Livvagt var præsident Macrons samlever bag ryggen på førstedamen

PARIS: En tidlig morgen fik det parisiske kriminalpoliti i sidste uge et overraskende besøg i sit hovedkvarter i nr. 36 på Quai des Orfèvres.

 

Gæsten var den 27-årige fransk-algierske Alexandre Benalla, som var præsident Emmanuel Macrons mere eller mindre selvbestaltede livvagt, indtil han 1. maj i fjor gjorde sig kyldig i brutale overgreb på nogle unge demonstrante og blev fyret.

 

Benalla fortalte politiet, at han ville lette sin samvittighed. Han og præsidenten havde været samlevere bag ryggen på førstedamen Brigitte Macron, tilstod han.

 

Det var dog næppe så meget dårlig samvittighed, der tyngede Benalla. Det var mere brændende jalousi og hævntørst.

 

-Jeg elskede “Maco”, men han ville ikke skille sig af med Brigitte Macron, selv om han havde lovet mig det, sagde Benalla.

 

Nu kan Brigitte Macron ikke undgå at vide besked om ægtemandens homoseksuelle utroskab, men hun har ikke udtalt sig til offentligheden.

 

Men takket være pressebureauet Mediapart er samme offentlighedfuldt orienteret om det penible emne.

 

På de sociale medier myldrer det med kommentarer. Flere af dem går igen.
Vidste I virkelig ikke det, undrer flere kommentatorer sig . Så er I vist de eneste. Det var da en offentlig hemmelighed.

 

Man må erkende, at det franske Senat, som har haft Benalla til flere afhøringer, hvor han aflagde ed på at fortælle sandheden, ikke lagde hele sandheden om sit intime forhold til præsident Macron på bordet.

 

At han havde været kæreste med selve præsidenten er så delikat, at Benalla næppe vil blive indkaldt igen for at forklare sit brud på edsaflæggelsen.

 

Men det kom frem under senatorernes krydsforhør, at Benalla fra Elysée Palæet var bledet udstsyret med hele to diplomatpas, og at han desuden havde fået overladt en af efterretningstjenestens kodede telefoner.

 

– Det gjorde det lettere for mig at rejse rundt i Afrika, meddelte Benalla.

 

Det var dog ikke udelukkende turisme, han gav sig af med. Således beærede han Tchads præsident med et besøg.

 

Præsident Macron kan ikke hævde, at hans privatliv er blevet krænket. Han tillod derimod eks-kæresten at krænke fransk politik og skade republikkens anseelse i
udlandet,o g han havde et skandaløst handicap, når det galdt om at sætte Alexandre Benalla på plads.

 

Nye Skandaler

Den tidligere bodyguard Alexandre Benalla gør det bestemt ikke lettere for Frankrigs præsident Emmanuel Mascon at få lagt det før så intime forhold til den fransk-algierske medarbejder bag sig.

 

Benalla har tværtimod indviklet sig i nye skandaler, som har bragt ham i finanstilsynets og andre myndigheders søgelys..

 

Som om det ikke var nok at få en nådig glemsel til at sænke sig over præsidentembedets rundhåndede udstedelse af diplomatpas og en kodet agentelefon har Benalla sammen med en anden tidligee medarbejder  i Macrons inderkreds indledt et indbringende samarbejde med russiske oligarker.

 

Sammen med kollegaen Vincent Crase oprettde han et selskab, som indgik kontrakter med to russiske oligarker Fahkad Akhmeduv og Iskander Makhmedov, som begge står den russiske præsident Putin nær.

 

Kontrakterne garanterer oligarkerne sikre koncessioner for deres formuer såvel i Frankrig som i Marokko.

 

Særlig pinligt for præsident Macron er det, at den første kontrakt blev indgået, mens Benalla endnu arbejdede i Elysée Palæet.

 

Hvad får en intelligent mand som Macron til at holde hånden over en tidligere medarbejder, der giver sig af med nussede aktiviteter, som grænser til kriminalitet.

 

Det skylder præsidenten at give offentligheden en forklaring på. Den landsdækkende avis Le Figaro skriver  rent ud af posen, at hele republikken venter på en officiel udtalelse fra præsidenten.

 

Selv hans premierminister Edouard Philippe har udtalt at han  vil vende hver en sten for at sikre rene linier i den spegede affære.

 

Mediapart

 

Mediapart

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…