Jurassic World: Dominion – et eksempel på en film, der aldrig skulle have være lavet

1½ stjerne ud af 6 

Det er en grum overskrift at lægge ud med. Baggrunden er, at Steven Spielbergs ”Jurassic Park” fra 1993 er på min top-20 liste over yndlingsfilm. I 2015 kommer så 2’eren ”Jurassic World” instrueret af Colin Trevorrow, der også står bag den nye JURASSIC WORLD: DOMINION.

Dette seneste skud på Jurassic-stammen er en elendig film, der snylter grimt på den oprindelige historie af Michael Crichton, der som bekendt først blev omsat til et originalt manus, siden en flot og betagende film.

Handling

Owen Grady (Chris Pratt) og Claire Dearing (Bryce Dallas Howard) har bosat sig i en hytte i skoven for at holde deres plejebarn, Maisie (Isabella Sermon), skjult for omverdenen. Hun har fjender, som vil have fat i både hende og den dinosaur-unge, velociraptoren Blue har fået. 

 

Til trods for at Owen og Claire gør alt, hvad de kan for at beskytte Maisie, går det galt. Både Maisie og ungen bliver bortført, fordi de begge skal være en del af et genteknologisk eksperiment i selskabet Biosyn, der tillige er på en særlig opgave: At oprette et reservat for dinosaurer i en beskyttet dal. 

 

Owen og Claire tager straks forfølgelsen op, og ad snirklede veje når de frem til kæmpelaboratoriet Biosyn.  

 

Også Dr. Ellie Sattler (Laura Dern) bliver sammen med sin gamle ven, Dr. Alan Grant (Sam Neill), ledt frem til Biosyn på grund af Sattlers forskning i kæmpegræshopper. Disses DNA viser sig at være identisk med græshopper fra Kridttiden og skal derfor undersøges nærmere. 

 

I centrum for begge ’par’ står gener og genetisk forskning, og det store spørgsmål er, om det vil lykkes at redde Maisie og ungen – for ikke at tale om hele verden! – når ’redningsholdet’ er under konstante dinosaur-angreb. 

 

Svært at finde noget positivt at sige 

Jeg har svært ved at finde noget positivt at sige om ”Jurassic World: Dominion” – ud over at skuespillerne er fine! De har bare ikke noget ’stof’ at arbejde med. 

 

De (psykologisk) urealistiske scener står i kø, og eftersom det er en Hollywood-produktion skåret over den gabende forudsigelige læst, ved publikum på forhånd, at ’de gode’ overlever uanset hvad, hvilket trækker enhver spænding ud af foretagendet. 

 

Det er en overvejelse værd, om et indkøb af Spielbergs film ikke er en bedre investering end en tur i biffen til ”Jurassic World: Dominion”, der i mine øjne er et eksempel på en film, som aldrig skulle have været lavet.  

 

Spørgsmålet er også, om Hollywood overhovedet kan producere kvalitetsfilm, efter industrien er gået woke og digitaliseringen helt over gevind? 

Længde: 146 minutter 

  • Medvirkende: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Jeff Goldblum, Sam Neill m. fl. 
  • Instruktør: Colin Trevorrow
  • Manus: Emily Carmichael & Colin Trevorrow
  • Censur: T.o. 11 år 
  • Premieredato: 09.06.22

Jurassic World: Dominion – Official Trailer | IMDb

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…