Video: 9 tips om, hvordan du arbejder effektivt hjemmefra

9 tips om hvordan du arbejder produktivt hjemmefra

 

Det kan være komfortabelt at arbejde hjemmefra, men mange er ikke vant til de mange forstyrrelser i hjemmet, som normalt ikke distraherer på arbejdspladsen.  

 

At flytte kontoret til hjemmeadressen, måske for første gang, kan både være spændende og udfordrende. Mange danskere nyder at have mere tid med familien og spare transporttid. Men det kan også give udfordringer i form af forstyrrelser og overspringshandlinger. Og samtidig skal du organsere dit helt nye hjemmekontor.

 

På videoen her kommer it-specialisten AnyTech365 med 9 tips til, hvordan du arbejder produktivt hjemmefra. Del gerne dine egne erfaringer nederst i kommentarfeltet.

  1. Lav et arbejdsområde

 

Find en god plads, et stille og roligt sted i hjemmet, hvor du kan arbejde. Hold dig fra steder, hvor du ikke har mulighed for at være dig selv.

En god idé er at organisere dit skrivebord, hvor du flytter alle de ting, du ikke har brug for.

 

  1. Fasthold dine arbejdstider

 

Lav en to-do-liste før du begynder arbejdsdagen.

Brug 10 minutter på at skrive din plan for dagen ned, og brug derefter 5 minutter mere på at korte listen ned til de vigtigste opgaver. For mange opgaver kan ødelægge din dag.

 

  1. Adskil dit arbejde fra din private computer

 

Forsøg at holde forstyrrelser væk fra din arbejdscomputer. F.eks. at kigge på feriebilleder kan være hyggeligt, men forstyrrende.

 

  1. Dresscode

Det kan være behageligt at beholde sin pyjamas på hele dagen, men det kan gå ud over produktiviteten.

 

  1. Hold pauser

Skemalæg dine pauser. Går du til køleskabet hvert tiende minut, vil du automatisk blive mindre produktiv. Giv også dine øjne en pause fra skærmen engang imellem.

 

 

  1. Bliv fri for støj

Træk stikket til din fastnettelefon ud, sæt din telefon på lydløs og luk døren. Begræns kontakten til din familie til når du holder pauser.

 

  1. Giv dig selv en belønning

Belønninger fungerer som god motivation. Hvis du når din målsætning om formiddagen, så tag en længere frokostpause og tjek dine sociale medier.

 

  1. Hold kontakten

Hold kontakten med dine kolleger. Drik en virtuel kop kaffe sammen om morgenen inden i begynder at arbejde eller efter frokost, hvor i kan diskutere jeres opgaver og målsætninger.

 

  1. Hold fyraften

Sluk din computer, når arbejdsdagen er slut. Husk at koble af, leg med dine børn, lav god mad eller læs en bog.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…