17-årige Wilma fik nok af islam og irakiske kæreste – nu er hendes afhuggede hoved fundet i hans skab

skærmprint Aftonbladet

Sidste år flyttede Wilma Anderssom på 17 år sammen med en 22-årige kurdiske iraker i Uddevalla nord for Gøteborg i Sverige.

 

Den 14. november forsvandt hun. Der var ikke noget lig.

 

Men ugen efter blev hendes irakiske samlever anholdt.

 

Efter endnu en uge blev Wilma erklæret død. Politiet havde fundet en del af Wilmas krop, men det er først nu, at det er kommet frem, at det var hendes hoved, der blev fundet.

 

Foto fra Fria Tider

Politiet fandt Wilmas afskårne hoved pakket ind i staniol og gemt i en taske på en hylde i parrets fælles lejlighed.

 

”Den mistænkte har af en ukendt grund bevaret en legemsdel og fjernet resten af ​​kroppen,” siger politichef Sten-Rune Timmersjö til Aftonbladet.

 

Ifølge anklagemyndigheden myrdede den anklagede Wilma ved at udsætte hende for “gentagen åbenlyst vold”.

 

Lejligheden var forsøgt renset for blodspor. Men politiet fandt rester af blod overalt – på møbler, på vægge, på gulvet, på dørkarme. Det kan man se på politiet mange fotos her

 

Politiet fandt også en køkkenkniv, de siger, blev brugt til at partere Wilma. Hendes DNA blev fundet på kniven.

 

Dagen inden Wilma forsvandt havde hun sendt en besked til en nær veninde om, at hun ville gøre det forbi med kæresten. Og de to veninder aftalte at mødes dagen efter. Men Wilma dukke aldrig op.

 

Om aftenen havde naboer hørt høje skrig fra parrets lejlighed. Derefter blev alt stille. Men næste dag mødte de den anklagede som så glad ud og sagde ‘hej’.

 

 

Han gik på McDonalds og opførte sig i det hele taget, stort set som han plejede. På overvågningsbilleder kan man se ham slentre ind i et supermarked.

Den irakiske kurder kom til Sverige i 2006 og blev svensk statsborger i 2014.

 

Wilma skulle leve efter islamisk lov

Nu er det også kommet frem, at Wilma levede et liv med vold og social kontrol i vidt omfang med henvisning til islamisk lov. Det skriver samnytt.se, der har gennemgået anklageskriftet.

 

Politiets efterforskning viser, at kæresten har haft stærk kontrol over Wilmas liv ved at give hende ordrer og tvinge hende til at adlyde ham. I tekstmeddelelser er Wilma tvunget til at undskylde, blandt andet, fordi hun i hans øjne ikke var ordentligt klædt udendørs, fordi det er “haram” , det vil sige forbudt efter islamisk lov, skriver samnytt.se.

 

Kæresten vil heller ikke have at Wilma går ud uden at følges med ham, står der i anklageskriftet:

 

”Du må IKKE gå ud, som du gjorde i dag. HVIS jeg ikke er sammen med dig. “

 

Det bliver åbenbart tolket som stærk jalousi. Men det kan også være endnu et udtryk for rettro islam, der siger, at kvinder er mænds ejendom. Det betyder i flere muslimske miljøer, at kvinder ikke må gå ud uden at være ledsaget af en mand.

 

For eksempel fortæller Wilmas søster, at Wilma måtte bede sin kæreste om tilladelse til at møde med hende.

 

Kæresten tvang også Wilma til altid at have makeup – selv når hun sov.

 

Wilmas søster fortæller politiet, hvordan hendes kæreste beordrede Wilma til at lave mad og andet husarbejde.

 

Når han ikke var tilfreds med manden, spyttede han den ud i ansigtet på Wilma, og hun fik at vide at det ikke smagte godt.

 

Ifølge søsteren ændrede Wilma sig i forholdet og blev en stille person, der levede under kærestens undertrykkelse.

 

Det fremgår af adskillige udtalelser fra bekendte med kæresten og Wilma, at de må have forlovet sig “på en muslimsk måde”. Der er desuden information om, at kæresten forsøgte at tvinge Wilma til at konvertere til islam, skriver samnytt.se på grundlag af anklageskriftet.

 

Til sidst ville Wilma ikke mere. Nu er hun død.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…