Medier: Imam forbindes med terror på Sri Lanka – “Allah skabte dette land til muslimer”

Moulvi Zahran Hashim

Den islamistisk gruppe, National Thowheeth Jama’ath, stod bag det store terrorangreb på Sri Lanka påskesøndag. Det fortalte landets sundhedsminister mandag. Flere kirker og luksushoteller blev ramt af bomber udløst af syv selvmordsbombere.

 

Det har indtil nu kostet 310 mennesker livet, heriblandt tre danske børn af den fremtrædende erhvervsmand Anders Holch Povlsen.

 

Ingen har taget ansvaret for terrorangrebet.

 

Det er vurderingen, at internationale islamiske grupper som for eksempel Islamisk Stat eller Al-Qaida står bag planlægningen af den store terroraktion, hvor flere bomber sprang samtidig. Sådanne samtidige aktioner kræver stor planlægning, siger eksperter.

 

Der er endnu ikke fra officielt hold sat navne på de mindst syv selvmordsbombere, som døde i aktionen.

 

Men flere medier skriver, at imam Moulvi Zahran Hashimen er mistænkt for at være en af dem. DailyMail.

 

Han er blandt andet citeret for at sige på en video: “Allah skabte dette land for muslimer. Vantro har lov til at leve, men det er muslimer, der skal herske.”

 

På videoen på twitter, som bringes længere nede, ses han på baggrund af brændende flag. Det er udtryk for et had til nationalstaterne, der skal erstattes af et muslimsk kalifat.

 

Befolkningen på Sri Lanka er overvejende buddhister (70 procent). 13 procent er hinduer 7 procent er kristne. Der er kun 10 procent muslimer på Sri Lanka. Men alligevel frygter man, at terroren kan være indledningen til ustabilitet og borgerkrig.

 

Der er nu indført undtagelsestilstand og militæret har fået vidtgående beføjelser.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

a

a

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…