DR’s politiske medarbejder kaldte danskere “grisefarvede” – nu hagler kritik og anklager om racisme ned over hende

Christine Cordsen (Foto: Twitter)

Det er nærmest tragikomisk.

 

Den 1. januar klokken 17:26 lagde DR’s politiske medarbejder Christine Cordsen et link ud på sin Facebook, hvor der blev reklameret med, at hun efter statsministerens nytårstale var med i et DR-panel der skulle komme med nogle kloge ord om talen.

 

 

Og Christine Cordsen bidrog skam flittigt med kloge ord, og de blev hørt af hendes følgere på Facebook.  Som vi i går skrev her i avisen, sagde hun blandt andet:

 

”Men i virkeligheden har Mette Frederiksen lagt sig mere over i retning af Dansk Folkeparti, som dyrker en illusion om, at man kan rulle det hele tilbage, og man kan sende folk hjem. Og man kan få et samfund som i 50’erne, hvor der ikke var så mange med en anden hudfarve end grisefarvet.”

 

Og så haglede kritikken ned over hende på de sociale medier. I en klage til Danmarks Radio blev hendes udtalelse kaldt racistisk.

 

På hendes egen Facebook profil brød en regulær shitstorm løs.

 

Omvendt racisme

Blandt de mere sobre og stuerene kommentarerne skriver blandt andre Pia Rasmussen: ”Husk lige hvem der betaler din løn, sørgelige kvindemenneske,” medens Susanne Jansen ville vide:

 

”Hvad kalder du så dem, der er mørke i huden?”

 

Carina Lisette Gjøl forsatte i samme spor:  ”Det omvendt racisme, du turde ikke udtale dig så grimt om de mørke hudfarver, du burde skamme dig. Havde du udtalt dig sådan om mørke hudfarver, havde der været ramaskrig og fyring på vej, men nu det den hvide race, så kan du bare svine til. Føj for satan !!!!!!!”

 

Benny Sørensen lagde et link ud hvor man kunne skrive under på et krav om at få hende fyret.

 

Christine Cordsen: Det var jo bare lidt sproglig kækhed

På et tidspunkt følte DR’s politiske medarbejder sig åbenbart nødsaget til at gå ind og forsøge at gyde lidt olie på de oprørte vande.

 

Her forsøgte hun sig med noget, der åbenbart skulle ligne både en undskyldning og en forklaring:

 

”Jeg har åbenlyst fået brugt et ord, som støder nogle. Det skal jeg være den første til at beklage.
Der var absolut ingen bagtanke – eller politisk hensigt – med det. Jeg forsøgte mig vist bare med lidt sproglig kækhed, og det skal man altid passe på med.
Godt nytår til alle.”

 

Lød det altså fra Christine Cordsen, men det gjorde kun ondt endnu værre.

 

Således foreslog Gitte Keller, at: ”Skal vi ikke prøve noget mere humor af og lade Christine kalde folk for abebrune, fåresorte, kyllingegule osv i den bedste sendetid?”, og Jesper Poulsen fulgte op:

 

”Ja – kald nu også muslimerne noget grimt du typiske DR-medarbejder – ensidigt venstredrejet og landsødelækkende.”

 

Og Steffen Berggren Clausen forsatte i samme spor: ”Din beklagelse, af din kække udtalelse giver jeg ikke meget for. For kunne du finde på, at bruge et lignende udtryk om andre racer – Nej vel. Der ville lyde et ramaskrig fra hele kultureliten, hvis du gjorde det. De er tavse nu, for du har jo ikke spillet smart på andre end det hvide menneske bekostning. Skam dig.”

 

På sin side konstaterede Elisabeth Christensen kort og godt, at: ”Dem, der hader danskere, bruger griseudtrykket. Det er det mest nedsættende, de kan finde overfor danskere!!! Du er med til at hadet fortsætter!!!”

 

Og sådan fortsætter det med ytringer, der har bedst af at forblive på DR-medarbejderen egen Facebook, og hvor der nu er hele tre link til underskriftsindsamlingen om at få hende fyret fra DR.

 

Har klaget til DR’s ledelse: Udtalelserne er på kanten af en straffesag

Jørgen V. Casse, MA i historie, har klaget til ledelsen i Danmarks Radio. Han har videresendt klagen til Den Korte Avis, som skrev om Christine Cordsens udtalelse:

 

”An: Danmarks Radio, ledelsen!

 

Klage over Christine Cordsen.

 

Hermed indgives en klage over journalist Christine Cordsens optræden i TV.

 

Christine Cordsen optræder racistisk og fremsætter stærkt racistiske udtalelser om den danske befolkning i TV, i forbindelse med en analyse af statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale i TV.

 

Mig bekendt er Christine Cordsen ansat i DR som politisk korrespondent.

 

Som følge heraf må Christine Cordsens udtalelse være udtryk for DR’s holdning.

 

Danmarks Radio må afkræves en uforbeholden undskyldning for Christine Cordsens racistiske udtalelser, de er på alle måder dybt krænkende for den danske befolkning.

 

Den uforbeholdne undskyldning bør fremføres pr. omgående og uden nogen form for udenoms forklaringer.

 

Samtidig bør DR tage skridt til en disciplinær sag mod Christine Cordsen, hvis udtalelser grænser til en straffesag jfr. racismeparagraffen i straffeloven, der taler om nedsættende udtalelser vdr. hudfarve etc.

 

Med venlig hilsen

 

Jørgen V. Casse MA Hist.”

 

Nu er det så op til DR’s ledelse at bedømme, hvorvidt Christine Cordsens udtalelser er i overensstemmelse med DR’s retningslinjer for ord og begreber, man som DR-ansat skal være varsom med at bruge.

 

Her kan du læse mange flere kommentarer:

 

https://www.facebook.com/christine.cordsen

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…