Muslimsk sexisme: Unge franske kvinder udsat for sexchikane og rå vold, fordi ”unge mænd” på gaden kræver, at de er tildækkede og lydige

Fredag i sidste uge kom en ung kvinde gående på gaden i den franske by Strasbourg. Hun hedder Élisabeth, hun er 22 år og studerende. Det franske medie France Bleu Alsace har beretningen, som også er gengivet i den store avis Le Figaro.

 

Tre mænd i 20’erne kom imod hende og gav luft for deres aggressioner over, at hun gik med nederdel. De politisk korrekte franske aviser oplyser ikke noget om de unge mænds baggrund.

 

Men den skulle ikke være så svær at regne sig frem til: De unge mænd ville nemlig ikke have, at en kvinde tillod sig at vise ben ved at gå i en nederdel.  Benene skulle tildækkes.

 

Det er disse unge mænd langt fra ene om. Franske kvinder udsættes jævnligt for forulempelser fra specielt muslimske mænd, der kræver, at de lever op til islamiske krav om kvinders tildækning.

 

Denne sexchikane er jævnligt parret med vold.

 

”Se den luder i nederdel”

Da de tre mænd passerede Élisabeth, sagde den ene af dem: ”Se den luder i nederdel.”

 

Den unge kvinde svarede igen med et: ”Hvad for noget?” Men det gjorde blot de unge mænd endnu mere aggressive. De fortalte hende, hvordan en kvinde efter deres mening skulle opføre sig: ”Du holder mund, din mær, og du slår blikket ned.”

 

Så holdt de to af mændene hende fast, mens den tredje gav hende en knytnæve i ansigtet! Vældig ærefuldt. Derefter flygtede de tre.

 

I de muslimske parallelsamfund er der stærke traditioner for vold mod kvinder.

 

De unge mænds voldelige adfærd skræmte åbenbart de mennesker, der overværede det modbydelige optrin. Der var omkring femten vidner til overfaldet, men ingen greb ind.

 

Mere og mere farligt for kvinder

Elisabeth fik et blåt øje. Men hun lader sig ikke slå ud af den ubehagelige oplevelse. Til France Bleu Alsace siger hun:

 

”Jeg gør meget for at tale oplevelsen ned. Det kunne have været meget værre. Man skal ikke lade sig slå ud og begynde at blive bange for at gå ud eller bange for at gå med nederdel.

 

Men samtidig slår hun fast, at Strasbourg bliver mere og mere farlig for kvinder. ”Det er virkelig voldsomt, beskidt, perverst,” siger hun.

 

Aggressioner mod kvinder går hånd i hånd med groft sexistiske bemærkninger. En mand råber: ”Du er lækker”, og så skynder han sig videre. ”Det foregår faktisk på en temmelig fej måde,” siger hun.

 

Élisabeth har indgivet anmeldelse i forbindelse med overfaldet.

 

Slog hende, så hun fik et brud ved øjet

To andre unge kvinder i Strasbourg oplevede i begyndelsen af september den voldelige kvindeundertrykkelse på en anden måde.

 

De havde i højt humør begivet sig på en udflugt til en nærliggende sø. Så kom der en ganske ung fyr på en scooter – der foreligger ikke nogen angivelse af hans etniske baggrund.

 

Fyren blev meget anmassende, og den ene af kvinderne – Luane – endte med at stikke ham en lussing.

 

Så slog han flere gange Luane i ansigtet – så hårdt, at hun fik et brud ved øjet. Hun var ude af stand til at passe sine normale gøremål i to måneder.

 

”Man kan ikke gå ud og bare være i ro og fred”

Hendes veninde, Claire, siger til France Bleu: ”Man har ikke engang længere har retten til bare at sige nej.

 

Claire er i dag stærkt påvirket af den ubehagelige oplevelse. Om gerningsmanden siger hun:

 

”Jeg ser hele tiden hans ansigt, når jeg lukker øjnene, i mine drømme. Det er forfærdeligt. Det foregår dagligt. Nogle gange har man ’fornøjelsen’ af en piften eller en bemærkning om ens hår. Man kan ikke gå ud og bare være i ro og fred.”

 

De fleste kvinder opgiver på forhånd at klage over den sexchikane, som de i stigende grad oplever. Ifølge France Bleu Alsace anmelder kun mindre end 10 procent af de forulempede kvinder chikanen på gaden og de sexistiske aggressioner.

 

Den danske debat om sexisme er meget snæver

Den undertrykkelse, som disse kvinder i Strasbourg har oplevet, er slet ikke inde i debatten om sexisme herhjemme. Det burde den så ganske afgjort være.

 

Sexisme er ikke kun lumre bemærkninger, en hånd på bagdelen og modbydelige forsøg på at udnytte sin magt som chef. Sådan som vi har hørt om det i den danske debat.

 

Sexismen findes også i mere brutale former, som de omtalte kvinder i Strasbourg har oplevet. Med ekstrem kvindeforagt og fysisk aggression.

 

I Europas hastigt voksende muslimske parallelsamfund bliver denne form for sexisme forbundet med krav om, at kvinder skal være tildækkede og lydige. Her bryder man sig ikke om ’letpåklædte’, frie og selvstændige kvinder.

 

Det har franske kvinder i Strasbourg fået at mærke. Hvis de er frie i deres påklædning og adfærd, risikerer de at blive udsat for både seksuelle aggressioner og islams krav om tildækning.

 

Larmende tavshed om muslimsk sexisme

Hvis man vil bekæmpe sexisme, må man sætte fuld kraft på debatten om disse ting. Både de seksuelle aggressioner, som de for eksempel viser sig i voldtægtsstatistikkerne, og kravene om tildækning af kvinder skal fordømmes, så det kan høres.

 

Men en sådan kritisk diskussion om kvindeundertrykkelse i de muslimske parallelsamfund indgår overhovedet ikke i den hjemlige debat om sexisme.

 

Denne debat er centreret omkring den medievante middelklasses situation. Men der er larmende tavshed, når det gælder den muslimske sexisme, der er langt mere massiv end det, vi ellers kender til.

 

Det virker hyklerisk. Man vifter med alle de politisk korrekte meninger. Men når det gælder kampen mod den allermest hårdhændede sexisme, ser man væk.

 

https://etudiant.lefigaro.fr/article/a-strasbourg-une-etudiante-frappee-parce-qu-elle-portait-une-jupe_2da03468-fcac-11ea-a122-e726347cce1f/

 

https://www.francebleu.fr/infos/faits-divers-justice/temoignage-une-etudiante-strasbourgeoise-agressee-car-elle-portait-une-jupe-1600704504

 

https://www.francebleu.fr/infos/faits-divers-justice/harcelement-de-rue-a-strasbourg-deux-femmes-de-18-ans-rouees-de-coup-par-un-garcon-1599143658

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…