De slap IKKE gennem grænsekontrollen: Seks rumænere læsset med tyvekoster plus en syrisk menneskesmugler røg i nettet

Foto: Privat

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) under Syd- og Sønderjyllands Politi har stort fokus på at stoppe gerningsmænd på vej ud af landet med tyvekoster, og det giver pote.

 

Lørdag aften blev to rumænske mænd anholdt af betjente fra UKA Vest ved en almindelig udrejsekontrol.

 

Anholdelsen skete, efter der i rumænernes bil blandt andet blev fundet professionelt værktøj stjålet på byggepladser i hovedstadsområdet.

 

De to mænd blev søndag ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg varetægtsfængslet i 15 dage, sigtet for indbrudstyveri.

 

Dagen efter røg en ny flok rumænere i nettet

Søndag formiddag stoppede betjente fra UKA Vest en rumænsk varebil med trailer i en almindelig udrejsekontrol på den sønderjyske motorvej nær grænsen.

 

Køretøjet var på vej ud af landet. Varebil og trailer var fyldt med diverse elektronik, professionelt el-håndværktøj, fladskærms-tv, tøj og sko, som politiet formoder stammer fra indbrud.

 

De fire mænd i bilen blev anholdt og sigtet for indbrudstyveri. Mændene blev mandag varetægtsfængslet i 14 dage.

 

Og så snuppede man også lige en syrisk menneskesmugler

Onsdag blev 522 køretøjer og 630 personer kontrolleret i et område mellem Abild og Uge, mens der torsdag var kontroller fra Sofiedal til Rudbøl.

 

I torsdagens kriminalitetskontrol blev 320 køretøjer og 580 personer kontrolleret.

 

Kontrollerne resulterede blandt andet i anholdelse af en herboende syrer, der havde hentet en person i Tyskland og kørt over grænsen for en mindre pengebeløb. Den syriske mand blev sigtet for menneskesmugling.

 

Jævnlige kriminalitetsproblemer

Udlændingekontrolafdeling Vest gennemfører jævnligt kriminalitetskontroller i grænselandet.

 

Kriminalitetskontrollerne omfatter både ind- og udrejsekontrol.

 

Indrejsekontrollen har blandt andet fokus på indsmugling af ulovlige genstande, mens udrejsekontrollen har fokus på udførsel af tyvekoster, hvidvasksager med videre.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…