Borgmester ville have de penge turister kaster i Trevifontænen – men det slap hun ikke godt fra

Borgmesteren i Rom, 5-Stjernebevægelsens Virginia Raggi, har informeret Vatikanets katolske avis, L’Osservatore Romano, at hun har ændret holdning vedrørende de mønter, turister hver dag kaster i Trevifontænen og Roms andre springvand.

 

Borgmesteren har tidligere tilkendegivet, at pengene skulle indsamles af bystyret og bruges til sociale velfærdsprojekter og vedligeholdelsen af Rom.

 

Meddelelsen udløste et ramaskrig, der fik Raggi til at ændre holdning og meddele, at pengene fortsat skal gives til den katolske hjælpeorganisation for fattige og hjemløse, Caritas. Alla Caritas le monete di tutte le fontane di Roma, hed det.

 

Ifølge overleveringen vil en mønt kastet over skulderen i Trevi-fontænen sikre, at man vender tilbage til Rom, den evige stad.

 

Virginia Raggis politiske modstandere har anklaget borgmesteren for igen og igen at skabe et dårligt indtryk af Rom. Det oprindelige forslag om at nægte Caritas pengene, er ifølge ANSA blevet omtalt i aviser verden over.

 

Caritas udtrykte i weekenden bekymring, da det kom frem at organisationen ikke længere ville modtage værdien af mønterne, der årligt løber op i 1,5 millioner euro – godt 11 millioner kr. – alene fra Trevi-fontænen. Fra de øvrige springvand indsamles årligt omkring 200.000 euro.

 

Meddelelsen fik en anden katosk avis, Avvenire, til at kalde Roms byråd for “de fattiges fjende”.

 

Trevifontænen, som blev opført af pave Clement XII i 1732, blev udødeliggjort i Federico Fellinis filmklassiker fra 1960, La Dolce Vita, hvor den svenske skuespiller Anita Ekberg i animeret aftenstemning badede i fontænen – iført en nedringet balkjole, der fremhævede Ekbergs yppigheder.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…