Vanvidsbilist i indvandrertæt område smadrede ind i kvinde på cykel, så hun blev hårdt kvæstet – bagefter tænkte han ikke på andet end at redde sit eget skind

Torsdag i sidste uge kørte en 21-årig bilist fuldstændig vildt ad Ringvejen i Århus mod syd. En politipatrulje gav ham besked om at standse, men han kørte bare videre. Så satte betjentene efter ham.

 

Vanvidsbilisten nåede krydset Åby Ringvej/Edwin Rahrs Vej i det indvandrertætte Århus Vest med politiet i hælene. Edwin Rahrsvej løber blandt andet gennem de store ghettoer, Gellerup og Toveshøj.

 

Dette kryds er berygtet og går under navnet ”dødskrydset”, fordi der er sket to dødsulykker på to år – begge ofre var unge kvinder. Det sidste af disse to drab skete så sent som den 6. oktober i år, hvor offeret var en 23-årig kvinde.

 

I torsdags gik det så helt galt igen. Ved krydset kørte vanvidsbilisten over i den modsatte vejbane og op på cykelstien. Her pløjede han en totalt uskyldig kvindelig bilist ned. ”Med voldsomme skader til følge”, som der står i politirapporten fra Østjyllands Politi.

 

Blandt hendes alvorlige kvæstelser var en fraktur på venstre side af kraniet – altså et kraniebrud.

 

Stak af og forsøgte at lyve sig fra det hele

Vanvidsbilisten stak af fra gerningsstedet og efterlod sit hårdt kvæstede offer på stedet.

 

Men Østjyllands Politi fandt frem til ham og anholdt ham lørdag morgen. Søndag blev han fremstillet i grundlovsforhør.  Forløbet er omtalt i politirapporten og i stiften.dk.

 

I grundlovsforhøret blev det klart, at den 21-årige ikke bare flygtede fra sit hårdt kvæstede offer, men også fra sit ansvar for den uhyggelige påkørsel.

 

Under grundlovsforhøret hævdede han via sin forsvarer, at det slet ikke var ham, der havde kørt bilen, som ramte den kvindelige cyklist i krydset!

 

Den forklaring købte dommeren dog ikke. Den 21-årige blev varetægtsfængslet frem til 22. december (Ritzau) og sigtet efter straffelovens 252: ”Med fængsel indtil otte år straffes den, der for vindings skyld, af grov kådhed eller på lignende hensynsløs måde volder nærliggende fare for nogens liv eller førlighed”.

 

Foragtelig og æreløs adfærd

Denne vanvidsbilist udviste total foragt for dansk lov, danske myndigheder og danske medborgere.

 

Samfundssind er der ikke noget af. Hensyn til fredelige og lovlydige danskere er der ikke noget af. Respekt for dansk lov og danske myndigheder er der ikke noget af.

 

Politiet gav ham besked om at standse, men han kørte bare videre.

 

Da han blev jagtet af politiet, trodsede han alle regler i trafikken og kørte fuldstændig hensynsløst ind over den forkerte vejbane og en cykelsti.

 

Da han havde kørt den unge kvinde ned, standsede han ikke for at finde ud af, hvor slemt han har ramt hende. Han interesserede sig absolut heller ikke for, om han kunne hjælpe hende. Og han havde så ganske åbenlyst ikke tænkt sig at tage ansvar for det, han havde gjort.

 

I retten forsøgte han at lyve sig fra ansvaret ved at påstå, at han slet ikke førte bilen, der ramte hende.

 

Set med danske øjne vil de fleste nok opfatte det som en foragtelig og æreløs adfærd. Først kvæster han et andet menneske med fuldkommen hensynsløs kørsel. Så undlader han at standse for at se, om han kan hjælpe. Så flygter han. Og så prøver han at løbe fra ansvaret ved at lyve.

 

“En alternativ færdselskultur”

Den ’færdselskultur’, som vanvidsbilisten udviser, er absolut ikke nogen sjældenhed i det vestlige Aarhus.

 

Den Korte Avis har tidligere gengivet udtalelser til Aarhus Stiftstidende fra erfarne kørelærere, som kender området særdeles godt.

 

“Anden etnisk baggrund end dansk”

En af dem hedder Steen Mikkelsen, og han kommer i ”dødskrydset” mellem 10 og 20 gange om dagen. Han talte om ”en alternativ færdselskultur” i 8220 Brabrand.

 

En anden kørelærer, Frank March, understregede, at den dødsensfarlige kørsel ikke kun finder sted i det berygtede kryds, men over et bredere område.

 

Om vanvidsbilisterne siger March: “Det er specielt unge mænd, men desværre også i tiltagende grad unge kvinder. Næsten altid af anden etnisk baggrund end dansk.”

 

En færdselskontrol i det vestlige Aarhus, hvis resultater blev offentliggjort tidligere på efteråret, viste et horribelt billede:

 

391 sigtelser på fire dage! Blandt de sager, som politiet nævnte, var:

 

28 bilister kørte over for gult eller rødt lys.

 

37 kørte uden sele.

 

33 foretog et ulovligt sving.

 

17 kørte med mobilen i hånden.

 

25 kørte for stærkt – fem af dem så stærkt, at de fik en betinget frakendelse af kørekortet.

 

Der forekommer også bilister, der har glemt at spænde deres børn fast. En mor kørte sågar rundt med sit barn liggende i bagagerummet.

 

Et jævnligt fænomen blandt indvandrerbilister optræder også regelmæssigt ved kontrollerne i Aarhus Vest: kørsel uden førerret. Enten har man bare ikke noget kørekort, eller også er man blevet frakendt førerretten, og så kører man bare alligevel.

 

“Hvordan synes I selv, det går?”

Hver gang der gennemføres disse færdselskontroller i området, giver det stor fangst. Efter den tidligere kontrol udtalte politikommissær Amrik Chadha til Aarhus Stiftstidende: ”(…) mange bilister blæser på færdselsreglerne til fare for andre trafikanter.”

 

Det ramte den unge kvinde på cykel, der fik kraniebrud, da vanvidsbilisten ramte hende i krydset mellem Åby Ringvej og Edwin Rahrs vej.

 

Men det er langt fra kun dette kryds, der er problemet. Det er et parallelsamfund, hvor man er ligeglad med danske værdier og regler. Vanvidsbilisten var tilsyneladende også ligeglad med, at en dansk kvinde lå kvæstet tilbage på asfalten.

 

Til de politikere, der åbnede alle sluser for ikke-vestlig indvandring til Danmark: Hvordan synes I selv, det går?

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…