15-årig erkender drab i indkøbscenteret i Malmø – indvandringen vokser og antal drab slår alle rekorder

Fredag ​​eftermiddag blev en 31-årig mand skudt og dræbt i et indkøbscenter i Malmø i Sverige. Politiet anholdt en 15-årig dreng.

 

Den 15-årige dreng erkendte søndag drab og drabsforsøg, skriver SVT.

 

Politiet kender til såvel den afdøde som gerningsmanden fra kriminelle bander.

 

 

 

Det har længe været et problem, at kriminelle (indvandrer)bander rekrutterer drenge helt ned til 11-års alderen, fordi børn under den kriminelle lavalder – eller under 18 år – stort set ikke bliver straffet i Sverige.

 

 

Sverige har nu flest skuddræbte i Europa pr. indbygger.

 

Antallet af dræbte er steget eksplosivt i takt med den voksende indvandring til Sverige.

 

Politiet udarbejder løbende statistikker over de dødelige skyderier i Sverige. I år har tendensen været klar: flere og flere mennesker dør, skriver SVT.

 

Ifølge Manne Gerell, docent i kriminologi ved Malmö Universitet, er skyderierne normalt forbundet med konflikter mellem kriminelle netværk. Stigningen i skyderier i år skyldes derfor sandsynligvis, at vi har flere eller flere alvorlige konflikter end tidligere.

 

– Skyderier er som regel den form for vold, der er knyttet til organiseret, banderelateret kriminalitet, siger han.

 

“Der sker alt for lidt”

Mange bandekriminelle sidder i øjeblikket fængslet – så hvordan kan det være, at skyderierne fortsætter med at stige?

 

– Nogle undersøgelser viser, at man kan mindske volden, når det lykkes at angribe kriminelle bander med en stærk voldskapital. Men sådan går det ikke altid. I stedet kan det føre til et magtvakuum, hvor yngre talenter gerne vil positionere sig, og som bruger vold til at gøre det, siger Gerell.

Sverige har flest skuddræbte pr. indbygger i Europa, så hvorfor det ser sådan ud er svært at svare på. Det er formentlig en kombination af mange forskellige faktorer, ifølge Gerell.

 

– Det kan skyldes politiske beslutninger, der blev truffet for flere år siden, globale forandringer, flygtningestrømme og en politisk manglende evne til at håndtere situationen, når den først er eksploderet, siger han til SVT.

 

– Min chef skrev en rapport om det her i 90’erne, og politiet har slået alarm om det her i 20 år. Der er sket alt for lidt.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…