Aktivister mod bønnekald fik bøde – blev muslimer, der demonstrerede for bønnekald straffet?

Fredens moské, der ikke vil tage afstand fra den voldelige Islamiske Stat, kom i vælten den 24. april, da Ramadanen blev indledt.

De foranstaltede bønnekald i den indvandrertætte bebyggelse Gellerup i det vestlige Aarhus.

 

Det udløste voldsomme protester fra danskere. Dansk Folkeparti, nye borgerlige og Venstre.

 

Lørdag demonstrerede islamkritiske aktivister fra Generation Identitær ved at hænge et kæmpenbanner op i Gellerup: STOP BØNNEKALD.

Politiet fik fat i to af aktivisterne, som er blevet sigtet for at overtræde Ordensbekendtgørelsen. Dermed står de til at få en bøde.

 

“Det er egnet til at forstyrre den offentlige orden, når man ikke i forvejen har indhentet tilladelse,” siger Østjyllands Politis vagtchef Per Bennekov til Lokalavisen.

 

Men der var også andre, der lavede særdeles højlydte demonstrationer i området. Men der forlyder intet om at politiet har haft fat i dem endsige sigtet dem.

 

Det var muslimer fra området der aktionerede efter morgenens aktion mod bønnekald.

 

Først stillede en række muslimer sig foran Gellerup Kirke og gennemførte en muslimsk bøn.

 

Derefter kørte flere biler bundt i området med hornet i bund og høj musik, der af nogle er opfattet som afspilning af bønnekald (lyt selv på videoen). Unge mænd hang ud af bilernes vinduer og soltag.

 

Der var tale om 20 store biler skriver Kristian Marcussen på Facebook (se i bunden af artiklen her). Han skriver også, at det først var musik og derefter bønnekald, der lød fra en eller flere af bilerne.

 

Det var ikke kun provokerende men sandsynligvis også farligt og ulovligt.

 

Men der forlyder intet om, at de er blevet sigtet med henblik på straf.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…