Årets vinhøst i fuld gang 

Årets vinhøst er nu i fuld gang. Eksempelvis startede høsten af hvidvinsdruer i den sydlige Rhônedal – se illustrationerne – i starten af september, og i denne og i følgende uger følger høsten af rødvinsdruer. Alt tegner til et resultat for vinbønderne af nogenlunde samme størrelse som i 2018. I kolde tal vil det sige, at dalens 68.132 hektarer vinmarker, som ejes af 1.616 producenter, kaster 2,7 millioner hektoliter vin af sig, – alt selvfølgelig forudsat at vejrliget holder sig i ro.

 

Hvidvin

 

Weingut Heribert Boch, 2018 Trittenheimer Apotheke, Laurentiusberg, Trittenheim, Mosel, Tyskland. Normalpris 159 kr. – Tilbudspris 119 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Vinen er fremstillet af 100% Riesling-drue, der er høstet på de stejle skiferholdige bjergsider i Mellem-Mosel. Klimaet her er mildt og påvirket af solens genskin fra Mosel-floden. Smagen er fuld af frugt og afstemt syre med den typiske smag af behagelige mineralitet. En perle til dampede fiskeretter og skaldyr.

 

Importør: D’Wine, Aalborg

 

Cooperative La Chablisienne, 2017 Saint-Bris AOC, Chablis, Bourgogne, Frankrig – Normalpris 134,95 kr. – Tilbudspris 85 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

La Chablisienne er en sammenslutning af små vinavlere i Chablis-området i den nordligste del af vinområdet Bourgogne. Normalt fremstiller man her vin på Chardonnay druer med et lagringspotentiale på mindst 10 år, men Saint-Bris er formentlig som et forsøg lavet på Sauvignon Blanc druer, og det er kooperativet sluppet fint fra. I glasset har vi en mellemfyldig vin med finesse og elegance.

Importør: Philipson Wine, Kokkedal

 

William Cole Vineyards, 2014 Columbine Special Reserve, Casablanca Valley, Chile – Normalpris 115 kr. – Tilbudspris 99 kr. pr. styk ved køb af 6 flasker.

 

Læs også
Gode vintilbud til kriseplagede danskere

Vinen er opkaldt efter Colorado-distriktets officielle hovedblomst Columbine og er vingårdens garanti for, at man får det bedste af det bedste i sit glas. Druen, som vinen er lavet på, er Chardonnay, og når man tager det første sip af glasset, fornemmer man en oplevelse af stor omhu og flot kvalitet. Det hele emmer af tropiske frugter, og rent madmæssigt kan den anbefales til laks med hollandaisesovs.

 

Importør: Vinslottet, Greve

 

Domaine Locus, 2018 Melon B IGP Loire, Muscadet, Pouilly-sur-Loire, Frankrig –Kampagnepris 85 kr.

 

Vingården er firmaet Maison Saget la Perriers nyeste besiddelse i Loire-dalen. Det familieejede foretagende har 9 generationer på bagen og ledes i dag af brødrene Arnaud og Laurent. Disse har stået for store investeringer og er nu repræsenteret i alle dalens vinregioner: Det indre Loire, Touraine, Anjou og Muscadet. Vinen er lavet 100% på lokaldruen Melon de Bourgogne, og er som alle Loire-dalens vine velsmagende og let at gå til.

 

Importør: Sigurd Müller Vinhandel, Aalborg

 

Rødvin

Læs også
Vin til bod, bøn og faste

 

Herdade do Rocim, 2018Amphora, Alentejo DOC, Azoia-Leira, Portugal – Kampagnepris 179,95 kr. På tlf. 86419600 oplyses nærmeste forhandler.

 

Vingården, der ligger i den sydlige del af Portugal nord for Algarve, råder over 53 hektarer beplantet med rødvinsdruer og 17 hektarer med hvidvinsdruer. Den aktuelle vin, der er elegant, frisk og mineralsk, er komponeret over 4 druetyper: Moreto (50%), Tinta Grossa (30%), Trincadeira (15%) og Aragonez (5%). Den har bl. a. lagret i amforaer (2-hankede lerkrukker fra antikken) før frigivelsen til salg. Den går fint i spænd med lammekød.

 

Importør: Amka, Randers

 

Bodega Vega Clara, 2016 Diez Almendros, Ribera del Duero D.O., Valladolid, Spanien – Normalpris 154,95 kr. – Tilbudspris 119,95 kr. pr. styk ved køb af 12 flasker.

 

Bodegaens vinmager Clara Concejo er en ung dygtig ønolog-pige, som har nye spor i en måske lidt triviel og gammeldags spansk mandsdomineret vinverden. Hendes stil er let og ungdommelig med vægt på Kraft durch Freude, som germanerne ville udtrykke det. Styrke med glæde. Det er spændende vin med et nyt ansigt fra Ribera del Duero og placeret i øverste kvalitetsklasse.

Læs også
Med rødhalsen som køkkenskriver

 

Importør: Theis Vine, Charlottenlund

 

Nugan Estate Winery, 2013 La Brutta, Griffith, New South Wales, Australien – Normalpris 149,95 kr. – Tilbud: 3 flasker for 200 kr. hos MENY.

 

Det australske vinhus Nugan har med sin stabilt høje kvalitet i sine vine vundet stor succes blandt danske vinforbrugere, og med en stort set halveret pris, vil La Brutta utvivlsomt gå som varmt brød. 2013-udgaven er lavet af Cabernet Sauvignon druer fra Wrattenbully og Sangiovese druer fra King Valley vinområderne og fremstår med fylde og rygrad. En vin, som passer godt til efterårets simremad.

 

Importør: GOBIvin, Valby

 

Domaine Lalande, 2018 Les Hauts de Lalande, Cité de Carcassonne IGP, Languedoc-Roussillon, Frankrig – Normalpris 99 kr. – Tilbudspris 69 kr. pr. styk ved køb af 3 flasker.

Læs også
Vin til Påskens lammesteg

 

Druerne til vinen kommer fra marker i området omkring den historiske og spændende middelalderby Carcassonne i Sydfrankrig. Vinen er fremstillet af fire druetyper, der er høstet og udvalgt før vinificeringen. Det drejer sig om 50% Syrah, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Petit Verdot og 10% Merlot. Tilsammen giver det en velafbalanceret og frugtfyldt vin med noter af lakrids og peber i en lang finish. God til en gang flæskesteg.

 

Importør: Propperiet, Brædstrup

 

Bodegas Viña Vilano, 2017 Roble Black, Ribera del Duero D.O., Pedrosa de Duero, Burgos, Spanien – Normalpris 95,95 kr. – Tilbudspris 75 kr. På tlf. 20403046 oplyses nærmeste forhandler.

 

Vinen er lavet på Tempranillo druer, som er høstet på vinstokke, der er minimum 50 år gamle. Farven er dybrød, og fra det skænkede glas stiger en duft af moreller blandet med solbær og brombær. Denne smagskombination gør den selvskrevet til sammenkogte retter med oksekød eller til oste med styrke.

 

Importør: Fortium Wine, Hinnerup

 

Læs også
Kom marts du søde milde!
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…