Den fri verden står for fald

Ytringsfriheden har længe været en torn i øjet på venstreorienterede, ikke mindst dem i USA.

 

Men ytringsfriheden er beskyttet som noget af det første i den amerikanske grundlov, og udgør den største hindring. Derfor har man tidligere under Obama forsøgt sig med et kunstgreb – “en by-pass operation”. ( local10.com, jihadwatch.org)

 

Derved kom man udenom 1’st amendment. Det gik i al sin enkelhed ud på, at gøre “hate-speech” ulovlig, men man fredede imamers hadtale, fordi det er en del af en religion. Religionsfriheden nyder beskyttelse i den amerikanske grundlov, ligesom den danske.

 

Denne diskrimination fik man implementeret lokalt i Miami den 13 oktober 2016, men det lykkedes ikke at indføre denne sondring på nationalt plan. Den proces gik i vasken, da det var Donald Trump, og ikke Hillary Clinton der blev valgt. (denkorteavis.dk)

 

Men nu forsøger de venstreorienterede kræfter – “the left” – igen. Denne gang er kunstgrebet, at fjerne muligheden for anonymitet, når der bidrages til den politiske debat.

 

Demokraterne kalder forslaget en “anti-corruption-bill”, men det er et dække. Det handler om, at lukke munden på folk. (washingtonexaminer.comgellerreport.com)

 

Lovforslaget hedder H.R “For the People Act”, og vil tvinge græsrodsbevægelser til at afsløre deres bidragydere, tvinge virksomheder indefor IT, elektronik, tele- og kommunikation til at udlevere kundelister, og udvide lobbyisme til at omfatte næsten ethvert politisk engagement.

 

På den måde risikerer enhver donation at blive blotlagt, og enhver risikerer at blive udleveret.

 

Det er ellers slemt nok i forvejen. Allerede er politisk engagement særdeles risikabelt. Bare man deltager i debatten, risikerer man familie, venner og kollegaer. Endog jobbet.

 

Det er en heksejagt. Folk forfølges, og det er tilmed blevet livsfarligt. Sådan er det i Europa, og sådan er det “over there”.

 

Læs også
TV2 vil selv vurdere, hvornår politikere under valgkampen udtaler sig ‘racistisk’ og skal stoppes

Mange er bange, og den frygt er det man nu søger at udnytte i USA, ved at fjerne muligheden for anonymitet. Det får folk til at holde mund, og afholde sig fra at donere penge.

 

Går lovforslaget igennem, så vil det lamme den politiske frihed i USA, og ikke mindst ytringsfriheden.

 

Der hersker ingen tvivl om, at ytringsfriheden vil blive væsentligt reduceret, næste gang Demokraterne kommer til magten i USA. Spørgsmålet er, om den overhovedet overlever.

 

I Europa er det EU der fører an i krigen mod ytringsfriheden. Lige for tiden er det særligt ytringsfriheden på internettet, der er står for skud. Spørgsmålet er, om denne frihedsrettighed, der er den vigtigste forudsætning for al frihed, overlever på længere sigt i Vesten?

 

Togskinnerne er lagt. Den for længst planlagte aftale om udskiftning gælder ikke bare “den hvide mand”, men også hans værdier. Ytringsfriheden først.

 

Når islam kommer ind, så ryger friheden ud. Ad hoc også vi.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…