To asylansøgere har passeret landegrænsen, og ingen af dem har udvist tegn på infektion, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en mail

Modelfoto

Det har endnu ikke været muligt for Den Korte Avis at få et præcist overblik over antallet af asylansøgere, der har passeret de danske grænser siden grænselukningen fredag den 14. marts klokken 12:00

 

Målt på antallet ved den dansk-tyske landegrænse, hvor presset normalt er størst, kan der imidlertid ikke være tale om ret mange.

 

I en mail til Den Korte Avis oplyser Helle Lundberg fra Syd- og Sønderjyllands Politi således, at kun to asylansøgere har passet den såkaldt grønne grænse. Altså landegrænsen mellem Danmark og Tyskland

 

”Jeg kan oplyse, at vi fra den 14. marts, hvor kontrollen trådte i kraft og til den 20. marts klokken 08:00 har haft to asylansøgere ved den grønne grænse. Det er de seneste tal, jeg har,” skriver Helle Lundberg til avisen

 

Kan ikke oplyse om transport af hensyn til sikkerhed

Den Korte Avis ville i den forbindelse også have oplyst, hvordan og under hvilke forhold politiet transporterer asylansøgerne fra Sønderjylland og til Center Sandholm i Nordsjælland, men det var desværre ikke muligt.

 

”Af sikkerhedshensyn kan vi ikke oplyse detaljer om, hvordan vi transporterer asylansøgere,” skriver Helle Lundberg og fortsætter:

 

”Hvis asylansøgerne skulle udvise symptomer, der kunne være foreneligt med Covid, vil vi kontakte Styrelsen for Patientsikkerhed og bede om retningslinjer i forhold til den konkrete situation.”

 

Ingen af de to har udvist tegn på infektion, understreger Helle Lundberg imidlertid og fortsætter:

 

”I forbindelse med transporten til Sandholm iagttager vi Sundhedsstyrelsens vejledninger i det omfang, det er foreneligt med politiarbejdet.”

 

Der er tale om en tur på lidt over tre hundrede kilometer

Det var udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye, der traf beslutning om, at asylansøgere frem over skal transporteres af politiet fra grænsen og til Center Sandholm.

 

På ministeriets hjemmeside skrev Tesfaye således lørdag den 14. marts, at:

 

”Hele samfundet må forsøge at undgå smittespredning. Derfor har vi også taget en række skridt og tiltag på asylområdet. Normalt vil asylansøgere rejse med offentlig transport fra grænsen til Center Sandholm i Nordsjælland.”

 

Men det et er slut nu, lyder det fra Tesfaye, som fortsætter:

 

”Politiet vil fra i dag stå for denne transport. På Center Sandholm vil alle nye asylansøgere blive helbredstjekket, ligesom der er særlige karantænefaciliteter til rådighed,” og videre hedder det, at:

 

”Asylansøgere vil selvfølgelig komme i karantæne efter de gældende kriterier, hvis der bliver behov for det. Antallet af asylansøgere er heldigvis på et meget lavt niveau for tiden.”

 

Fra Padborg i Sønderjylland og til Center Sandholm er der på den hurtigste rute cirka 330 kilometer med en køretid på lidt over tre timer.

 

Peter Skaarup: Det glade vanvid

Udlændinge- og integrationsmister Mattias Tesfayes beslutning om, at politiet nu skal køre taxakørsel med asylansøgere fra Sønderjylland og til Nordsjælland blev modtaget med hovedrysten af Dansk Folkepartis gruppeformand og retsordfører, Peter Skaarup.

 

”Det er er ved at udvikle sig til det glade vanvid,” siger Peter Skaarup sagde Peter Skaarup dengang til Den Korte Avis og fortsætter

 

”For det første er det tåbeligt ikke at lade grænselukningen omfatte asylansøgere, og især da i den nuværende situation med fare for smittespredning”

 

”Og for det andet er det helt hen i vejret at bruge politiet til køre asylansøgere fra Sønderjylland til Nordsjælland og dermed udsætte politibetjentene for smittefare.”

 

Peter Skaarup påpegede i den forbindelse, at det ofte er svært at finde ud af, hvor asylansøgerne kommer fra:

 

”Ingen kan vide, om de kommer fra nogle af de hårdest ramte områder. Vi oplever tit, at de enten nægter at oplyse, hvor de kommer fra, eller også har de smidt deres pas væk.”

 

Læs mere her:

https://denkorteavis.dk/2020/nu-peter-skaarup-det-glade-vanvid-da-asylansoegere-ikke-er-omfattet-af-graenselukning-skal-politiet-nu-koere-dem-til-sandholmlejren/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…