Drabsmanden fra Utrecht skrev, at han handlede “i Allahs navn” – medier omtaler brev

Mandagens uhyggelige drab i den hollandske by Utrecht blev begået af en tyrkisk mand. Myndighederne talte om, at det kunne være terror.

 

Men det blev dementeret af Tyrkiets statslige nyhedsbureau, der er kontrolleret af det islamistiske Erdogan-styre.

 

Nyhedsbureauet slog fast som en kendsgerning, at gerningsmanden Gökmen Tanis havde skudt på en kvinde i en sporvogn på grund af et ”familieanliggende”. Heri lå en påstand om, at gerningsmand og offer var i familie.

 

I øvrigt er denne påstand om familierelationer også blevet kolporteret af danske journalister.

 

Nu har de hollandske myndigheder slået fast, at tre mennesker blev dræbt af Gökmen Tanis. Og ingen af dem er på nogen måde i familie med ham.

 

Påstandene fra Erdogans nyhedsbureau er dermed afsløret som det rene fup.

 

Dette styrker i sig selv sandsynligheden for, at der er tale om en terrorhandling. Hvis der kun var én gerningsmand og ét offer, som var i familie, ville intet jo tyde på terror.

 

Et brev peger mod terror

Men sådan er det altså ikke. Tværtimod.

 

Faktisk er der kommet andre oplysninger frem, der klart styrker mistanken om terror.

 

Politiet har fundet et brev i den bil, som Gökmen Tanis flygtede i efter drabene i sporvognen.

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

 

Politiet har ikke afsløret, hvad der konkret stå i brevet. Men ikke mindst dette brev får nu anklagemyndigheden til at slå fast, at et terrormotiv er meget seriøst inde i billedet.

 

Østrigs største avis, Kronen Zeitung, henviser til historier i hollandske medier om, at Gökmen Tanis i brevet erklærer, at han handler “i Allahs navn”. Han sender også en hilsen til sine “muslimske brødre”.

 

I øvrigt er yderligere to personer blevet anholdt i sagen.

 

Fyldt med aggressioner

Venner og naboer til Gökmen Tanis har ellers været ude med forsikringer om, at Tanis slet ikke var typen, der ville begå terror.

 

Flere beskriver ham som en ubegavet andenrangs kriminel – han havde en lang række lovovertrædelser på samvittigheden, blandt andet mordforsøg, voldtægt, narkohandel, tyveri og skyderier.

 

Læs også
Asger Aamund fylder 80 år: Islam er i krig med os – det er på tide at se virkeligheden i øjnene

Men de afviser, at han kunne være terrorist. Blandt andet fremhæver de, at han ikke gik op i religion.

 

Men det er en misforståelse, at islamiske terrorister nødvendigvis går højt op i religion. Flere af dem, der har angrebet Europa med terrorhandlinger, har ikke dyrket religion i større omfang.

 

Men de identificerer sig med muslimernes fællesskab og deres kamp mod de vestlige samfund. Terroren handler i en del tilfælde mere aggression og selvhævdelse end om religion.

 

Gökmen Tanis var tilsyneladende fyldt med aggressioner. Og det kan have fået ham til at skyde vildt mod hollændere i en sporvogn.

 

Selv om de hollandske myndigheder nu betoner terrormuligheden med fornyet styrke, understreger de stadig, at de ikke udelukker andre muligheder.

 

Men præsident Erdogan og visse danske journalister kan altså godt glemme alt om, at blodbadet i Utrecht var et ”familieanliggende”.

 

Læs også
Medier: Imam forbindes med terror på Sri Lanka – “Allah skabte dette land til muslimer”

https://www.krone.at/1885913

 

https://www.bbc.com/news/world-europe-47622916

 

https://www.bild.de/news/2019/news/utrecht-polizei-hat-hinweise-auf-terrormotiv-60747850.bild.html#remId=1569820836871073847

 

https://www.welt.de/vermischtes/article190515233/Goekmen-T-aus-Utrecht-Verrueckter-Dealer-oder-doch-Terrorist.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…