Angelina Jolie og Michelle Pfeiffer i underholdende film om de onde kræfters magt

**** 4 stjerner ud af 6 

 

Joachim Rønning hedder instruktøren af den seneste Disney-film MALEFICENT: MISTRESS OF EVIL. Han er født i Norge i 1972 og har bl.a. lavet reklamefilm for Den Kongelige Norske Hær. I 2008 stod han bag filmen ”Max Manus” om den berømte norske sabotør, der agerede under 2. verdenskrig. Han har også lavet ”Kon-Tiki” om den opdagelsesrejsende Thor Heyerdahl og ”Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales”, en Disney-produktion, der har solgt rigtigt mange billetter. 

 

En succes, der måske har skaffet ham instruktørjobbet på nok en storfilm i Disney-regi? ”Maleficent: Mistress of Evil” er en opfølger på ”Maleficent” (2014), der bygger på det velkendte eventyr om Tornerose. 

 

En hævngerrig fe forbander en ung prinsesse, men kommer på bedre tanker. Kærligheden overvinder i sidste ende alt.  

 

Handling
Der er gået fem år. Aurora (Elle Fanning) er blevet voksen og er nu dronning af det magiske land, Ellemosen, som hendes gudmor, Maleficent (Angela Jolie), har overdraget til hende. Hun er også gifteklar til sin elskede prins Phillip (Harris Dickinson). Hendes gudmor er imidlertid modstander af partiet, hvilket tynger Aurora, da hun elsker sin mor ubetinget. Omvendt har Aurora udviklet en stærk vilje, så selv om hendes hovedkaraktertræk er venlighed, omsorg og et ønske om at gøre godt, giver hun sig ikke. Hun VIL have sin prins. 

 

Da Maleficents kærlighed til guddatteren ender med at sejre igen, tegner fremtiden lys for det unge par, men desværre er forviklingerne langt fra forbi.   

 

Godt nok har ægteskabet det ædle formål at forene to verdener, den menneskelige og den magiske, men selv om Phillips forældre, kong John (Robert Lindsay) og dronning Ingrith (Michelle Pfeiffer), er begejstrede for alliancen, viser Phillips mor sig at rumme sorte dybder, der skal få katastrofale konsekvenser. 

 

Dronning Ingrith har tilrettelagt festmiddagen, hvor de to ’familier’ for første gang skal mødes, så snedigt, at Maleficent kommer til at stå i et dårligt lys. Den onde hensigt er at få Aurora til at vende ryggen til sin gudmor og den fortryllede verden, Aurora er dronning af.  

 

Vil den durkdrevne, beregnende og selviske dronning Ingrith få held med sine rænkespil, eller er der monstro gode kræfter, der kan dæmme op for ondskaben? 

 

God underholdning for børn og barnlige sjæle 

Der er langt fra min barndoms Disney-tegnefilm, herunder Tornerose, men alle sejl er sat til i dette sidste skud på Disney-stammen. Derfor kan de ord, jeg hæftede på Aladdin, nærmest gentages ord til andet:   

 

Læs også
NY FILM: Kemikaliefabrik truer landmand – så går en opofrende advokat i aktion

   Der er fuld fart på hele tiden og i et så hæsblæsende tempo, at det indimellem bliver lidt småtrættende. Filmen er på lange stræk både sød og sjov med masser af humor, og så er det ganske utroligt, hvad der kan laves digitalt i dag. 

 

Kampen mellem det onde og det gode er altid interessant, og lige præcist i forhold til dette tema hæver filmen sig, fordi de to dronninger spilles eminent af Angelina Jolie og Michelle Pfeiffer. Deres personligheder er sammensatte, og denne ikke-sort-hvide, psykologiske kompleksitet folder sig nuanceret og facetteret ud på lærredet. 

 

Filmen er god underholdning for børn og barnlige sjæle, selv om kampscenerne godt kunne have fyldt lidt mindre. Det samme gælder den multikulturelle ideologi, der åbenbart bare SKAL smugles ind for enhver pris. 

 

Længde: 119 minutter 

  • Medvirkende: Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Harris Dickinson, Sam Riley m.fl. 
  • Instruktør:  Joachim Rønning 
  • Manus: Micah Fitzerman-Blue, Noah Harpster, Linda Woolverton
  • Premieredato: torsdag d. 17. oktober                                        

        

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…