Isabella Arendt stopper som formand for Kristendemokraterne – abort splitter partiet

Isabella Arndt (Foto: KD.dk)

Isabella Arendt stopper som formand for Kristendemokraterne og melder sig ud af partiet med øjeblikkelig virkning.

 

Det skriver hun i en mail til ritzau.

 

– Jeg brænder for at gøre Danmark grønnere, friere og mere næstekærligt. Jeg har ikke længere en oplevelse af opbakning, og derfor tager jeg konsekvensen og har truffet denne beslutning, siger Arendt i sin skriftlige kommentar.

 

For nylig meddelte partiets eneste folketingsmedlem, Jens Rohde, at han ikke genopstiller ved næste folketingsvalg og takker af i dansk politik. Og partiets store stemmesluger i Vestjylland, Kristian Andersen, har også meddelt, at han ikke stiller op.

 

På det seneste har der været splittelse i partiet om, hvordan Kristendemokraternes linje skal være i spørgsmålet om fri abort.

Jens Rohde har beskyldt Isabelle Arendt for ikke at gå ind for fri abort, selv om det fremgår af partiets 2030-plan, at partiet “vil ikke kompromittere eller begrænse kvindens ret hertil”.

 

I sidste uge beskrev Isabella Arendt spændet i partiet på abort-spørgsmålet således overfor Politiken:

 

– Vi spænder fra Jens Rohde, som siger, det (abort, red.) skal være en menneskeret og en universel rettighed – og altså ikke en sundhedspolitik eller en juridisk ret, hvad vi jo som parti mener, det skal – til dem som Jens Christian (formand for partiet i Storkreds Sydjylland Jens Christian Olesen, red.), som går ud og sammenligner med mord.

 

Partiet går ind for fri abort i deres program, men Arndts udmeldinger har været uklare, siger TV2 politiske kommentator.

 

En kredsformand har kaldt det fosterdrab, og der har været mange ophedede debatter om spørgsmålet i partiet, siger han.

https://nyheder.tv2.dk/politik/2022-05-17-isabella-arendt-stopper-som-formand

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…