Danske kvinder er selv skyld i voldtægt, mener cirka hver femte indvandrer – men i virkelighedens verden er problemet langt større

Der er den store fejl ved holdningsprægede meningsmålinger, at folk som regel er tilbøjelige til at svare på en måde, som ikke adskiller dem alt for meget fra den almindelige gængse holdning.

 

Når et målingsinstitut eksempelvis spørger en mandlig indvandrer, om han mener, at danske kvinder selv er mere eller mindre skyld i voldtægt på grund af deres påklædning, vil de fleste nok kvie sig ved at svare ja.

 

Af en meningsmåling, som Als Research har foretaget for Ligestillingsudvalget i Udenrigsministeriet, svarer 17 procent af de etniske minoritetsmænd, at de er ”helt enige” eller ”overvejende enige” i, at voldtægt er de danske kvinders egen skyld.

 

Det skriver DR Nyheder.

 

Ligestillingsministeren: ”Jeg bliver virkelig harm”

De 17 procent kommer åbenbart helt bag på regeringen.

 

Således erklærer ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V), at hun er overrasket over, at tallet er så højt.

 

”Jeg bliver virkelig harm over det. Sådanne holdninger er selvfølgelig ikke acceptabelt, og det understreger, at vi skal have gang i en debat i samfundet om, hvad det er for nogle værdier, der skal gøre sig gældende,” siger hun til DR Nyheder.

 

Nu kan man selvfølgelig ikke drage en direkte sammenligning mellem en meningsmåling, og de rent faktiske forhold i virkelighedens verden.

 

Men noget tyder dog på, at langt flere etniske indvandrermænd end de 17 procent mener, at danske kvinder er et lovligt voldtægtsbytte.

 

Næsten halvdelen af voldtægtsdømte er ikke-vestlige mænd

Den seneste statistik over voldtægtsdømte drejer sig om antallet i 2017.

 

I 2017 blev i alt 86 mænd dømt for voldtægt, og af dem var ikke mindre end de 46, altså langt over halvdelen, udenlandske mænd.

 

Og her skiller de ikke-vestlige mænd sig radikalt ud med ikke færre end 39 af de voldtægtsdømte.

 

Det svarer til 45,3 procent af de dømte på trods af, at de i 2017 kun udgjorde 9,0 af den samlede mandlige befolkning i Danmark i alderen 15 – 70 år.

 

Syrerne slår alle rekorder hvad angår voldtægter

Da syrerne i 2015 begyndte at strømme ind i Danmark, blev de modtaget med åbne arme af især erhvervslivet, som mente, at der var tale om en god og stabil arbejdskraft.

 

Det holdt langt fra stik.

 

I 2017 slog syrerne alle rekorder med 72 procent al alle syriske mænd på fuld offentlig forsørgelse med somalierne på en andenplads med 61 procent på fuld offentlig forsørgelse.

 

Også på voldtægtsområdet slog syriske mænd rekorden med ikke færre end syv voldtægtsdømte i 2017 med somalierne og libaneserne på en delt andenplads med hver fire voldtægtsdømte.

 

Men tilbage står, at medens 17 procent af etniske indvandrermænd mener, at danske kvinder selv er ude om voldtægt, er det et faktum, at det er næsten halvdelen af den samme gruppe, som i 2017 blev dømt for voldtægt.

 

Meningsmålinger er taknemlige, men om de giver et reelt billede af virkeligheden, er en helt anden side af sagen.

 

Læs også:

https://www.dr.dk/nyheder/indland/hver-sjette-indvandrermand-kvinder-med-udfordrende-toej-selv-skyld-i-overgreb?fbclid=IwAR1WsM6i15pkAVLDWHgSJI_-2CxGckD7SiS6mqdqLWiWEGPBSkMRams0dFY

 

http://www.statistikbanken.dk/10338 (Tabelkode: STRAFNA4)

 

https://www.statistikbanken.dk/10021 (Tabelkode: FOLK2)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…