Den er helt gal i Aarhus: Høj smitte blandt ikke-vestlige borgere lukker to områder ned

Beboere i et boligkvarter i Aarhus Vest (Arkivfoto: Privat)

Af Jakob Søgaard Clausen, kandidat til Århus Byråd for Dansk Folkeparti

 

Århus Kommune har i weekenden måtte lukke to sogne ned på grund af høje smittetal.

 

I fredags var det Ravnsbjerg Sogn i Viby, som måtte lukke, og lørdag var det så Gellerup Sogn, som måtte lukkes.

 

Det betyder konkret, at skoler, kulturtilbud og ungdomsuddannelser i de to områder skal lukke.

 

Men medierne og kommunen fortæller ikke, hvorfor smitten er så høj i netop de to områder.

 

Smitten skyldes store parallelsamfund
Den høje smitte skyldes selvfølgelig, at der i begge områder er store parallelsamfund, og at der bor rigtig mange borgere med ikke-vestlig baggrund.

 

På landsplan har vi set, hvordan ikke-vestlige borgere fylder omkring en tredjedele af corona-smittetallene. Statens Serum Institut har skrevet to notater om ikke-vestlige indvandreres overrepræsentation blandt de smittede.

Det har man konkret oplevet i flere områder som for eksempel Ishøj og andre kommuner på Vestegnen, Vollsmose i Odense og Aarhus.

 

I Aarhus Kommune har borgere med ikke-vestlig baggrund udgjort helt op til halvdelen af alle smittede. Det har jeg tidligere skrevet om i Den Korte Avis.

 

I Slutningen af januar udgjorde gruppen af anden etnisk baggrund end dansk intet mindre end 48,7 % af de smittede.

 

Her er altså tale om en befolkningsgruppe, som trods alt kun udgør omkring 12 % af befolkningen i Aarhus Kommune, men som har stået for op mod halvdelen af alle smittetilfælde i en periode.

 

Der er altså tale om en klar overrepræsentation. Det kan ikke bortforklares.

 

Det handler i stedet om en større ligegyldighed over for det danske samfund. Når Østjyllands Politi gentagne gange har måtte lukke vandpibecafeer i det vestlige Aarhus, hvor intet mindre end 24 unge mænd hyggede sig med deres vandpiber, så er det da klart, at smitten spredes hurtigt.

 

Og nu er altså Ravnsborg Sogn og Gellerup Sogn lukket ned på grund af høj smitte.

Jeg synes det vigtigt, at vi får fokus på smittetallene blandt ikke-vestlige borgere. Den høje smitte i de ghettoområder kan nemlig være med til at sætte genåbning af såvel Århus som hele landet under pres.

Derfor skal vi have fokus på smitten blandt ikke-vestlige borgere, og Folketinget må komme op i gear og sætte langt hårdere ind over for ghettoområderne. Vi må og skal ikke finde os i, at smitten spreder sig ukontrolleret med risiko for, at det i sidste ende spreder sig til resten af landet og medfører en ny og lang nedlukning af Danmark.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…