Imamer siger, at corona er Guds straf til de vantro – men hvorfor rammer smitten så hårdt i muslimske områder?

Foto: Colourbox

Af Martin Henriksen (DF). Folketingskandidat i Sjællands Storkreds

 

I starten af coronapandamien, sagde flere imamer og muslimer at virussen var Guds straf til de vantro. Det kan jeg tydeligt huske.

 

På en muslimsk facebookside stod der bl.a. “En lille virus fået kuffar til at lukke deres fordærvet natklubber og diskoteker hvor der bliver udført fordærvet og uislamiske handlinger og elendighed. En lille virus fik de lande, der bekæmpede islam på grund af kønsopdeling, til at opdele sig, om de kan lide det eller ej!”. (KD)

 

Andre ledende muslimer mente, at nøglen til corona stammer fra kvinder, der viser deres ankler. og andre igen, at corona-vaccinen gør folk homoseksuelle. DKA her og her

 

Det er blot nogle få eksempler. Der er flere.

 

Sagen er den, at også corona er blevet brugt som en anledning til at tordne imod os “vantro” på sociale medier og fra de muslimske prædikestole. At der bliver tordnet imod alle dem, der ikke er muslimer er iøvrigt ikke noget nyt fænomen. I islamisk optik er det nemlig altid de andres skyld.

 

Men hvad er der så sket siden da?

 

Stor smitte i indvandrertætte områder

Ja, der er sket det, at corona nu er mest udbredt i de muslimske miljøer, hvilket vi bl.a. ser flere steder herhjemme.

 

Senest i Vollsmose. Men også i Ishøj og på hele den københavnske vestegn. I Nordvest kvarteret i København, i Kokkedal, Kolding, Vejle og andre steder.

 

Det er ikke noget, vi skal fryde os over. Men det er en realitet, som vi kan forholde os nøgtern til.

 

Og hvis det er sandt at corona er Guds straf til de vantro, så betyder det jo jf. muslimernes og imamernes egen logik, at det er dem selv, der er de vantro. Av for den.

 

Så er det i virkeligheden muslimerne der ifølge en hel del muslimer faktisk er at regne for vantro. Det er da tankevækkende. Det giver da noget af et forklaringsproblem, vil jeg mene

 

Problemet for muslimerne er den argumentation, som mange af dem selv har lagt for dagen.

 

Den giver ingen grund til at konkludere, at Allah har sendt Muhammed som sin profet. Det er altså falsk. Men det vidste de fleste af os selvfølgelig godt i forvejen.

 

For god ordens skyld, skal jeg sige, at jeg personligt ikke tror at corona er Guds straf til nogen af os.

 

Vi mennesker skal være varsomme med at kaste os i den slags gisninger. Men vi kan ihvertfald konstatere, at ud fra imamernes egen logik, at så er der ingen fare for at Gud er muslim.

 

Hvad siger imamerne i dag?

Jeg ser frem til at jeg modtager svar fra de imamer og muslimer, der mener, at corona er Guds straf til de vantro.

 

Måske siger de: “Ins’ha Allah” – det er Allahs vilje.

 

Men mon ikke de vil prøve at tie det ihjel. Det gætter jeg på.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…