17-årig dansk dreng så døden i øjnene, da han blev overfaldet af indvandrerunge – brutal voldskultur er blevet en del af Danmark

Privatfoto/Facebook

I Danmark har vi med rette været stolte af, at man kunne færdes trygt næsten overalt i vores samfund.

 

Denne store tryghed i hverdagen har været en enestående kvalitet ved vores samfund. Den har bygget på, at danskerne har haft stærke fælles værdier og normer for at opføre sig ordentligt. Vi har følt os ansvarlige for hinanden.

 

Men den tid er ved at være forbi. Selv om de gamle dyder bestemt stadig findes, så oplever man flere og flere situationer, hvor helt andre normer slår igennem.

 

I forlængelse af indvandringen fra lande med langt stærkere voldelige træk, vinder en voldskultur også indpas i vores hverdag. Det betyder et stort tab af tryghed, tillid og livskvalitet.

 

Det oplevede den 17-årige Marcus Aroli fra Taastrup ved København, da han i fredag aften befandt sig på Albertslund Station.

 

Marcus blev udsat for et brutalt og helt umotiveret overfald. Det var så voldsomt, at han undervejs så døden i øjnene.  Hans rædselsslagne lillesøster og hendes veninder oplevede det hele.

 

Mødet med døden

Marcus har beskrevet mareridtet i en opdatering på facebook. Den viser, hvor rå og tilfældig den vold var, som ramte ham.

 

Han og hans 12-årige søster var på Taastrup Station. Men de ville gerne have en sodavand, og den kunne de ikke købe dér. Så de tog S-toget et stop til Albertslund. Men så snart de trådte ud af toget på Albertslund Station, begyndte et mareridt.

 

På perronen stod en større gruppe på omkring 30 drenge, som alle bortset fra én var af anden etnisk herkomst end dansk. Sådan lyder Marcus’ beskrivelse.

 

Hans søster og hendes veninder mente, at de havde hørt om dem. Siden har politiet ifølge Marcus bekræftet, ”at de altid står på Albertslund Station” – parate til vold.

 

Det fik Marcus hurtigt at mærke. Cirka ni drenge ud af den store gruppe på 30-stykker gik til angreb på ham.

 

En dreng på cirka 15 år med sort krøllet hår stiller sig provokerende tæt op ad ham. Inden Marcus nåede at sige noget, hamrede drengen en knytnæve i hovedet på ham, så hans overlæbe flækkede.

 

Marcus vidste, at han ikke kunne tage kampen op. Så han gik videre og begyndte til sidst at løbe. Men 2-3 af dem fik fat i ham, og han blev igen slået i hovedet.

 

Siden fik han flere knytnæveslag i ansigtet og spark i knæhaserne.

 

Så lagde de unge voldsmænd to gange op til at smide ham ned på skinnerne, hvilket kunne sende ham i døden, hvis der kom et tog ind. Ifølge Marcus’ mor var det den oplysning, som politiet bed allermest mærke i (BT).

 

Samtidig skete der noget andet, som fik Marcus til at se døden i øjnene. Da han faldt på perronen, lagde den sortkrøllede dreng op til at stampe ham i hovedet. Den slags kan som bekendt være livsfarligt. Marcus slap dog ud af situationen ved at kaste en pose med øl mod drengen.

 

Det mest forfærdelige ved det hele

Marcus blev udsat for meget farlig vold. Men noget andet ramte ham endnu hårdere: ”Det der med, at min søster skulle se sin storebror blive tæsket på den måde. Det var nok det mest forfærdelige ved det hele,” siger han til BT.

 

Marcus slutter sin faceboook-opdatering af med at skrive: ”DEL DEL DEL! Så de kan få deres straf.” Det forstår man godt.

 

Mange har fulgt hans opfordring: Søndag formiddag var hans opslag delt hele 5.300 gange.

 

Bange for at vende tilbage

BT besøgte Marcus hjemme hos hans mor. Hun havde modtaget mange beskeder fra folk, der også har haft ubehagelige oplevelser med den samme gruppering på Albertslund Station.

 

Markus: ”Politiet sagde, de godt vidste, at de altid står på Albertslund Station. Der er ikke nogen tvivl om, at de har gjort det her før og nok også vil gøre det igen.”

 

Selv om politiet natten til søndag anholdt og sigtede en 17-årig i sagen, skal Marcus ikke nyde noget af at komme på stationen. ”Jeg vil slet ikke være i nærheden af stationer, fordi problemet er jo, det er folk, der kender folk. Det stammer jo også tilbage fra ghettoer.”

 

Han fortsætter: ”Hvis der er nogen, de kender, som har hørt om mig, og de finder mig, så er jeg ikke i tvivl om, at jeg bliver slået ned igen.” (BT)

 

Sådan kan unge voldsparate indvandrere terrorisere en familie og et helt byområde i det fredelige Danmark.

 

Danmark har importeret en voldskultur

Marcus mener i sin opdatering på facebook, at de laver vold, fordi de keder sig. Men det er langt fra hele forklaringen.

 

De kommer fra en kultur, der er langt mere voldelig end den danske. En stor del af dem opdrages i denne voldskultur fra den tidlige barndom, fordi de får tæsk derhjemme. I de værste tilfælde er de simpelt hen tikkende bomber af vold. Der skal ingenting til for at udløse volden.

 

Dertil kommer noget andet:

 

De kommer ofte fra en kultur, hvor magt er vejen til respekt. Den fysiske stærkeste (eller bedst bevæbnede) får den største status og respekt.

 

De kan bruge volden til at vise, at det er dem, der bestemmer i det danske samfund.

 

Det kan godt være, at en del af dem klarer sig dårligt i skolen og på andre områder. Men på Albertslund Station og lignende steder får de en status og en selvfølelse ved at skræmme bløde danske børn fra vid og sans.

 

Som Marcus formulerer det: ”Det var bare et spørgsmål om lige at finde den rette person, de kunne slå ned.”

 

Den store befolkningsændring

Natten til søndag anholdt Vestegnens Politi en 17-årig for volden mod Marcus Aroli. Han er tidligere dømt for vold og er nu fængslet i surrogat på en lukket ungdomsinstitution.

 

Albertslunds borgmester Steen Christiansen (S) erklærer sig rystet over overfaldet. Kommunen vil formentlig sætte ind med en social indsats mod de voldelige indvandrerunge.

 

Det er givetvis velment. Men det er svært at have de store forventninger til, hvad der kommer ud af det. Problemet med de voldelige unge indvandrere har været kendt i lang tid. Alligevel er de fortsat med at terrorisere folk, der kommer på for eksempel Albertslund Station.

 

Problemerne stikker meget dybere.

 

Uanset, hvordan man vender og drejer det, så står Danmark i et alvorligt kultursammenstød.

 

En stadig større del af befolkningen har ikke-vestlig, ofte muslimsk baggrund. Nogle af dem falder rimeligt til i det danske samfund. Men mange er dybt præget af en baggrund, hvor voldskultur, antidemokratiske holdninger og foragt for tolerancen i det danske samfund spiller en stor rolle.

 

Denne situation er skabt af en fuldkommen uansvarlig indvandringspolitik. Kun ved at bremse befolkningsændringen kan man skabe en forandring til det bedre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marcus på Facebook

Flere artikler:

B.T.

B.T.

B.T.

B.T.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…