Dansk naivitet: Indvandrer kørte betjent ihjel i vanvidskørsel, en dommer løslod ham – nu driver han gæk med det danske retssystem

En 25-årig indvandrer kørte fuldstændig vildt hen over Langebro i København. Farten var oppe på 117 km i timen. Enhver kunne se, at det kunne gå helt galt – og det gjorde det. Det var den 23. juli sidste år.

 

Vanvidsbilisten påkørte flere bilister, og han ramte en politibetjent, der kom kørende i den modsatte retning.

 

Den 35-årige betjent, Magnus Buhl Hansen, sad tilbage i sin bil, fastklemt og livløs. Men han fik ingen hjælp fra den 25-årige, der var skyld i ulykken ved sin vanvidskørsel.

 

Manden havde tilsyneladende hverken ære eller anstændighed i livet – i hvert fald ikke, som vi forstår ære og anstændighed i Danmark.

 

Efterfølgende fik politiet dog fat i manden. Han påstod, at han havde fået et ”blackout” og derfor havde ramt politibetjenten.

 

Af B.T. (24.7) fremgår det, at den sigtede er af udenlandsk herkomst.

 

Han blev varetægtsfængslet i fire uger sigtet for uagtsomt manddrab. Men så blev han løsladt.

 

Dommerens begrundelse for løsladelsen var, at man var nået så langt i efterforskningen, at der ikke var risiko for, at den sigtede kunne påvirke eventuelle vidner.

 

I dag, den 14. december, skulle vanvidsbilisten så have været for byretten i København – tiltalt for uagtsomt manddrab. Men det var mildt sagt ikke de eneste anklagepunkter.

 

Ifølge anklagemyndigheden havde han blandt andet gjort sig bemærket med spirituskørsel, særlig hensynsløs kørsel og kørsel uden sikkerhedssele.

 

Flere af disse ting fandt vel at mærke sted efter dødsulykken på Langebro. Den 25-årige var åbenbart absolut ikke tynget af anger over dødsulykken.

 

Men det store anklagepunkt på retsmødet var selvfølgelig den vanvidskørsel på Langebro, der kostede betjent Magnus Buhl Hansen livet.

 

Der var lagt op til et stort og vigtigt retsmøde. Men det kom der ikke noget ud af. Den anklagede blev væk…

 

 

Han skulle egentlig have været for retten allerede 1. december. Men dette retsmøde blev aflyst, fordi han meddelte, at han befandt sig i England og var så syg af corona, at han ikke kunne komme hjem.

 

Byretten bad så om dokumentation for hans sygdom. Men den dokumentation, som man fik, var ikke tilstrækkelig efter rettens mening.

 

Manden var åbenbart ligeglad. Søndag måtte det danske retssystem se i øjnene, at manden er forsvundet, og at han ikke ville dukke op til retsmødet i dag.

 

En blød dansk dommer og en svag lovgivning havde altså givet ham muligheden for at slippe væk. Og den mulighed blev resolut udnyttet.

 

Her er tale om et kultursammenstød af dimensioner. Dommeren troede tilsyneladende, at den sigtede vanvidsbilist var styret af samvittighed. Sådan at han ville møde frem, fordi det var hans samfundspligt.

 

Men sådan spiller klaveret slet ikke. Da den unge indvandrer fik muligheden for at forsvinde, gjorde han det.  Ingen dårlig samvittighed dér.

 

Denne sag er først og fremmest en tragedie for betjent Magnus Buhl Hansens pårørende. Men den er også et lærestykke i de alvorlige problemer, som en naiv indvandringspolitik har påført Danmark.

 

Danmark har et retssystem, der bygger på et bestemt samfund med en bestemt kultur og bestemte værdier. Men man har ført en indvandringspolitik, som i vidt omfang undergraver disse værdier.

 

I vidt omfang prøver man at lade, som om det ikke var tilfældet. Som nu den dommer, der undlod at varetægtsfængsle vanvidsbilisten, der straks takkede ved at flygte – parat til ny kriminalitet.

 

Det er naivitet. Farlig naivitet. Og forargelig naivitet, ikke mindst set fra de pårørendes synsvinkel. Deres liv blev ødelagt. Imens venter vi bare på, hvornår denne vanvidsbilist slår til igen.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…