Syrere i Sverige og norsk generalsekretær kritiserer dansk udlændingepolitik – Rosa Lund og Kristian Heegaard er enige

At Danmark vil oprette flygtningelejre i et land uden for Europa for de migranter, der kommer til den danske grænse og siger ”asyl”, har i sandhed vakt opsigt overalt i den store vide verden.

 

Mange uden for Danmark vil gerne bestemme, hvilke love der skal vedtages i vores land.

 

Syrisk ”rebelgruppe” i Sverige vil bestemme over Danmarks love

Vi blev lovet raketforskere, hjernekirurger og atomfysikere, da syrerne kom travende op igennem Europa.

 

Men hvad fik vi – og alle de andre vestlige EU-lande? Fanatiske islamister! Ja, nok ikke dem alle sammen, men de var nu heller ikke de lovede cremen af muslimsk intelligentsia, der kunne lære fra sig. Inden de skulle hjem igen.

 

“The Syria campaign”, der blev dannet i 2014, kalder rebelgruppen sig ifølge Fria Tider. Rebellerne ”raser” mod Danmarks nye asyllovgivning. Jamen, ras bare videre. Vi er efterhånden så vant til muslimske drama-queens, at vi knapt orker at løfte et øjenbryn.

 

”Organisationen vil nu sætte enormt pres på Danmark for at formå landet til at ændre beslutningen…”

 

Det er som talt ud af Enhedslistens mund.

 

Samtidig kræver gruppen, at Danmark atter skal åbne grænserne for de arabiske indvandrere.

 

Hvad i alverden bilder de sig ind? De skal intet bestemme i Danmark. Og vi behøver bestemt ikke flere arabiske indvandrere. Vi har mere end rigeligt.

 

I øvrigt har grænserne på intet tidspunkt været lukket. Alle migranter, der  kunne slæbe sig gennem hele Europa og udtale ordet ”asyl”, kom ind. Endog da coronaepidemien var på sit højeste, hvor vores gode naboer blev forment adgang til Danmark.

 

Nu er det ikke kun rebelgrupper, der vil bestemme de danske love. Det vil også en nordmand, der har noget mere tyngde. Alligevel er han helt uvidende om, hvordan tilværelsen er ændret overalt – og til det værre – for de indfødte befolkninger.

 

Skrækeksemplet Danmark

Med overskriften “Et ræs mod bunden” blev den norske Flygtningehjælps generalsekretær Jan Egeland interviewet af værten Lotte Folke Kaarsholm i Deadline DR2 kl. 22.30 den 11.6.

 

Han kunne fortælle, at UNHCR protesterer over Danmarks overtrædelse af dets internationale forpligtelser.

 

Egeland skøde med spredehagl. Humanistisk harmdirrende forargelse over, at spontanflygtninge planlægges at blive sendt til et andet land, og at vi ikke tager kvoteflytninge nok.

 

Begge dele skyldes ifølge Egeland, at vi er for rige og ikke vil dele vores rigdom med andre.

 

Vi kan bare vente os, truer Egeland, for Danmark er et skrækeksempel, og det skal han nok fortælle alle steder i udlandet. Her kommer han dog en postgang for sent, for BBC, CNN, Le Monde og andre aviser har allerede ”skrækeksemplet” på forsiderne.

 

Vi er vant til absurde sammenligninger, når venstrefløjen skal slå et argument fast, f.eks. at dagens muslimer er 1930’ernes jøder. Et ualmindeligt infantilt og historieløst argument og en grov hån mod den bestialitet jøderne blev udsat for under Holocaust.

 

Også Jan Egeland er god for en sammenligning, nemlig at Sverige havde taget imod de danskere, der flygtede til Sverige under 2. verdenskrig. Jo da, men  sammenligningen med de voldsomme migrantstrømme til Europa er absurd.

 

Hvor mange lande, vadede danskerne igennem, før de nåede Sverige? Tog danskerne hjem efter krigen? Blev svenskerne pålagt at forsørge danskerne til evig tid? Arbejdede danskerne for med vold og trusler at lave Sverige om? Voldtog danskerne de svenske kvinder og børn, øvede hærværk på svenske kulturminder, overfaldt og lemlæstede svenskerne, bare for at nævne nogle af de forbrydelser, vi (og alle andre vesteuropæiske EU-lande incl. Norge og Sverige) udsættes for.

 

Og Egelands fantasi mangler heller ikke noget. Der er intet som fri fantasi, der kan slå et argument fast, hvis modparten ikke ser ud til at være overbevist.

 

Så Egeland kunne informere om (min. 5:22), at ”nogle rige lande siger: Vi er så rige, vi har så fantastiske velfærdsordninger, at vi må klamre os til dem” …. ”Vi er for rige til at tage imod flygtninge. Det skal fattige lande som Rwanda og Libanon gøre.”

 

Og igen min. 8:06 ”Libanon skal tage imod, men vi er for rige til at tage imod jer.”

 

Egeland har tydeligvis forvekslet de skandinaviske lande med de stenrige golfstater, der mig bekendt er de eneste lande, der har pralet af deres rigdom samtidig med, at de har nægtet at tage flygtninge med begrundelsen, at flygtninge ikke har råd til at bo i disse lande.

 

Når man i en stilling som Egelands slynger den slags nonsens ud, kan man forvente, at han oplyser, hvor han har det vrøvl fra. Hvilke medier? Hvilke er ”nogle lande”? Hvem har han talt med? Politikere med en fed hyre? Eller ganske almindelige mennesker, der prøver at få enderne til at mødes?

 

Man kan have sine tvivl om, hvorvidt manden er velforvaret. Hans ”ræs mod bunden” lykkedes i hvert fald rigtigt fint.

 

Kaarsholm skal have ros for, at hun gennem interviewet forsøgte at imødegå Egelands vrøvl, men det gjorde ham blot endnu mere ophidset.

 

Og så blev det de inviterede gæsters tur.

 

To venstrefløjspartier

Det ville have klædt Kaarsholm at sørge for, at det var to politikere fra hver sin blok, der blev inviteret. I stedet blev gæsterne de to udlændingeordførere Rosa Lund fra Enhedslisten og Kristian Hegaard fra Radikale Venstre. Det blev der ikke meget debat ud af.

 

Som ventet, var de enige med Egeland.

 

Hegaard mente, at det var noget af det klogeste, ”man længe har hørt”. Efter hans mening var der ikke tale om modtagecentre i udlandet (uden for EU), men retteligt deportationscentre, da vi eksporterer vores medmenneskelige ansvar.

 

Han kom også lige ind på de syriske flygtninge, der fratages deres opholdstilladelse og bliver placeret på et udrejsecenter. For de kan jo ikke tage tilbage til Syrien.

 

Danmarks internationale omdømme bekymrer Hegaard meget: Internationale investeringer, udenlandsk arbejdskraft, dygtige forskere og læger (dem fik vi ellers mange af i 2015) går vi glip af, hvis det er Danmarks ry udadtil.

 

Lund var meget enig med Egelands sammenligning med danskeres flugt til Sverige under 2. verdenskrig. Jamen selvfølgelig. Venstrefløjen er eksperter i at sammenligne æbler med pærer.

 

Lund mente, at mere vigtigt end Danmarks omdømme var vores ansvar for de mennesker i verden, der er på flugt. Og de skal ikke sendes hjem, hvis forholdene i deres hjemland er de samme som hidtil, eller hvis de har stiftet familie (hun mener formentlig: har født det ene barn efter det andet i Danmark). Det sidste synes hun i øvrigt er fint.

 

Så kastede de to politikere sig ud i selvros, og hvor meget de hver især var lykkedes med at presse regeringen. Enhedslisten ved godt, at befolkningen og de fleste folketingspartier går ind for en stram udlændingepolitik. Men det vil Enhedslisten bekæmpe ”dag og nat”.

 

Som ventet, talte de to politikere om ”Danmarks ansvar” for hele verden. Vi skal næppe forvente, at ansvaret for Danmark og danskerne en skønne dag kommer til at hvile tungt på deres skuldre.

 

Det, der ikke blev sagt

For både Egeland og de to venstrefløjspartier lykkedes det at abstrahere fra virkeligheden. Ingen af dem kan fatte, hvorfor befolkningerne overalt i de vesteuropæiske EU-lande kæmper imod en lempelig udlændingepolitik.

 

Ingen af de skandinaviske lande har førhen været uvillige til at modtage folk i nød, før vi måtte konstatere, at det er umuligt at slippe af med dem igen, hvis ikke de selv vil. Og det drejer sig om såvel de afviste asylansøgere som dybt kriminelle.

 

EU-landenes uvilje i dag har intet eller meget lidt at gøre med økonomi. Det altoverskyggende problem er den horrible opførsel, som migranterne lægger for dagen hele vejen fra den italienske sydspids til langt op i Norge.

 

Men den slags bagateller generer ikke fanatiske rebelgrupper, norsk Flygtningehjælp og den danske venstrefløj.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…