Peter Skaarup: Hvordan sikres politiet mod coronasmitte fra asylansøgere? – Det et af mange spørgsmål om corona og politiet, som tre ministre nu skal besvare

Arkivfoto: Privat

Der er ingen tvivl om, at mange asylansøgere har været igennem coronasmittede områder, inden de når frem til den danske grænse, men myndighederne holder kortene tæt til kroppen, når det drejer sig om asylansøgernes situation.

 

I et forsøg på blandt andet at få oplyst, hvordan politiet transporterer asylansøgere fra landegrænsen i Sønderjylland til Center Sandholm i Nordsjælland, modtog Den Korte Avis denne besked fra Syd- og Sønderjyllands Politi:

 

”Af sikkerhedshensyn kan vi ikke oplyse detaljer om, hvordan vi transporterer asylansøgere,”

 

Men nu vil Dansk Folkeparti og Peter Skaarup have besked

Den store lukkethed omkring asylansøgere og conrona, og hvor asylansøgerne lever tæt sammen i centrene, har nu fået Dansk Folkepartis gruppeformand og retsordfører, Peter Skaarup, til at aflevere en byge af spørgsmål til regeringens ministre

 

Som for eksempel:

 

”Bliver asylansøgere sat i karantæne efter ankomst til Center Sandholm, set i det perspektiv at de potentielt kan have Covid-19 virusset i sig, da de er rejst gennem en række højrisikolande og formentlig har været i tæt kontakt med rigtigt mange mennesker undervejs, men endnu ikke udviser symptomer?”

 

Dette og en lang række andre spørgsmål omkring coronakrisen skal tre ministre nu besvare på opfordring fra Peter Skaarup med en svarfrist til tirsdag i næste uge.

 

Der er tale om udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), justitsminister Nick Hækkerup (S) samt ældre- og sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

 

Hvorfor har man ikke iværksat beskyttelsesforanstaltninger

Hvis eksempelvis asylansøgere ikke bliver sat i karantæne, skal ministrene forklare hvorfor, fremgår det af spørgsmålene fra Peter Skaarup:

 

”I afkræftende fald, vil ministeren forklare hvorfor ikke, særligt set i det perspektiv at man ikke kan være sikker på, hvilke lande disse asylanter har rejst og hvordan sikres medarbejdere og de andre asylanter på Center Sandholm fra at blive smittet med Covid-19 fra nyankomne asylanter.”

 

Desuden vil Peter Skaarup også vide følgende:

 

”Har medarbejderne det nødvendige sikkerhedsudstyr, samt den nødvendige faglige viden for at håndtere potentielle smittede asylanter på Center Sandholm, og hvilke foranstaltninger har man taget på Center Sandholm, og alle andre af landets asyl- og udrejsecentre, ifm. antal af personer samlet på et vist areal ud fra myndighedernes anvisninger i forbindelse med Covid-19?”

 

Beskyttelse af politiet under transport med asylansøgere

I sine spørgsmål udtrykker Peter Skaarup bekymring for især politiets situation, og vil blandt andet have svar på følgende:

 

”Hvilke foranstaltninger er der i forhold til, det politipersonel, der fremadrettet skal køre asylansøgere til Center Sandholm i forbindelse med Covid-19, herunder om politifolkene har den nødvendige uddannelse til at transportere potentielt corona-smittede personer?”

 

Videre vil Peter Skaarup have oplyst:

 

”Bliver asylansøgerne testet på Covid-19 allerede ved grænsen, når de kommer til Center Sandholm, eller overhovedet?”

 

”Er det muligt at rense en politibil efter transporten, i så fald at personen var smittet med Covid-19? Hvordan er politipersonalet beskyttet under transporten mod selv at blive smittet af en evt. smittet asylansøger som har Covid-19?”

 

”Har politifolkene de rette remedier til rådighed under transporten? Hvordan agerer politiet overfor en asylansøger der er smittet med Covid-19, som ankommer til grænsen, og som skal transporteres til Center Sandholm?”

 

Peter Skaarup: Politiet er en vigtig aktør

Ligeledes vil Peter Skaarup have klarlagt, hvordan politiet beskyttes mod Covid-19 smitte. Som han udtrykker det: Politiet er en helt vigtig aktør for at få samfundet til at hænge sammen, påpeger han i forbindelse med en række spørgsmål, som for eksempel:

 

”Hvordan sikrer politiet deres medarbejdere generelt mod smitte af Covid-19, set i det perspektiv, at politiet er en helt vigtig aktør for at få samfundet til at hænge samme, herunder for at opretholde ro og orden?

 

”Har politipersonel en mere direkte adgang til at blive undersøgt for Covid-19, netop for at smitten ikke bliver spredt i hele politistyrken, da det normalt er en medarbejdergruppe, som fysisk arbejder tæt sammen.”

 

Og endelig:

 

”Er der en særskilt kriseplan, i så fald at politiet i stor eller større grad bliver smittet med Covid-19?”

 

Behandler lovforslag om fordobling af straf i dag

I øvrigt skal folketinget i dag behandle et lovforslag om dobbelt straf for kriminelle handlinger, der begås for at udnytte cornakrisen.

 

Det gælder blandet andet tyverier af værnemateriale såsom håndsprit og beskyttelsesmasker samt tricktyverier, hvor den kriminelle kommer ind i folks boliger under påskud af et eller andet coronaærinde.

 

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2020/inger-stoejberg-og-peter-skaarup-enige-dobbeltstraf-til-kriminelle-der-paa-forskellig-maade-udnytter-corona-krisen/

 

https://denkorteavis.dk/2020/corona-vaern-over-syv-hundrede-personer-er-indtil-onsdag-afvist-ved-de-danske-graenser-dansk-folkeparti-vil-have-asylstop-og-indtil-da-have-indfoert-febertest/

 

https://denkorteavis.dk/2020/nu-peter-skaarup-det-glade-vanvid-da-asylansoegere-ikke-er-omfattet-af-graenselukning-skal-politiet-nu-koere-dem-til-sandholmlejren/

 

https://denkorteavis.dk/2020/to-asylansoegere-har-passeret-landegraensen-og-ingen-af-dem-har-udvist-tegn-paa-infektion-skriver-syd-og-soenderjyllands-politi-i-en-mail/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…