3 ting, du kan lave på din fridag

Det er skønt med en velfortjent fridag i ny og næ. Du kan bruge dagen på lige, hvad du har lyst til, og få ladet batterierne op. Men måske har du oplevet, at din fridag pludselig forsvinder mellem hænderne på dig? Før du ser dig om, er dagen gået med trivielle ting, som tøjvask, læsning til studiet eller de arbejdsmails, du lige kom til at svare på. Derfor kan det være rart at planlægge nogle rare aktiviteter på din fridag. Så føler du, at du rent faktisk har haft en værdifuld fridag.

 

Hvilke aktiviteter skal du så vælge? Der er mange muligheder. Det kommer også an på, hvor meget af din fridag du vil planlægge. Måske vil du blot booke kalenderen op noget af dagen og stadig have lidt tid hjemme på sofaen. Du får her tre forslag til ting, du kan lave, når du har fri.

Start dagen med en brunch

Brunch er en fantastisk måde at begynde en fridag på. Der er noget luksus over en overdådig brunch, som vi forbinder med ægte selvforkælelse. Du kan eksempelvis tage en ven eller veninde under armen og prøve Københavns bedste brunch. Hvis du har fri på en hverdag, er priserne på brunch ofte billigere end i weekenden. Dette kan du udnytte og finde dig en billig brunch med alt, hvad hjertet begærer.

 

Hvis du er mere til hjemmehygge, kan du smække din egen brunch sammen. Det kræver naturligvis lidt indkøb og forberedelse. Hvis du godt kan lide at gå og nusse med tingene, kan det dog være en fin måde at starte din fridag på. Du vil uden tvivl være ganske tilfreds, når du sætter dig til bords med din hjemmelavede brunch. Det er et godt bud på en god portion selvforkælelse.

Få en skønhedsbehandling

I en travl hverdag står der ofte ikke så meget wellness på programmet. Når du har en ledig dag i kalenderen, kan du derfor fylde den ud med en skønhedsbehandling. Du kan få en ansigtsbehandling eller en god omgang massage. Så kan du vende tilbage til arbejde eller studie med fornyet energi.

 

Massage er især godt, hvis du har et stillesiddende arbejde eller bruger meget tid med hovedet i bøgerne til studiet. Ensidigt og gentaget arbejde giver nemlig ofte anledning til muskelsmerter. Du kan derfor med fordel bruge din fridag på at få løsnet op i stive nakkemuskler eller ømme skuldre.

Gå en lang tur

Det lyder banalt at gå en tur. Man skal dog ikke undervurdere fordelene ved en gåtur. Det kan have en meditativ effekt at komme ud i naturen og samtidig få rørt kroppen. For at få den gode effekt, skal du netop gå i naturen og ikke midt i et befærdet byområde. Det er videnskabeligt bevist, at man bliver mere glad af at gå i naturen end inde i byen. Naturens rolige omgivelser kan altså gøre dig i godt humør og generelt give dig en god følelse i kroppen. Gåture har desuden en afstressende effekt. Kroppen kommer ned i gear og falder til ro. Hvis du har haft en hektisk uge eller har en hektisk uge i vente, er en gåtur på din fridag ikke nogen dum idé.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…