Kendt militærekspert støtter Polens væbnede grænsekontrol: ”Hvis man ikke ønsker maskingeværer i ethvert gadekryds, må man placere dem ved grænsen”

Wikimedia

Som beskrevet i Den Korte Avis onsdag har Polen stationeret tropper ved sin grænse mod Øst for at bremse de migrantstrømme, som Rusland og Belarus (Hviderusland) har organiseret for at skabe kaos i Europa.

 

Den alvorlige situation har udløst en kommentar fra den kendte israelske militærteoretiker Martin van Creveld i den tyske avis Die Welt.

 

Van Creveld peger på, at EU selv har åbnet for, at skrupelløse kræfter angriber dets grænser på denne måde. Den svage beskyttelse af EU-landenes grænser frister antidemokratiske regimer som det russiske og det hviderussiske til at udnytte situationen.

 

Militæreksperten mener i det hele taget, at EU-landene betaler en høj pris for, at man ikke har skabt en stærk grænsebevogtning. Resultatet er en indvandring, der blandt andet fører stor voldskriminalitet og andre trusler med sig.

 

Fordi man ikke har skabt en stærk bevogtning af sine ydre grænser, skal man nu til at bruge en masse ressourcer på at håndtere de destruktive og voldelige kræfter, som er blevet en del af de europæiske samfund.

 

Van Creveld henviser her specielt til den voldskultur, som er forbundet med en omfattende muslimske indvandring. Han gengiver Winston Churchills betragtninger om sammenhængen mellem islam og voldskultur.

 

Maskingeværer ved grænsen eller i gaderne?

Overskriften på van Crevelds artikel i Die Welt lyder:

 

”Den, som ikke ønsker maskingeværer i ethvert gadekryds, må placere dem ved grænsen”.

 

Det er i tråd med denne tankegang, at Polen nu forsøger at værne sin grænse mod de migrantstrømme, som Ruslands præsident Vladimir Putin og Hvideruslands præsident Alexander Lukashenko har organiseret.

 

Mens dette uhyggelige forsøg på at underminere Polens selvstændighed foregår, skaber reportager i DR-TV og TV2 indtryk af, at det hele handler om nogle stakkels uskyldige migranter, som bør lukkes ind bag de polske grænser.

 

Den kendte og erfarne militærekspert ved alt om, hvor afgørende det er, at Polen får slået forsøgene på at underminere dets grænser tilbage.

 

Lykkes det ikke at bevare magten over egne grænser, vil Polen skulle bruge langt mere magt for at håndtere de enorme konflikter, der så bliver sluppet ind i det polske samfund.

 

”Den, som ikke ønsker maskinpistoler i ethvert gadekryds, må placere dem ved grænsen.”

 

https://www.welt.de/kultur/plus234939618/Belarus-und-Gas-Europas-Krisen-erklaert-vom-kluegsten-Militaertheoretiker-der-Welt.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…