Asylansøgere er ikke omfattet af grænselukning, politiet skal nu køre dem til Sandholmlejren – Peter Skaarup: ”Det glade vanvid!”

Migranter kæmper for at komme ind i Europa (skærmprint fra video fra tyrkisk-græske grænse)

Der er langt fra landegrænsen i Sønderjylland og til Center Sandholm i Nordsjælland.

 

Helt præcist omkring 330 kilometer med en køretid på tre timer på den hurtigste rute fra Padborg og til Center Sandholm.

 

Men den tur skal politiet nu til at køre, hver gang der dukker en asylansøger op ved grænsen.

 

Det har udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) netop besluttet som en konsekvens af, at asylansøgere ikke er omfattet grænselukningen.

 

Medens grænsen nu er spærret for almindelige borgere, har asylansøgere således fortsat fri adgang til Danmark.

 

Det har de på trods af, at de fleste af dem formentlig har været igennem de corona-inficerede områder i Norditalien, inden de nåede frem til den danske grænse.

 

Men de skal skam i karantæne, hvis det er nødvendigt, beroliger Tesfaye

På ministeriets hjemmeside skriver Mattias Tesfaye lørdag i den forbindelse, at:

 

”Hele samfundet må forsøge at undgå smittespredning. Derfor har vi også taget en række skridt og tiltag på asylområdet. Normalt vil asylansøgere rejse med offentlig transport fra grænsen til Center Sandholm i Nordsjælland.”

 

Men det et er slut nu, lyder det fra Tesfaye, som fortsætter:

 

”Politiet vil fra i dag stå for denne transport. På Center Sandholm vil alle nye asylansøgere blive helbredstjekket, ligesom der er særlige karantænefaciliteter til rådighed,” og videre hedder det, at:

 

”Asylansøgere vil selvfølgelig komme i karantæne efter de gældende kriterier, hvis der bliver behov for det. Antallet af asylansøgere er heldigvis på et meget lavt niveau for tiden.”

 

Man kan så kun håbe for de politibetjente, der skal bruge en hel arbejdsdag på at køre frem og tilbage mellem grænsen og Center Sandholm med asylansøgere, at de ikke bliver smitte

 

Dansk Folkeparti har flere gange forsøgt at få asylstop

For Dansk Folkeparti er grænsebevogtning og asylstop hjerteblod, og partiet har flere gange forsøgt at få gennemført et asylstop ved den danske grænse.

 

Det vil ikke være i strid med FN’s Flygtningekonvention, som udelukkende handler om beskyttelse af forfulgte, men da de asylansøgere, der når frem til den danske grænse, ikke er forfulgte i Tyskland, er de strengt taget ikke omfattet af konventionen.

 

Således havde Dansk Folkeparti så sent som den 26. februar i år et beslutningsforslag om asylstop ved grænsen til førstebehandling i Folketinget.

 

Det blev afvist af samtlige partier på nær Ny Borgerlige, idet Liberal Alliance dog først ville tage endelig stilling efter udvalgsbehandlingen af forslaget.

 

Da regeringen så besluttede at lukke den danske grænse helt ned, øjnede Dansk Folkeparti morgenluft. Men forgæves.

 

Det kunne under ingen omstændigheder komme på tale også at lade stoppet omfatte asylansøgere, som åbenbart for det store flertal af partier i Folketinget er en slags hellige køer.

 

Peter Skaarup: Det her er ved at udvikle sig til det glade vanvid

Hos Dansk Folkeparti ryster gruppeformand og retsordfører, Peter Skaarup, på hovedet over regeringens beslutning om at lade politiet transportere asylansøgere fra grænsen til Nordsjælland.

 

”Det er er ved at udvikle sig til det glade vanvid,” siger Peter Skaarup til Den Korte Avis og fortsætter:

 

”For det første er det tåbeligt ikke at lade grænselukningen omfatte asylansøgere, og især da i den nuværende situation med fare for smittespredning”

 

”Og for det andet er det helt hen i vejret at bruge politiet til køre asylansøgere fra Sønderjylland til Nordsjælland og dermed udsætte politibetjentene for smittefare.”

 

Peter Skaarup påpeger i den forbindelse, at det ofte er svært at finde ud af, hvor asylansøgerne kommer fra:

 

”Ingen kan vide, om de kommer fra nogle af de hårdest ramte områder. Vi oplever tit, at de enten nægter at oplyse, hvor de kommer fra, eller også har de smidt deres pas væk.”

 

Regeringen må oprette en karantænestation ved grænsen

I erkendelse af, at det ikke er muligt for Dansk Folkeparti at få gennemført et asylstop selv i en situation, hvor alle andre stort set bliver afvist ved grænsen, peger Peter Skaarup på en anden løsning end kørsel til Center Sandholm.

 

”Hvis Mette Frederiksen fortsat vil danse efter Morten Østergaards fløjte og lade asylansøgere frit strømme ind over grænsen i den nuværende situation, så bør hun i det mindste oprette en karantæne for asylansøger ved grænsen,” påpeger Peter Skaarup og understreger:

 

”Under alle omstændigheder er det dybt uansvarligt at udsætter vores politibetjente for smittefare, fordi de skal ligge og køre taxakørsel for asylansøgere. Og så er det i øvrigt også totalt spild af politiets dyrebare tid.”

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…