To LFT-bandemedlemmer gik under jorden efter udvisningsdom i Østre Landsret – nu har politiet fanget den ene

Skærmprint/Localeyes via YouTube

En udvisningsdom er ikke det stykke papir værd, den er nedfældet på, hvis man ikke i forvejen har sikret sig, at den udviste er i myndighedernes varetægt.

 

Det er sagen fra den 15. februar i år, hvor Østre Landsret stadfæstede domme med udvisning for bestandig af fire bandemedlemmer fra LFT Køge.

 

To af dem havde udstået deres fængselsstraf. De var derfor på fri fod og mødte ikke op, da landsretten behandlede ankesagen og skulle afsige sin dom.

 

Og med god grund.

 

De var gået under jorden og har siden været efterlyst af politiet for at få effektueret udvisningsdommen.

 

Nu har politiet fået i den ene af dem.

 

Blev anholdt i en bil på Stevns

Der er tale om en 27-årig mand. Han blev mandag eftermiddag anholdt, da politiet på Stevns standsede en bil, som han befandt sig i sammen med to kvinder, han i forvejen kendte, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i sin døgnrapport tirsdag.

 

Den 27-årige vil nu blive fremstillet ved Retten i Roskilde med krav fængsling, indtil udvisningen til hans hjemland kan effektueres.

 

De to kvinder, han var sammen med, blev også anholdt, men løsladt efter endt afhøring.

 

Dog kan de forvente at høre nærmere fra politiet og anklagemyndigheden, når der er taget endelig stilling til, hvorvidt de har begået noget strafbart i retning af at yde det udviste bandemedlem hjælp og bistand til at skjule sig for politiet.

 

Politiet leder fortsat efter det andet bandemedlem, der er gået under jorden for at undgå udvisning.

 

Ni LTF-bandemedlemmer dømt i samme sag

I alt ni bandemedlemmer fra Loyal To Familias (LFT) Køgeafdeling fik ved Østre Landsret domme på mellem syv år og seks måneders fængsel og to år og ni måneders fængsel.

 

Heraf som nævnt fire udvisninger for bestandig.

 

De blev dømt for grov afpresning, vold af særlig rå og brutal karakter, overfald, narkohandel, ulovlig våbenbesiddelse, våbenhandel og meget videre af samme skuffe.

 

Den hårdeste dom på syv år og seks måneders fængsel medførte ikke udvisning. Formentlig på grund af dansk statsborgerskab eller familiemæssig tilknytning til Danmark.

 

De fire udvisningsdomme var på grundlag af fem år og seks måneders fængsel, fire år og syv måneders fængsel, fire års fængsel og endelig to år og ni måneders fængsel.

 

Men den hårdest dømte med syv år og seks måneders fængsel slap altså for udvisning.

 

Sagen mod de otte dømte startede i 2017.

 

Da varetægtsfængsling tælles med i strafafsoningen, vil han efter endt afsoningen af to tredjedele af straffen formentlig blive løsladt næste år med ret til bistandshjælp i Danmark.

 

Kilde, anholdelse:

https://politi.dk/midt-og-vestsjaellands-politi/doegnrapporter/midt-og-vestsjaellands-politi-uddrag-af-doegnrapporten-23-marts-2021/2021/03/23

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…