frygtelige sygdom, Polio, er udryddet i det meste af verden. Men ikke i de muslimske lande Pakistan og Afghanistan, hvor mange modsætter sig vaccinen.

 

Det går hårdt ud over de mange børn, der bliver ramt af sygdommen, der ofte giver lammelser. Og det øger risikoen for, at polio breder sig til de lande, hvor sygdommen er udryddet.

 

Regeringen forsøger at overbevise befolkningen om, at den skal lade sig vaccinere. Især børn bliver smittet og ofte lammet af den frygtelige sygdom.

 

Men modstande er stor, og der er mange angreb på polioarbejdere.
I Afghanistan blev otte polioarbejdere myrdet  i februar i år.
Modstanden findes også blandt muslimer i andre lande som Nigeria. Her blev en muslimsk leder arresteret for at være medvirkende til at udløse mordene på polioarbejdere.

 

Mange muslimer er mistroiske over for poliovaccine. De tror vaccinen forårsager barnløshed og sygdom. Og mistroen bliver næret af islamiske ledere.

 

Poliovaccinen bliver ofte opfattet som en sammensværgelse af vestlige vantro, som i virkeligheden skal tjene til at sterilisere muslimske børn, skriver Robert Spencer.

 

Der er også andre røster.

 

En video på BBC viser således en muslimsk leder, der opfordrer til at sige ja til vaccinationen, og det skaber da også tillid hos nogle.

 

Men videoen viser også, hvor stærk overtroen er i befolkningen.

 

Der er mange konspirationsteorier. Og mange mennesker tro på dem.

 

Falske video viser børn, der dør af vaccinen. De spredes på nettet og har blandt andre medført, at en sundhedsklinik blev brændt ned til grunden, fortæller BBC.

 

Hvis muslimske ledere fortæller muslimer, at vaccine strider mod islam, så er det svært at trænge igennem med selv nok så stærke argumenter.

 

Hvor islam hersker har kendsgerninger og videnskab trange kår.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…