”Wir schaffen das!” ”Det skal vi nok klare!” sagde Merkel, da migranterne strømmede ind for seks år siden – ”nej!”, siger tyskerne i dag

Det er nu seks år siden, at migrantstrømmene fra blandt andet Mellemøsten væltede ind i Tyskland. Tyskland stod som det forjættede land med stor rigdom og slap udlændingepolitik.

 

Dengang sagde forbundskansler Angela Merkel de berømte eller berygtede ord: ”Wir schaffen das!” – frit oversat: ”Det skal vi nok klare!”

 

I et aktuelt interview med Deutsche Welle bliver hun igen spurgt til dette. Hendes konklusion er: ”Ja, vi klarede det.”

 

Men det er et klart flertal af tyskerne uenige med hende i.

 

De mener ikke, at man har fået styr på den enorme migrantstrøm. Det fremgår af en aktuel meningsmåling foretaget af instituttet INSA for BILD.

 

Resultatet er ikke mindst bemærkelsesværdigt i lyset af, at tyskerne ofte hælder til den politisk korrekte side, når de skal udtale sig om udlændingespørgsmål.

 

En fatal fejl

Kun 36 procent af de adspurgte mener, at Tyskland ”klarede” håndteringen af masseindvandringen. Et absolut flertal på 53 procent siger nej.

 

Når de adspurgte skal pege på konsekvenserne af indvandringen, nævner 64 procent belastning af det sociale system. 52 procent peger på øget kriminalitet.

 

En væsentligt mindre del af befolkningen – 31 procent – taler om ”øget mangfoldighed”.

 

Der er en markant overvægt af kritiske bedømmelser. Merkel åbnede for en tilstrømning, som det tyske samfund ikke kunne klare, lyder budskabet.

 

Men Merkel vil stadig ikke lytte til befolkningen. Ligesom hun ikke ville det for seks år siden.

 

Det var ikke bare en fejl. Det var en fatal fejl. For Merkel satte en udvikling i gang i det tyske samfund, som er uigenkaldelig og ude af kontrol.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…