Videoer med brutal aflivning og levende mink på forbrænding – nu siger dyrlæge stop og har anmeldt Fødevarestyrelsen til politiet

Statsminister Mette Frederiksens (S) hæmningsløse minkslagteri får nu konsekvenser i form af en politianmeldelse

 

Det er dyrlæge og minkspecialist Peder Elbæk Pedersen, Hedensted, som nu forsøger at stoppe det brutale dyrplageri, som aflivningen af mink har udartet sig til.

 

Således oplyser Elbæk Pedersen til Den Korte Avis, at han i dag har indgivet politianmeldelse mod Fødevarestyrelsen for en række overtrædelser af Dyreværnsloven.

 

Blandt andet har Elbæk Pedersen modtaget videoer med levende mink på en forbrændingsanstalt.

 

Samtidig florerer der på internettet videoer, der viser modbydelige og hensynsløst brutale aflivninger af sagesløse mink.

 

Er ikke ude på at straffe nogen, men at få tempoet sat ned

Dyrlæge Peder Elbæk Pedersen, der er ekspert i mink og blandt andet underviser i aflivning af mink, siger til Den Korte Avis, at han ikke er ude på at straffe nogen.

 

”Det er Fødevarestyrelsen, der har ansvaret for aflivningen, og når man haster det igennem med en bonus på 30 kroner for hurtig aflivning, så er det, at det ofte ender i dyremishandling,” siger Peder Elbæk Pedersen til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”Mit formål er ikke at straffe nogen. Det eneste, jeg håber på at få ud af politianmeldelsen, er at man bruger den tid, der skal til for at sikre en human aflivning.”

 

Her kan du se den fulde tekst i politianmeldelsen

”Til: [email protected]

Emne: Politianmeldelse af fødevarestyrelsen for overtrædelse af Dyreværnsloven §1 og lov om aflivning af dyr

 

Til Politiet

 

Jeg anmelder Fødevarestyrelsen for brud mod dyreværnsloven § 1 og § 13 og lov om aflivning af dyr, som siger at kun personer med gyldigt aflivningsbevis må aflive mink. Personer uden lovligt aflivningsbevis kan aflive under opsyn af en person med tilladelse til aflivning, men personer skal opholde sig i nærheden.

 

 

Jeg er dyrlæge og har undervist minkavlere i aflivning og holdt eksamen i procedure omkring aflivning i 10 år.

 

 

Alle regler og lovgivning er overtrådt i de videoer, som kan ses på BT og Ekstrabladets hjemmeside.

 

 

Fødevarestyrelsen er den ansvarlige myndighed. Jeg har også fået mundtlige overleveringer om samme. Det oplyses af flere at tilsynsførende dyrlæge ofte sidder i bil udenfor farm under aflivningen. Det kræver personale med et gyldigt aflivningsbevis inde på farmen.

 

Desuden har jeg modtaget videoklip af levende mink fra forbrændingsanstalt.

 

Mange regler og lovgivning omkring aflivning af mink, er overtrådt. Aflivning SKAL standses inden tingene bringes i orden.

 

Aflivning af dyr må aldrig blive akkord arbejde!”

 

 

Mette Frederiksen havde ikke lovhjemmel til sit masseslagteri

 

Alle danske mink, smittede såvel som usmittede, skal aflives, proklamerede Mette Frederiksen på det berygtede pressemøde den 4. november, hvor hun også proklamerede tiltag mod syv kommuner i Region Nordjylland.

 

 

Hun afsagde dermed en dødsdom over et sted mellem tolv og femten millioner mink og dermed også en dødsdom over et dansk eksporteventyr i milliardklassen.

 

 

Nu viser det sig imidlertid, at hun ikke havde lovhjemmel til at beordre nedslagtning af smittefri minkbesætninger.

 

 

Af samme grund forsøgte hun mandag at gennemtrumfe en hastelov, men har måttet opgive.

 

 

En hastelov kræver et flertal på tre fjerdele af Folketingets medlemmer, men det flertal kunne hun ikke mønstre, da de fem borgerlige partier sagde fra.

 

 

Det betyder, at den lov, der skal bemyndige til nedslagtning af smittefri minkbesætninger, skal igennem en normal lovbehandling.

 

 

Mette Frederiksens valgkreds undtaget fra nedlukning

 

Som nævnt proklamerede Mette Frederiksen på pressemødet onsdag den 4. november, at der ville komme restriktioner mod en række kommuner i Region Nordjylland.

 

 

Dagen efter, torsdag, kom så chokket for syv ud af Regionens elleve kommuner. Fra mandag den 9. november ville disse kommuner være lukket totalt af for kontakt med det øvrige Danmark.

 

 

Al offentlig transport mellem kommunerne indbyrdes og med omverdenen er nu lukket, ligesom barer, caféer, restauranter, sportshaller, teatre med videre er lukket ned.

 

 

Det drejer sig om kommunerne Jammerbugt, Hjørring, Brønderslev, Vesthimmerland, Thisted, Frederikshavn og Læsø, der alle har smittede minkbesætninger.

 

 

En ottende nordjysk kommune med 12 smittede minkbesætninger undgik dog nedlukning. Det er Aalborg, der er Mette Frederiksens valgkreds.

 

 

Ikke alle forskere er ikke bekymret for spredning af minkvarianten

 

Grunden til den totale isolering af syv nordjyske kommer skyldes fund i august-september af elleve tilfælde af en speciel covid-19-variant, cluster 5, som er muteret fra mink.

 

 

”Men sandsynligheden for, at den nye variant bliver almindelig i befolkningen, hvor den er i konkurrence med den oprindelige coronavirus-variant, er forsvindende lille, medmindre varianten har en stor evolutionær fordel, hvilket også er meget usandsynlig.”

 

 

Det siger professor Kasper Planeta Kepp, Danmarks Tekniske Universitet, til Videnskab.dk. Han er professor i computermodellering af kemi og biologi, fortsætter:

 

 

”Bekymringerne for, at den nye mutation truer en fremtidig vaccine og immunitet i befolkningen, ser umiddelbart ud til at være stærkt overdrevne,” lyder hans vurdering.

 

 

Professor Ali Salanti, Københavns Universitet, er en del af et hold, som i øjeblikket er i gang med at udvikle en vaccine mod coronavirus, siger samstemmende til Videnskab.dk:

 

 

”Jeg er ikke bekymret for den her ene variant. Det store problem vil opstå, hvis der kommer flere af den slags mutationer.”

 

 

Over dobbelt så mange smittede i tre kommuner på vestegnen

 

Tilbage står, at i de syv nordjyske kommuner, som Mette Frederiksen nu har isoleret totalt fra det øvrige Danmark, er der tilsammen i de seneste syv dage per 9. november registreret i alt 193 tilfælde af smitte.

 

 

Til sammenligning er der i tre københavnske omegnskommuner med en stor ikke-vestlig befolkning, nemlig Vallensbæk, Høje Tåstrup og Ishøj tilsammen registreret 343 tilfælde af smitte.

 

 

I Mette Frederiksens valgkreds, der som nævnt er Aalborg Kommune, og som med 12 smittede minbesætninger er undtaget fra den nordjyske kommunenedlukning, blev der i samme periode registreret 278 tilfælde af smitte.

 

 

Det er næsten hundrede flere end i de syv kommuner tilsammen, som hun har lukket ned for at hindre smittespredning.

 

 

Og så står det frit for enhver at tænke sit.

Se en af videoerne her:

https://www.facebook.com/flemming.olesen.9

Denne artikel er baseret på følgende kilder:

 

https://www.foedevarestyrelsen.dk/Dyr/Dyr-og-Covid-19/Mink-og-COVID-19/Sider/Kort-over-kommuner-med-smittede-minkfarme.aspx

 

https://experience.arcgis.com/experience/aa41b29149f24e20a4007a0c4e13db1d

 

https://videnskab.dk/krop-sundhed/udryddelse-af-mink-rettidig-omhu-eller-overreaktion

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…