Mystik: Tre drenge blev skubbet ned på togspor, to blev dræbt – var gerningsmændene indvandrere eller tyskere?

Faximili fra forsiden på den tyske avis BILD

 

Lørdag aften havde tre 16-årige gymnasieelever været ude at danse i den tyske by Nürnberg. Over midnat stod de og ventede på et S-tog for at komme hjem til den lille by Heroldsberg, hvor de boede.

 

Så kom de i klammeri med to 17-årige, der også stod på perronen. Ifølge statsadvokaten drejede klammeriet sig om ”det rene ingenting”. Men det fik meget alvorlige konsekvenser.

 

De 17-årige smed de tre gymnasieelever ned på togsporet. Lige efter kørte et tog ind på stationen.

 

Den ene af de tre 16-årige nåede med nød og næppe at springe væk fra toget. For de to andre var det for sent.

 

For øjnene af cirka 150 chokerede mennesker på perronen, mest unge, kørte toget hen over dem. De døde på stedet.

 

Den modbydelige begivenhed har rystet ikke bare Nürnberg, men hele Tyskland.

 

I Heroldsberg, hvor de to dræbte var meget afholdte medlemmer af lokalsamfundet – blandt andet som talentfulde fodboldspillere – er der dyb sorg.

 

Helt bevidst handling

Statsadvokat Antje Gabriels-Gorsolke slog mandag fast, at der ikke var tale om et uheld under slagsmålet på perronen.

 

Hun siger, at gerningsmændene var helt på det rene med, at de to 16-årige sandsynligvis ville blive ramt af toget. Men det holdt dem på ingen måde tilbage. Med åbne øjne smed de ofrene ned på sporet.

 

De to 17-årige blev anholdt og sigtet for dobbelt drab. De blev varetægtsfængslet.

 

Meget i sagen er foreløbig uoplyst. Ifølge statsadvokaten ønsker man ikke at sige for meget, fordi det kunne påvirke vidner, som man endnu ikke har talt med.

 

Men myndighedernes tavshed er påfaldende stor. Der er mystik omkring gerningsmændene.

 

”Det er tyskere”

I flere medier fortæller man, at gerningsmændene var ”tyskere”.

 

Tysk politi og de politisk korrekte medier kommer stort set aldrig med den oplysning, at en mulig gerningsmand er ”indvandrer”, ”syrer”, ”tyrker” eller lignende. Men man føler sig altså her kaldet til at understrege, at de mistænkte er ”tyskere”.

 

Denne diskriminering kan også opleves i Danmark.

 

Formålet med hurtigt at kalde gerningsmændene for tyskere er tydeligvis at undgå, at det dobbelte drab bliver forbundet med indvandrere.

 

Ligesom i Danmark er ikke-vestlige indvandrere stærkt overrepræsenterede, når det gælder voldskriminalitet. Det skaber forbitrelse i befolkningen og er dermed et meget følsomt emne.

 

Hvordan ”tysker”?

Men nu melder sig så det næste spørgsmål, som især gør det hele mystisk.

 

Hvad mener myndighederne egentlig med, at gerningsmændene var ”tyskere”? Det fortæller man ikke offentligheden.

 

Der kan jo menes to forskellige ting:

 

Den ene er, at de slet og ret har tysk baggrund.

 

Den anden er, at de har indvandrerbaggrund, men er tyske statsborgere.

 

Det gør en væsentlig forskel, hvis man skal forstå karakteren af kriminaliteten.

 

Mellemøstlig voldskultur eller helt igennem tysk?

Hvis gerningsmændene har baggrund i en mellemøstlig voldskultur, er det en vigtig oplysning til at forstå, hvad der er sket, og hvorfor det er sket. Det gælder uanset, om gerningsmændene er blevet tyske statsborgere.

 

Hvis der derimod er tale om personer, der har deres hele baggrund i det tyske samfund og tysk kultur, så giver det naturligvis en anden vinkel på den frygtelige begivenhed.

 

Men hvorfor må tyskerne ikke få det at vide, så de selv kan danne sig deres indtryk af, hvad der er sket i denne sag, og hvad der sker i det tyske samfund? Alle vi andre kunne også have gavn af denne viden.

 

Det er unægtelig påfaldende, at myndigheder og medier bare ultrakort nøjes med at oplyse, at gerningsmændene er ”tyskere”.

 

En meget speciel avistegning

Mystikken bliver ikke mindre af en tegning, som mandag blev bragt i den store tyske populæravis BILD. BILD er kendt for at have gode kilder hos politiet.

 

Tegningen gengiver den uhyggelige situation på togstationen.

 

Man ser de tre 16-årige falde baglæns ned på sporet fra perronen – lige foran toget. Og man ser de to gerningsmænd, der netop har skubbet dem.

 

Tegneren fremstiller de to formodede gerningsmænd som mørke. Mørkt hår, markante mørke øjenbryn. For at sige det, som det er, så ligner de vel indvandrere.

 

Er det ren tilfældighed? Et uheld? Eller forsøger avisen indirekte at styre læserens opmærksomhed i en bestemt retning og dermed indirekte give en information, som man ikke har lyst til at give direkte?

 

Ulidelig politisk korrekthed

Ligegyldigt, hvad forklaringen er, så understreger den det ulidelige ved den politiske korrekthed.

 

Det er fuldkommen absurd, at man skal sidde og gætte på skjulte budskaber i en tegning. Måske retter man en ubegrundet mistanke mod et par indvandrere. Eller måske er det netop meningen, at man skal se det som en tegning af indvandrere.

 

Sådan bør kommunikationen ikke foregå i et åbent samfund.  Borgerne skal have klar besked, så de selv kan danne sig deres mening om tingene. Fri os for mystisk udenomssnak og fortielser.

 

https://www.bild.de/bild-plus/regional/nuernberg/nuernberg-news/nach-disco-besuch-auf-gleise-geschubst-streit-am-bahnsteig-2-fussballer-tot-59795338.bild.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…