Pindsvin bliver brugt som fodbold – afsløring af grov dyremishandling i indvandrertætte områder

Wikipedia

Pindsvin bliver mishandlet: De bliver brugt som fodbold.

 

Det er “Dyrenes venner” i Nässjö i Sverige, der har fortalt om mishandlingen til P4 Jönköbing: Pindsvin mishandles: Folk spiller foldbold med dem”.

 

De fortalte også, at flere andre vilde dyr som for eksempel hareunger blev mishandlet.

 

Antallet af anmeldelser af dyremishandlinger er vokset stærkt.

 

Men man fik ikke noget at vide om, hvem der mishandlede dyrene.

 

Indvandrertætte områder

Lige indtil formanden for Dyrenes venner fortalte, at mishandlingerne især bliver begået af mennesker fra andre kulturer, der bor i Sveriges indvandrertætte områder.

 

Det var Nyheter Idag, som onsdag ringede til formanden for Dyrenes venner, Annica Sjöberg.

 

De ville vide, hvorfor flere dyr blev mishandlet.

 

“Det er svært at sige. Men det sker jo i visse områder. Jeg tænker at det er en måde at vise sig på. Der har været meget omtale på de sociale medier af svaner, katte og hareunger, der har fået hovedet hugget. Og så spreder det sig, tror jeg”, svarede Annica Sjöberg.

 

– Hvad kan man sige om de områder, hvor det sker?

 

“Det er jo indvandrertætte områder, desværre. Vi andre har det på at sige på rygmarven, det er vores moral, at man ikke behandler dyr dårligt.”

 

“Der er forskel på, hvordan man behandler dyr i Sverige og i andre lande. Vi har jo en ganske god dyreværnslov her i Sverige, som vi er vokset op med. Men sådan er det desværre ikke i alle lande. Her har skolerne en opgave, mener jeg”, siger hun.

 

Annica Sjöberg har selv været med til at flytte pindsvin fra de berørte områder for at forebygge mishandlinger. De er blevet flyttet til trygge områder, inden de skal føde.

 

Pindsvin er særlig hårdt udsat for mishandlinger, fordi de kommer frem på græsplæner, og de har svært ved at flygte. Hareunger for eksempel er sværere at opdage.

 

Dyrenes venner vil nu igen prøve at komme ud på skolerne med oplysning om dyr, og hvordan de skal behandles.

 

-De skal have at vide at de ikke må plages?

 

“Ja, ganske enkelt. Det er indlysende for os, men det er det ikke for alle”, slutter Annica Sjöberg.

 

Kulturens betydning

Annica Sjöberg udtrykker enkelt og klart, hvor stor betydning kultur og opdragelse har.

 

I Sverige har man gennem århundrede udviklet en kultur, hvor man beskytter dyr mod overgreb. Der sker fortsat grove overgreb, men det er undtagelsen og det bliver fordømt og straffet. Der er også fortsat en stor og relevant diskussion at føre om vilkårene for opdræt af dyr under industrilignende vilkår.

 

Men det ændre ikke på, at man i andre lande og andre kulturer har et andet syn på dyr. Dyremishandling bliver generelt ikke fordømt og straffet som i Sverige.

 

Synet på dyr er kun ét hjørne af de enorme kulturforskelle, der eksisterer mellem Vesten og for eksempel mellemøstlige og afrikanske lande.

 

Men det illustrerer kun alt for godt, at tilhængerne af masseindvandring til Sverige og andre vestlige lande har lukket øjnene for disse kulturforskelle.

 

Mange nægter fortsat at tale om kulturens betydning.

 

Derfor har helt andre kulturer ret uforstyrret fået lov til at slå rod i vestlige lande.

 

Det giver uhyggelige kultursammenstød og svækker den kultur, vores forfædre gennem århundrede har bygget op – som for eksempel synet på dyr.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…