Den gode vin til påskelammet

Selvom Coronar-virussen desværre tvinger os til at holde påske hver for sig, så er der ingen grund til at stoppe et rimeligt vinindtag. Det stegte påskelam skal selvfølgelig ledsages af god vin, og i disse dage, hvor verden med et slag er blevet en anden, vil Den Korte Avis’ vinhandlerpanel gerne sørge for, at I kan få noget ordentligt i glasset. Valgmulighederne er, som det fremgår af nedenstående, mange og rigelige, og det er i øvrigt vigtigt, at I holder omsætningen kørende hos jeres vinleverandører. De skulle jo gerne fortsat kunne betjene jer på den anden side af krisen.

 

Rødvin

 

Epsilon Wines, 2017 Shiraz, Daveyston, Barossa Valley, Australien – Normalpris 179 kr. – Tilbudspris 152 kr.

 

Lammekølle og lammeryg er kraftige, delikate påskespiser, som kræver en fyldig vin som ledsager, og den aktuelle 2017 Shiraz opfylder med sin tunge frugtfylde og sit høje alkoholindhold på 14,8% dette krav. Duft og smag af solbær og mørke moreller blandet med alskens krydderier kilder næseborene og mundens smagsløg.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup

 

Château Croix de Labrie, 2016 Camille de Labrie, Saint-Emilion Grand Cru AOC, Bordeaux, Frankrig – Normalpris 134,95 kr. – Tilbudspris 79,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker. 

Slottet er et såkaldt Boutique Winery med en dyrkningsflade på kun 2,5 hektarer. Men vinene herfra er formidable, og der er fuld udblæsning af Merlot (80%) og Cabernet Sauvignon (20%) druer. Høsten er minimal og varierer mellem 200 og 400 kasser alt efter vejrligets opførsel, og denne udgave betegnes af slottet som en ”hverdags-Bordeaux”, da den er fuldt drikkelig fra første dag i handelen.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal

 

Domaine Jasmin, 2017 La Chevalière, Côte Rôtie, Collines Rhodaniennes IGP, Ampuis, Frankrig – Påsketilbud: 140 kr.

 

På Côte Rôties dramatiske skråninger i den nordlige del af Rhône-dalen laves noget af verdens bedste rødvin. Siden 1980’erne har kvaliteten taget et kvantespring opad, og vinproduktionen er i dag styret af en håndfuld dedikerede producenter. Blandt dem finder vi Patrick Jasmin, der siden 1999 har styret sin families livsværk. Vinen, som er fremstillet på 100% ren Syrah drue, er simpelthen lækker.

Læs også
Glem Coronaen med et glas god vin

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg

 

La Ferme du Mont, 2018 Première Côte, Côtes du Rhône AOP, Courthézon, Rhônedalen, Frankrig – Normalpris 129,95 kr. – Tilbudspris 99,95 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Her har vi en blød vin med et krydret temperament i glasset, og som enhver lammekrone vil elske at få som ledsager. Vinen er lavet af 60% Grenache, 30% Syrah og 10% Mourvèdre druer, og for at bevare frugtbilledet har vinmageren og ejeren Stéphane Verdeau ladet vinen lagre på tanke af beton i 12 måneder. Stilen er frisk og frugtig med noter af kirsebær, ribs, trøfler og Herbes de Provence-krydderier. 

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund

 

Cantina Botter, Cuvée 16, Rosso Vino d’Italia, Fossalta di Piave, Veneto, Italien – Normalpris: 129,95 kr. – Påsketilbud: Tag 2 flasker – betal for én.

Læs også
Skum og bobler på årets sidste aften

 

Stegt lammeryg skal skylles ned med en kraftig vin, og sådan én finder vi i Cuvée 16.

 

Alkoholmæssigt holder den 16 %, men selvom det er meget, så har vinen en bred vifte af fyldige frugtnuancer, som giver så meget dybde og blødhed, at den ikke virker sprittet, men blød. 

 

Importør: GOBIvin, Valby

 

Azienda Vinicola Falesco, 2017 Vitiano, Umbria IGP, Montecchio, Umbrien Italien – Normalpris 85 kr. – Tilbud: 2 flasker for 150 kr. 

 

Vinhuset ejes af to af Italiens førende vinmagere, brødrene Riccardo og Renzo Cotarella. De startede i 1979 projektet Famiglia Cotarella Winery, som i dag producerer de bedste vine i provinserne Umbrien og Lazio, sideløbende med at de hhv. varetog jobbet som ønologiprofessor og chefønolog hos topvinhuset Antinori.

 

Læs også
Vinen til geniale Ris à l’amande

Vinen er lavet på lige dele Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Merlot. Overvældende god vin til en meget favorabel pris.

 

Forhandler: Supermarco, København SV

 

Viña Santa Rita, 2016 Secret Reserve Pinot Noir, Central Valley, Chile – Kampagnepris 79,95 kr. hos udvalgte Meny- og Sparbutikker. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Vinhuset Santa Rita dyrker vin på 3000 hektarer land og er landets største eksportør af premium-vine. Secret Reserve er produceret af Pinot Noir druer, som er dyrket forskellige steder i Central Valley. Der er friskhed fra Casablanca, rygrad og saftighed fra Colchagua Costa og elegance og blødhed fra Maipo Alto. En meget tiltalende og sympatisk repræsentant fra Sydamerika, som påskelammet vil elske.

 

Importør: Amka, Randers

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…